Maku

Sushikulho eli sushi bowl – sushin raikkaat maut ilman käärimistä!

35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
15 min
Sushikulho on ihanan raikas lounas ja helppo ottaa mukaan. Kukapa viitsisi näperrellä sushia evääksi, kun samoista aineksista koottu salaatti on yhtä maukas!
GL
MA
MU
3.8
0
Julkaistu: 31.10.2016


Reseptin ainekset (1 annosta)

  • 3/4 dlpuuroriisiä
  • 2 tlriisiviinietikkaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlsokeria
  • 50 gjääsalaattia (tai roomansalaattia)
  • 50 ggraavilohta (tai kylmäsavulohta)
  • 50 gporkkanaa
  • 50 gretiisiä
  • 50 gkurkkua
  • 50 gpaprikaa
  • 1/2 tlseesaminsiemeniä
  • 1 tlruohosipulia

Kastike

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 tlsoijakastiketta
  • 1 tlseesamiöljyä
  • 1 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • wasabia
Tulosta

Valmista sushikulho näin:

Keitä riisi kypsäksi ja valuta hyvin. Yhdistä etikka, suola ja sokeri. Sekoita lämpimän riisin joukkoon. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti kannelliseen kulhoon tai eväsrasiaan. Lisää päälle riisi ja lohiviipaleet. Huuhdo tai kuori ja paloittele kasvikset. Lado ne kalan päälle. 

Ripottele pinnalle siemeniä ja ruohosipulia. Sekoita kastikkeen ainekset pieneen rasiaan tai pulloon. Säilytä salaatti viileässä.

Lisää kastike ja wasabi sushisalaattiin vasta ruokailuvaiheessa. 

Voit käyttää mitä tahansa kaapistasi löytyvää riisiä ja valita kasvikset makusi mukaan.  

Kommentoi »