Kotivinkki

Sari ja Timo remppasivat kirjavasta kasaritalosta raikkaan vaalean – parin kauneutta ja käytännöllisyyttä yhdistävä kädenjälki näkyy ympäri kotia

Sari ja Timo remppasivat kirjavasta kasaritalosta raikkaan vaalean – parin kauneutta ja käytännöllisyyttä yhdistävä kädenjälki näkyy ympäri kotia
1980-luvun omakotitalon railakkaat alkuperäiset värit saivat lähteä, kun Sari Kahila ja Timo Saviniemi muuttivat sisään. Pari on myös toteuttanut itse monia isompia ja pienempiä sisustusratkaisuja saunan lauteista liukuoveen ja sängynpäätyyn.
Julkaistu 6.5.2021

Kun Sari Kahila ja Timo Saviniemi ostivat viisitoista vuotta sitten 1980-luvun omakoti­talon, sen sisäpinnoilla loisti oranssi. Vuosien jälkeen oranssi on kaukainen muisto vain. Vaaleassa kodissa käytännöllisyys ja harkitut yksityiskohdat kulkevat käsikädessä.

– Etsimme remontoitavaa taloa. Täällä pinnat olivat oransseja, keltaisia ja rusehtavia. Olemme tehneet vuosien saatossa kaikki pinnat uusiksi, pariskunta kertoo.

Keittiön koristetiiliseinä oli aiemmin epätasainen sävyiltään. Sari tarttui maalisutiin ja maalasi sen vaaleaksi. Kohdevalot nostavat tiiliseinän tekstuuria esiin. Baarijakkarat ovat Veken kalusteesta.
Aamiaiskaapin ovien taakse sujahtavat kätevästi kodinkoneet, jolloin muut tasot jäävät siisteiksi. Kaappi rakennettiin itse ja yhdistettiin Ikea-kaappeihin. Ovet liukuvat kätevästi kaapin sisään.

Pohjaratkaisu oli perheelle sopiva, ja he piirsivät remonttisuunnitelmat paperille. Timo teki suuren osan itse.

– Minä taidan olla usein se ideoiva osapuoli ja Timo toteuttaja, erityisesti isommissa remonteissa, Sari sanoo.

Olohuoneen musta lipasto oli uuden­veroinen, kun Sari sen bongasi Tori.fistä.
Pinnatuoli, makramee ja kynttelikkö ovat kirppikseltä. Valaisin on Ellokselta. Julisteita Sari on ostanut sekä käytettynä Instagramin kautta että 2xilo.fistä.

Kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen väliseksi seinäksi tehtiin integroitu kaappi, jossa on mittatilausliukuovet ja sisällä Elfan hyllyt. Keittiön ja olohuoneen välistä taas poistettiin seinä.

– Rakastan pohtia ja pähkäillä sisustusratkaisuja ja kuinka saada käytännöllisyys ja kauneus samalle viivalle. Tykkään, että myös kaappien sisäpuolet ovat kauniit, Sari sanoo.

Kun saan inspiraation, minulla ei olisi kärsivällisyyttä odottaa sen toteuttamista.
Kodin­hoitohuone ja kylppäri ovat samassa tilassa.
Pieneen kylpyhuone-kodinhoitohuoneeseen aukesi aiemmin ovi sisä­puolelle. Timo teki ladonovea muistuttavan liukuoven, joka ei vie avatessa tilaa. Hidastimet varmistavat, ettei ovi pamahda seinää vasten.
Vaatehuoneen vaatetanko on tehty itse. Sari hankkii suurimman osan vaatteista sekä kengistä kirpputorilta.

Yksi Sarin toiveista oli saada aamiaiskaappi, ja se myös toteutettiin. Kaapissa on sujuvasti kiinni menevät ovet, mutta ne ovat aina ­auki. Onneksi kaapin sisäpuoli on onnistunut: se on vaaleasävyinen ja rauhallinen.

– Kun saan inspiraation, minulla ei ole oikein kärsivällisyyttä odottaa sen kanssa, vaan alan nopeasti toteuttaa ideaani. Toki mielikin ehtii muuttua välillä, ja olenkin oppinut, että maalaaminen on näin kärsimättömälle sisustajalle usein hyvä vaihtoehto, Sari kertoo.

Makuuhuoneen levollinen tunnelma syntyy vaaleilla tekstiileillä. Naulakko on H& M Homesta.
Sängynpääty on tehty itse sormipaneelista, ja se on käsitelty valkoisella vahalla.
Sisustaminen ei ole minulle niinkään harrastus, vaan enemmänkin elämäntapa.
Molemmat pojat ovat samassa huoneessa sulas­sa sovussa. Sari on maalannut seinälle vuoriston, joka sopii kaikenikäisten huoneeseen. Kerrossänky ja leikkikeittiö ovat löytöjä Tori.fistä.

Hänellä on ystävien kesken ”sisustelurinki”, jossa vaihdellaan vinkkejä ja huikataan toisille, jos nettikirpparilta on löytynyt jollekin sopivaa. Sari kiertelee paljon kirppiksillä ja tekee sekä isoja että pieniä kaluste- ja vaatelöytöjä. Ajatuksena on ensin katsoa, löytyisikö huonekalu tai esine käytettynä ja sitten vasta miettiä uuden hankkimista. Sarin tuorein löytö on olohuoneen suuri villamatto. Käytettynä hankkimalla säästyi ­satasia.

– Tykkään kauniista asioista, ja kontrastit ovat mieleeni, niin värien kuin tekstuurien. Sisustaminen ei ole minulle niinkään harrastus, vaan enemmänkin elämäntapa.

Saunan lauteet ovat ­Timon nikkaroimat. Luonnonvalo pääsee lasiseinän kautta ­sisään.
Sarin ja Timon 1980-luvun omakotitalo sijaitsee Keuruulla. Neljän huoneen ja keittiön talossa on 105 neliötä.
Talon takana metsänrajassa seisoo tynnyrisauna.
Kommentoi »