Ruoka
Maku

Se paras suppilovahverokeitto

30 min
4.15
30

Se paras suppilovahverokeitto

KA
MU
30
4.15
Teksti Riikka Hollo, Juha Metsäperä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos
Herkullinen suppilovahverokeitto sopii niin arkeen kuin juhlaan! Tämän suppilovahverokeiton täyteläisyyden salaisuus on sulatejuusto.

Ainekset (6 annosta)

  • 2 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 10 dlsuppilovahveroita (tai 4 dl pakastettuja)
  • 2 rklvehnäjauhoja
  • 7 dlvettä
  • 2 kplkasvisliemikuutiota
  • 2 dlruokakermaa
  • 100 gsulatejuustoa (tai tuorejuustoa)
  • 1/2 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 3 rklpersiljaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Suppilovahverokeitto valmistuu näin helposti:

Kuullota sipulisilppu öljyssä kattilassa.

Lisää silputut sienet ja kääntele hetken aikaa.

Ripottele jauhot joukkoon.

Lisää vesi ja murenna mukaan liemikuutiot. Keitä hiljalleen 10 minuuttia.

Lisää kerma ja sulatejuusto. Keitä edelleen 5 minuuttia.

Mausta suppilovahverokeitto. Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarkista maku ja tarjoa suppilovahverokeitto esimerkiksi alkuruokana hyvän leivän kera.

MITÄ PIDIT?
4.15