Nyt välähti! Poimimme 17 kekseliästä oivallusta kotijutuistamme – nämä toivoisit omaankin kotiisi

Nyt välähti! Poimimme 17 kekseliästä oivallusta kotijutuistamme – nämä toivoisit omaankin kotiisi
Lisää valoa hämärään huoneeseen tai lisää näppärää säilytystilaa. Tai sittenkin jotain hullumpaa, kuten avotuli keittiöön? Tai vaatehuone makuuhuoneen alapuolelle? Kurkkaa asukkaiden toteuttamat ideat kotijutuistamme.
Julkaistu: 26.5.2021

1. Tämä tilanjakaja istuu täydellisesti vanhan talon henkeen

Miten erottaa huoneet toisistaan niin, että tilanjakaja jatkaa kauniisti vanhan talon tyyliä? Tässä laajennetussa hirsitalossa palanen keittiön vanhaa seinää siirrettiin tilanjakajaksi eteisen ja olohuoneen väliin.

2. Rintamamiestalon hämärä yläkerta valaistui avaamalla seinää

Rintamamiestalon yläkerran kapea portaikko oli erotettu ovella alakerrasta. Koko hämärän vintin ilme muuttui, kun portaikon ja yläaulan välinen seinä ja osa lattiaa avattiin.

3. Tämä nätti lipasto kätkee sisäänsä teknisiä asioita

Espoolaiseen paritaloon teetettiin puusepällä lipasto, joka kätkee sisäänsä lattialämmityksen jakotukin. Miten fiksu – ja kaunis – toteutus!

4. Kätevä itse nikkaroitu liukuovi ei vie paljoa tilaa avautuessaan

Omakotitalon pieneen kylpyhuone-kodinhoitohuoneeseen aukesi aiemmin ovi sisä­puolelle. Asukkaiden nikkaroima, ladonovea muistuttava liukuovi ei vie avatessa tilaa. Hidastimet varmistavat, ettei ovi pamahda seinää vasten.

5. Vau, lisävaloa rintamamiestalon hämärään vinttihuoneeseen

Rintamamiestalon vintille tehtiin lapsille huoneet. Toisen huoneeseen tuli lisävaloa, kun huoneen päätyseinään keksittiin rakentaa iso sisäikkuna.

6. Nämä portaat vievät makuuhuoneen alle rakennettuun vaatehuoneeseen

1970-luvun paritalon asukkaat kaipasivat avaruutta makuuhuoneeseensa. Huoneen suuret vaatekaapistot päätettiin poistaa ja ne korvattiin vaatehuoneella, joka rakennettiin alakerran entiseen varastohuoneeseen. Lattiaan puhkaistiin reikä portaille.

7. Voi mikä veikeä kirjahyllyidea

Tämän kaupunkikodin käytävällä oli vanha ovisyvennys, josta keksittiin tehdä kirjahylly. Tausta tapetoitiin ja sinne asennettiin ledivalot, jotka valaisevat samalla käytävää.

8. Nerokas kaappiratkaisu portaiden alla

1920-luvun puutalossa portaiden alla oleva tila on otettu fiksusti hyötykäyttöön. Siihen upotettiin kiinteä laatikosto ja kaappi.

9. Tämä porrasratkaisu on suorastaan nerokas

Marko remontoi autioituneen pikku hirsitorpan perheensä kodiksi. Talon portaat olivat ahtaassa raossa eteisen vieressä. Marko ratkaisi asian hitsaamalla portaille puolivälistä suuntaa vaihtavan teräskehikon, jonka ystävä ruiskumaalasi mustaksi. Askelmat syntyivät koivun erilaisista sävyistä ja kaiteet puretuista seinäparruista. Komero portaiden alla tuo tarpeellista säilytystilaa.

10. Tätä kiipeilyseinää lapset arvostavat

1970-luvun rivitalokodin tiiliseinä on sopivan jykevä kiipeilyseinäksi. Hyvää päivittäisliikuntaa lapsille!

11. Pistorasia keskellä lattiaa, miten fiksua (ja suunnitelmallista!)

Jokaisen pistorasian paikkakin mietittiin tarkasti jo suunnitteluvaiheessa, kun Jenni ja Tero rakensivat modernia hirsitalokotiaan. Osa pistorasioista on asennettu lattiaan.

12. Tiiliseinäke auttaa piilottamaan keittiön sotkut ruokailijoilta

Rivitalokodissa keittiö ja olohuone ovat avointa tilaa, mutta niiden väliin muurattiin kätevä tiiliseinäke. Silloin ruokaillessa ei haittaa, vaikka keittiön tasot eivät olisi täysin tiptop.

13. "Nuotiopaikka" keskellä modernia keittiötä

Hirsitalon keittiöön muurattiin keittiörempan yhteydessä avotulipiste. Takka toteutettiin yhteistyössä paikallisen takkavalmistajan kanssa. Teräksinen, takkaimurilla varustettu huuva varmistaa puolestaan sen, etteivät savut tule sisälle keittiöön. Kiillotettu betonilattia on helppohoitoinen ja avotulisijan ympärillä paloturvallinen.

Alkoiko pääsi raksuttaa kekseliäitä ideoita? Ennen kuin ryhdyt tuumasta toimeen, selvitä, pitääkö muutoksesta tehdä ilmoitus taloyhtiölle tai tarvitsetko muutokseen luvan oman kuntasi rakennusvalvonnalta.

14. Parvelle ei kuljeta portaita, vaan puolapuita pitkin

Rivitalokodin lastenhuoneeseen tuo lisätilaa parvi, jossa on perheen poikien peliluola. Aiemmin sinne kiivettiin portaita pitkin. Huoneeseen saatiin paljon lisätilaa, kun portaat purettiin ja tilalle asennettiin kevyet puolapuut.

15. Nämä rappuset yhdistävät siististi talon vanhan ja uuden osan toisiinsa

Jasminin ja Mikon 1940-luvun omakotitalossa rappuset yhdistävät talon alkuperäisen osan laajennukseen.

16. Arkieteisen pesupaikkaa osaa arvostaa etenkin kurakausien aikana

Modernin hirsitalon arkieteiseen suunniteltiin pesupaikka, jossa koirien kuratassut taas kätevästi puhtaaksi ulkoilun jälkeen.

17. Sängynpääty, joka toimii kätevästi myös yöpöytänä

Omakotitalon makuuhuoneessa on sormipaneelista itse nikkaroitu sängynpääty, joka toimii myös yöpöytänä. Pinta on käsitelty valkoisella vahalla.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Tilaa Pihlgren ja Ritolan tapetit Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
4 kommenttia