
Kylmää ruokaa, kiitos! 12 helppoa ideaa kuuman päivän lounaaksi
Lämpimällä säällä ajatuskin lämpimästä ruoasta voi nostaa hien pintaan. Onneksi täyttävän lounaan voi tarjoilla kylmänäkin. Kokeile viilentäviä keittoja, runsaita voikkareita, värikkäitä salaatteja ja herkullisia bowleja – kokosimme 12 reseptiä!
Kylmät ruokaisat salaatit
Helppo kanasalaatti kaupan grillibroilerista
Maailman paras (ja helpoin!) kanasalaatti valmistuu vain 15 minuutissa. Edes broileria ei tarvitse paistaa, sillä tällä kertaa salaatti tehdään kaupan valmiiksi grillatuista broilerin koipireisistä. Majoneesipohjainen lime-hunajakastike viimeistelee maut.
Klassikkoleipä salaatin muodossa

Skagenleipä on kesäruokien aatelia. Tällä kertaa katkarapujen tähdittämä klassikko valmistetaan kuitenkin salaatin muodossa. Skagensalaatissa saaristolaisleipä asetellaan krutonkeina annoksen päälle!
Puutarhurin salaatti pullollaan kesän kasviksia

Puutarhurin salaatissa jopa salaatinkastikkeeseen surautetaan satokauden herkkukasviksia. Ruokaisuutta tuovat kantarellipaistos ja kananmunat.
Perinteinen tonnikala-pastasalaatti on parasta

Tonnikala-pastasalaatti on kevyt, helppo ja nopea salaatti, joka sopii helteisen päivän lounaaksi. Sitruunainen kermaviilikastike ja rapeat kasvikset toimivat mutkattomasti tonnikalan kanssa. Voit hyödyntää salaatissa edellispäivältä jääneet keitetyt pastat.
Viileät kulhoruoat
Sushi kulhoon koottuna

Sushikulho on ihanan raikas lounas ja helppo ottaa mukaan. Kukapa viitsisi näperrellä sushia evääksi, kun samoista aineksista koottu kulhoruoka on ihan yhtä herkullinen!
Ruokaisa lounas varhaisperunoista, savulohesta ja herneistä

Savulohesta ja kesän kasviksista tehty kulhoruoka on preppaajan unelma: kokoa varhaisperuna-bowlit annosrasioihin jääkaappiin ja nappaa ruokaisa lounassalaatti mukaan vaikka piknikille tai töihin.
Kylmät keitot
Klassikkojen klassikko gazpacho

Kylmänä tarjoiltava gazpacho on kesäruokien klassikko, jota kannattaa tehdä, kun kotimaiset tomaatit ovat parhaimmillaan loppukesällä. Tomaatin lisäksi keittoon surautetaan avomaankurkkua ja paprikaa. Tarjoile tuoreen leivän kanssa.
Vihreä kurkkugazpacho valmistuu muutamissa minuuteissa

Surauta vihreä gazpacho kurkusta, paprikasta ja mausteista sekä kuutioi vielä hieman kasviksia sekaan rouskuviksi sattumiksi. Valmista tulee hujauksessa! Keitto maistuu rapean leivän kanssa.
Ruokaisat leivät
Kylmäsavutofua ja rapeaa kaali-fenkolisalaattia

Paahteinen savutofu sopii leipien täytteeksi ilman kypsennystäkin. Tofusta saa erityisen maukasta, kun sen siivuttaa ohueksi ja marinoi balsamiviinietikkamarinadissa. Tofun lisäksi leipien väliin sujautetaan babypinaattia ja kaali-fenkolisalaattia, josta majoneesi tekee täyteläistä.
Kinkku-juustopatonki pelastaa kiireisen lounastajan

Kinkku-juustopatonki on täynnä mehevää kinkkua, pehmeää mozzarellaa ja täyteläistä tomaattitahnaa. Basilika-tomaattitahnan voit halutessasi korvata valmispestolla.
Wrapin sisältä paljastuu maissihummusta, tuoreita kasviksia ja juustoa

Raikas mutta täyttävä kasviswrap valmistuu sukkelasti vain 20 minuutissa. Puolitettuna wrap on kätevä pakata ja napata mukaan evääksi. Helppoa ja herkullista!
Korealaisittain mausteista graavilohta ja hölskytettyjä chilikurkkuja

Graavilohi saa korealaisia makuja limenmehulla ja seesamiöljyllä. Sen kaveriksi lounasleipiin sopivat limenmehussa ja valkosipuli-chiliöljyssä hölskytetut kurkut.