Kotivinkki

Gazpacho – kesäruokien klassikko

20 min
0
0

Gazpacho – kesäruokien klassikko

Gazpacho on klassinen espanjalainen kesäruoka. Kylmä tomaattikeitto valmistuu hurauksessa yllätysvieraille tai mukaan retkelle.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • noin 600 gkypsiä pihvi- tai luumutomaatteja
  • 2avomaankurkkua
  • 1punainen paprika
  • 2–3valkosipulinkynttä
  • 2vaaleaa leipäviipaletta
  • ½ dloliiviöljyä
  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 tlsuolaa
  • ½ tlsokeria
  • mustapippuria

Tarjoiluun

  • vihreää paprikaa, kirsikkatomaatteja
  • kurkkua
  • sipulinvarsia
  • hyvää oliiviöljyä
  • (fetaa)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

1. Halkaise tomaatit kannasta ja leikkaa kanta pois puolikkaista. Paloittele tomaatit.

2. Kuori avomaankurkut ja leikkaa paloiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa leivistä kovat kuoret pois.

3. Soseuta kaikki ainekset monitoimikoneen teholeikkurilla tai sauvasekoittimella. Mitä pidempään annat koneen käydä, sitä silkkisemmän keiton saat. Laimenna keittoa vedellä, jos blenderi ei jaksa pyörittää massaa.

4. Pilko vihreää paprikaa, kirsikkatomaatteja, kurkkua ja sipulinvarsia pieniin kulhoihin. Ripottele kasviksia gazpacho-annoksen päälle ja viimeistele hyvällä oliiviöljyllä. Halutessasi murusta keiton päälle vielä fetaa. Tarjoa gazpacho vaalean maalaisleivän kanssa.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä