Sushikulho

35 min
5
0

Sushikulho

GL
MA
MU
0
5
Sushikulho on ihanan raikas lounas ja helppo ottaa mukaan. Kukapa viitsisi näperrellä sushia evääksi, kun samoista aineksista koottu salaatti on yhtä maukas!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 3/4 dlpuuroriisiä
  • 2 tlriisiviinietikkaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlsokeria
  • 50 gjääsalaattia (tai roomansalaattia)
  • 50 ggraavilohta (tai kylmäsavulohta)
  • 50 gporkkanaa
  • 50 gretiisiä
  • 50 gkurkkua
  • 50 gpaprikaa
  • 1/2 tlseesaminsiemeniä
  • 1 tlruohosipulia

Kastike

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 2 tlsoijakastiketta
  • 1 tlseesamiöljyä
  • 1 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • wasabia

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista sushikulho näin:

Keitä riisi kypsäksi ja valuta hyvin. Yhdistä etikka, suola ja sokeri. Sekoita lämpimän riisin joukkoon. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti kannelliseen kulhoon tai eväsrasiaan. Lisää päälle riisi ja lohiviipaleet. Huuhdo tai kuori ja paloittele kasvikset. Lado ne kalan päälle. 

Ripottele pinnalle siemeniä ja ruohosipulia. Sekoita kastikkeen ainekset pieneen rasiaan tai pulloon. Säilytä salaatti viileässä.

Lisää kastike ja wasabi sushisalaattiin vasta ruokailuvaiheessa. 

Vinkki!

Voit käyttää mitä tahansa kaapistasi löytyvää riisiä ja valita kasvikset makusi mukaan.  

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä