


Leivästä tuli salaatti!
Skagensalaatti – näin tarjoat klassikkoleivän uudella tavalla
30 min
Perinteisen skagenleivän raaka-aineet ja maut kootaan nyt näyttäväksi salaatiksi. Skagensalaatissa saaristolaisleipä tulee krutonkeina annoksen päälle!
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 ps (200 g)
isoja katkarapuja
½
sitruunan mehu
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
2 rku
salaattia (esim. Järvikylä Torpparin Trio)
1
punasipuli
Saaristolaiskrutongit
½ (noin 150 g)
saaristolaisleipää
2 rkl
voita (tai rypsiöljyä)
Kastike
1 prk (200 g)
ranskankermaa tai kermaviiliä
1 dl
majoneesia
2 tl
(dijonin)sinappia
½ rku
tilliä hienonnettuna
Lisäksi
½ rku
tilliä
½
sitruunaa
Skagensalaatti – ohje:
- Sulata ja valuta katkaravut. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.
- Tee krutongit. Leikkaa saaristolaisleipäviipaleista kuoret halutessasi ohuelti pois ja kuutioi leipäpalat. Kuumenna voi (tai öljy) pannulla, lisää leipäkuutiot ja paista niitä pannulla käännellen muutaman minuutin ajan, kunnes ne rapeutuvat. Anna jäähtyä.
- Revi salaatti tarjoiluvadille. Kuori ja viipaloi sipuli. Lisää sipulit ja katkaravut salaatin päälle.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta kastike salaatin päälle.
- Viimeistele salaatti tillillä ja sitruunan lohkoilla.
Voit halutessasi sekoittaa kastikkeen myös katkarapujen joukkoon ja lusikoida seoksen salaatin päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat