Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Leivällä koreasti

Korean lohileivän jujuna on seesamiöljysively ja hölskytetyt chilikurkut – nyt on maut kohdillaan!

15 min

Graavilohi saa korealaisia makuja limenmehulla ja seesamiöljyllä. Sen kaveriksi sopivat limenmehussa ja valkosipuli-chiliöljyssä hölskytetut kurkut.

31.10.2024
Reseptin ainekset
4 kpl
4 (noin 300 g)
isoa viipaletta graavilohta
2 rkl
limenmehua
1 rkl
seesamiöljyä
8
viipaletta paahtoleipää
1 dl
majoneesia (esim. Hellman’s)
6–7 dl
salaattipinaattia
1 rkl
seesaminsiemeniä
Chili-valkosipulikurkut
½
kurkku
2 tl
mirinkastiketta
1 rkl
rapeaa valkosipuli-chiliöljyä

Korean lohileipä – ohje:

  1. Tee ensin chili-valkosipulikurkut. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi juustohöylällä tiiviskantiseen rasiaan. Mittaa mirinkastike ja valkosipuli-chiliöljy joukkoon. Sulje kansi ja hölskyttele noin minuutti.
  2. Levitä lohiviipaleet laakealle ruokalautaselle vieri viereen. Purista limestä mehu pieneen kulhoon ja sekoita seesamiöljy joukkoon. Levitä lime-seesamiöljyseos sudilla lohiviipaleille.
  3. Voitele kaikki leivät majoneesilla. Painele pinaatti neljälle leivälle ja nosta lohiviipaleet päälle. Lusikoi kurkkuja leiville, ripottele seesaminsiemeniä päälle ja nosta toiset neljä leipäviipaletta kansiksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt