Gazpacho – klassikkoresepti, joka vie kielen mennessään
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Gazpachon resepti on yksinkertaisuudessaan klassikko! Täydellisen samettinen kylmä tomaattikeitto valmistuu yhdessä hurauksessa yllätysvieraille tai mukaan kesäiselle retkelle.
KA
LA
MA
MU
4.3
Kuvat
Julkaistu 2.6.2016

Gazpacho – klassikkoresepti, joka vie kielen mennessään
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 600 gkypsiä pihvi- tai luumutomaatteja
- 2avomaankurkkua
- 1punainen paprika
- 2–3valkosipulinkynttä
- 2vaaleaa leipäviipaletta
- ½ dloliiviöljyä
- 2 rklvalkoviinietikkaa
- 2 tlsuolaa
- ½ tlsokeria
- 1/4 tlmustapippuria
Tarjoiluun
- vihreää paprikaa, kirsikkatomaatteja
- kurkkua
- sipulinvarsia
- hyvää oliiviöljyä
- (fetaa)
Gazpachon resepti:
- Halkaise tomaatit kannasta ja leikkaa kanta pois puolikkaista. Paloittele tomaatit.
- Kuori avomaankurkut ja leikkaa paloiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa leivistä kovat kuoret pois.
- Soseuta kaikki ainekset monitoimikoneen teholeikkurilla tai sauvasekoittimella. Mitä pidempään annat koneen käydä, sitä silkkisemmän keiton saat. Laimenna keittoa vedellä, jos blenderi ei jaksa pyörittää massaa.
- Pilko vihreää paprikaa, kirsikkatomaatteja, kurkkua ja sipulinvarsia pieniin kulhoihin. Ripottele kasviksia gazpacho-annoksen päälle ja viimeistele hyvällä oliiviöljyllä. Halutessasi murusta keiton päälle vielä fetaa. Tarjoa gazpacho vaalean maalaisleivän kanssa.