Kotivinkki

Gazpacho – klassikkoresepti, joka vie kielen mennessään

20 min
KA
LA
MA
MU
4.67
0

Gazpachon resepti on yksinkertaisuudessaan klassikko! Täydellisen samettinen kylmä tomaattikeitto valmistuu yhdessä hurauksessa yllätysvieraille tai mukaan kesäiselle retkelle.
Tulosta
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gkypsiä pihvi- tai luumutomaatteja
  • 2avomaankurkkua
  • 1punainen paprika
  • 2–3valkosipulinkynttä
  • 2vaaleaa leipäviipaletta
  • ½ dloliiviöljyä
  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 tlsuolaa
  • ½ tlsokeria
  • 1/4 tlmustapippuria

Tarjoiluun

  • vihreää paprikaa, kirsikkatomaatteja
  • kurkkua
  • sipulinvarsia
  • hyvää oliiviöljyä
  • (fetaa)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Gazpachon resepti:

  1. Halkaise tomaatit kannasta ja leikkaa kanta pois puolikkaista. Paloittele tomaatit.
  2. Kuori avomaankurkut ja leikkaa paloiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa leivistä kovat kuoret pois.
  3. Soseuta kaikki ainekset monitoimikoneen teholeikkurilla tai sauvasekoittimella. Mitä pidempään annat koneen käydä, sitä silkkisemmän keiton saat. Laimenna keittoa vedellä, jos blenderi ei jaksa pyörittää massaa.
  4. Pilko vihreää paprikaa, kirsikkatomaatteja, kurkkua ja sipulinvarsia pieniin kulhoihin. Ripottele kasviksia gazpacho-annoksen päälle ja viimeistele hyvällä oliiviöljyllä. Halutessasi murusta keiton päälle vielä fetaa. Tarjoa gazpacho vaalean maalaisleivän kanssa.
MITÄ PIDIT?
4.67