Suppilovahvero-poropizza

1 h 5 min
4.1
1

Suppilovahvero-poropizza

Syksyn parhaassa pizzassa maistuu suppilovahverot, poro ja kotimaiset omenat. Pohjalla runsaasti ranskankermaa ja emmentaljuustoa. Tästä ei pizza parane!
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

taikina

  • 2 dlvettä
  • 2 tlkuivahiivaa
  • 1 tlsuolaa
  • 4-5 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dloliiviiöljyä

täytteet

  • 1 lsuppilovahveroita
  • 1 kplsipuli
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 150 granskankermaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 150 gemmentalraastetta
  • 1 kplomena, kotimainen, kuorittu (pieni)
  • 100 gkylmäsavuporoa

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN50 min

Valmista taikina lisäämällä kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Lisää joukkoon suola, sokeri ja vehnäjauhot. Vaivaa hetki ja alusta taikina oliiviöljyllä. Anna kohota noin 30 minuuttia leivinliinalla peitettynä.

Paista suppilovahveroita paistinpannulla kunnes niistä on haitunut kaikki neste. Lisää oliiviöljy ja viipaloitu sipuli. Kuullota hetki kunnes sipuli on pehmeää. Mausta suolalla. 

Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta ranskankerma suolalla ja mustapippurilla. Levitä pohjan päälle.

Lisää pohjan päälle puolet juustoraasteesta. Lisää hienonnettu kylmäsavuporo ja viipaloitu omena. Lisää paistetut suppilovahverot ja lopuksi jäljelle jäänyt juustoraaste. 

Paista pizzaa 225-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia kunnes pinta on kauniin värinen.

Vinkki!

Kokeile omenan tilalla päärynää ja vaihda suppilovahverot kantarelleihin.
MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä