


Leivällä koreasti
Korean lohileivän jujuna on seesamiöljysively ja hölskytetyt chilikurkut – nyt on maut kohdillaan!
15 min
Graavilohi saa korealaisia makuja limenmehulla ja seesamiöljyllä. Sen kaveriksi sopivat limenmehussa ja valkosipuli-chiliöljyssä hölskytetut kurkut.
Reseptin ainekset
4 kpl
4 (noin 300 g)
isoa viipaletta graavilohta
2 rkl
limenmehua
1 rkl
seesamiöljyä
8
viipaletta paahtoleipää
1 dl
majoneesia (esim. Hellman’s)
6–7 dl
salaattipinaattia
1 rkl
seesaminsiemeniä
Chili-valkosipulikurkut
½
kurkku
2 tl
mirinkastiketta
1 rkl
rapeaa valkosipuli-chiliöljyä
Korean lohileipä – ohje:
- Tee ensin chili-valkosipulikurkut. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tiiviskantiseen rasiaan. Mittaa mirinkastike ja valkosipuli-chiliöljy joukkoon. Sulje kansi ja hölskyttele noin minuutti.
- Levitä lohiviipaleet laakealle ruokalautaselle vieri viereen. Purista limestä mehu pieneen kulhoon ja sekoita seesamiöljy joukkoon. Levitä lime-seesamiöljyseos sudilla lohiviipaleille.
- Voitele kaikki leivät majoneesilla. Painele pinaatti neljälle leivälle ja nosta lohiviipaleet päälle. Lusikoi kurkkuja leiville, ripottele seesaminsiemeniä päälle ja nosta toiset neljä leipäviipaletta kansiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat