3,8(12)
Sushikulho eli sushi bowl – sushin raikkaat maut ilman käärimistä!
Gluteeniton
Maidoton
Munaton
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Sushikulho on ihanan raikas lounas ja helppo ottaa mukaan. Kukapa viitsisi näperrellä sushia evääksi, kun samoista aineksista koottu salaatti on yhtä maukas!
Julkaistu 31.10.2016
Maku
Reseptin ainekset
1 annosta
3/4 dlpuuroriisiä
2 tlriisiviinietikkaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlsokeria
50 gjääsalaattia (tai roomansalaattia)
50 ggraavilohta (tai kylmäsavulohta)
50 gporkkanaa
50 gretiisiä
50 gkurkkua
50 gpaprikaa
1/2 tlseesaminsiemeniä
1 tlruohosipulia
Kastike
1 rklrypsiöljyä
2 tlsoijakastiketta
1 tlseesamiöljyä
1 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
1 tlsitruunamehua
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
Lisäksi
wasabia

Valmista sushikulho näin:

Keitä riisi kypsäksi ja valuta hyvin. Yhdistä etikka, suola ja sokeri. Sekoita lämpimän riisin joukkoon. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti kannelliseen kulhoon tai eväsrasiaan. Lisää päälle riisi ja lohiviipaleet. Huuhdo tai kuori ja paloittele kasvikset. Lado ne kalan päälle. 

Ripottele pinnalle siemeniä ja ruohosipulia. Sekoita kastikkeen ainekset pieneen rasiaan tai pulloon. Säilytä salaatti viileässä.

Lisää kastike ja wasabi sushisalaattiin vasta ruokailuvaiheessa. 

Voit käyttää mitä tahansa kaapistasi löytyvää riisiä ja valita kasvikset makusi mukaan.  

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.