


Patonki poikineen
Kinkku-juustopatonki pelastaa kiireisen lounastauon − surauta tomaattitahna itse tai korvaa valmispestolla
10 min
Kinkku-juustopatonki on täynnä mehevää kinkkua, pehmeää mozzarellaa ja täyteläistä tomaattitahnaa. Runsastäytteinen rouhepatonki on oiva eväslounas. Basilika-tomaattitahnan voit halutessasi korvata valmispestolla.
Reseptin ainekset
4 annosta
2
rouhepatonkia (pitkää)
½ + ½ rku
basilikaa
10
aurinkokuivattua tomaattia
2 rkl
aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1 dl
kuorittuja manteleita
4
palloa mozzarellaa
3–4 dl
rucolaa
400 g
keittokinkkua tai italialaista cottoa
Kinkku-juustopatonki − ohje:
Leikkaa patongit pitkittäin puoliksi ja halkaise puolikkaat.
Laita puoli ruukkua basilikaa kapeaan, korkeaan kulhoon. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja öljy. Rouhi mantelit kevyesti veitsellä ja lisää joukkoon. Soseuta paksuksi tahnaksi sauvasekoittimella. Voitele patonkien leikkuupinnat tomaatti-basilikatahnalla.
Valuta mozzarellat ja taputtele kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa viipaleiksi.
Lado rucolaa, mozzarellaa, kinkkua ja basilikaa patonkien pohjalle ja nosta kansileipä päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat