


Gazpacho – klassikkoresepti, joka vie kielen mennessään
20 min
Gazpachon resepti on yksinkertaisuudessaan klassikko! Täydellisen samettinen kylmä tomaattikeitto valmistuu yhdessä hurauksessa yllätysvieraille tai mukaan kesäiselle retkelle.
Reseptin ainekset
4 annosta
600 g
kypsiä pihvi- tai luumutomaatteja
2
avomaankurkkua
1
punainen paprika
2–3
valkosipulinkynttä
2
vaaleaa leipäviipaletta
½ dl
oliiviöljyä
2 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
suolaa
½ tl
sokeria
1/4 tl
mustapippuria
Tarjoiluun
vihreää paprikaa, kirsikkatomaatteja
kurkkua
sipulinvarsia
hyvää oliiviöljyä
(fetaa)
Gazpachon resepti:
- Halkaise tomaatit kannasta ja leikkaa kanta pois puolikkaista. Paloittele tomaatit.
- Kuori avomaankurkut ja leikkaa paloiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa leivistä kovat kuoret pois.
- Soseuta kaikki ainekset monitoimikoneen teholeikkurilla tai sauvasekoittimella. Mitä pidempään annat koneen käydä, sitä silkkisemmän keiton saat. Laimenna keittoa vedellä, jos blenderi ei jaksa pyörittää massaa.
- Pilko vihreää paprikaa, kirsikkatomaatteja, kurkkua ja sipulinvarsia pieniin kulhoihin. Ripottele kasviksia gazpacho-annoksen päälle ja viimeistele hyvällä oliiviöljyllä. Halutessasi murusta keiton päälle vielä fetaa. Tarjoa gazpacho vaalean maalaisleivän kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat