Kesän paras perunasalaatti x 10 – "Aina on loppunut kesken kehujen kera"
Ruoka
Kesän paras perunasalaatti x 10 – "Aina on loppunut kesken kehujen kera"
Varhaisperunoista syntyy vastustamaton salaatti, joka toimii loistavasti esimerkiksi grilliruokien lisukkeena tai sellaisenaan kesälounaana. Listasimme parhaat perunasalaatit – mikä näistä maistuisi sinulle parhaiten?
Julkaistu 21.6.2021
Meillä kotona

1. Fetaa, tilliä ja punasipulinen kastike

Feta-perunasalaatti on kesäisten grilliruokien paras kaveri. Perunat kypsennetään uunissa, minkä jälkeen niihin sekoitetaan kastike muun muassa pieneksi silputusta punasipulista, kapriksista ja oliiviöljystä. Viimeistelyksi vielä murusteltua fetaa ja tilliä. Nam!

Feta-perunasalaatti yhdistää paahteiset perunat ja suolaisen fetan.

2. "Tämä on ainoa ja oikea!"

Simppeli mutta sitäkin herkullisempi perunasalaatti saa mausteikseen muun muassa marinoidulla punasipulilla ja rucolaa. "Todella hyvää oli ja kaikki meni. Teen toistekin!", kirjoittaa reseptiä kokeillut lukijamme. Ja toinen: "Muutaman kerran olen tarjonnut tätä juhlissa vieraille, ja aina on loppunut kesken kehujen kera. Muunlaisia perunasalaatteja en enää edes tee, tämä on ainoa ja oikea!" Monen mielestä juuri tämä on se paras perunasalaatti!

Paras perunasalaatti on piknikin ja juhlien noutopöydän hitti.

3. Tuhdimpi pottusalaatti amerikkalaisittain

Kaipaatko perunasalaatilta täyteläisyyttä? Vastaus on tässä: amerikkalainen perunasalaatti. All-American Potato Salad saa muun muassa majoneesista, ranskankermasta ja dijoninsinapista kermaisen kastikkeen. Purutuntumaa tuo raikas varsiselleri.

Tarjoile amerikkalainen perunasalaatti esimerkiksi grillatun lihan tai kalan, hampurilaisten tai hodareiden kanssa.

4. Uusien perunoiden paras kumppani on savusiika

Savukala-perunasalaatissa yhdistyvät kesäklassikon ainekset: varhaisperunoita ja savustettua siikaa muun muassa kapriksilla, sitruunalla ja tillillä höystettynä. Tätä joku päivä lounaaksi!

Savukala-perunasalaatin raikastaa sitruuna.

5. "Raikas vaihtoehto perinteiselle perunasalaatille"

Ruokaisan varhaisperunasalaatin idea on simppeli: perunat keitetään ja halkaistaan, kastikkeen ainekset hienonnetaan ja sekoitetaan perunoiden joukkoon. Maidottomaan kastikkeeseen tulee muun muassa runsaasti yrttejä ja valkosipulia. Tämä resepti on valloittanut myös lukijamme: "Mahtavan hyvää" ja "Raikas vaihtoehto perinteiselle perunasalaatille", reseptiä on kommentoitu.

Auringonkukansiemenet tuovat mukavaa rousketta ruokaisaan perunasalaattiin.

6. Savustettuja perunoita ja piimäkastike, ooh!

Perunoiden savustaminen voi kuulostaa vaikealta, mutta ei kannata pelästyä. Vaikket omistaisi savustinta, homma hoituu näppärästi savustuspussissa uunissa. Tämän savuperunasalaatin juju on erikseen tarjoiltava, aivan vastustamaton piimäkastike.

Lorauta savuperunasalaatin joukkoon herkullista piimäkastiketta.

7. "Ehkä yksi parhaista"

"Todella hyvää" ja "Ehkä yksi parhaista keväisistä grilliruokien lisukkeista – nam!", kehuvat lukijamme paahdettua perunasalaattia. Salaatti kootaan yksinkertaisista aineksista: uunissa paahdetuista perunoista, parsasta ja sinappisesta kastikkeesta.

Kahdesta kausiherkusta, parsasta ja varhaisperunoista, syntyy vastustamaton salaatti.

8. Saisiko olla pestoa, mozzarellaa ja muita Italian herkkumakuja?

Italialainen perunasalaatti yhdistää antipastolautasen voittamattomat maut. Ruokaisa salaatti vie nälän mennessään lounaalla ja sopii mainiosti myös noutopöytään.

Tämä perunasalaatti pursuaa antipastolautasen makuja.

9. Hittiperunoita ja sipsifanin kastike – voitko vastustaa?

Kesän rapein perunasalaatti syntyy litistetyistä ja grillatuista mäiskyperunoista sekä kastikkeesta, joka lainaa makumaailmansa sour cream & onion -sipseiltä. Tätä on saatava! Katso mäiskyperunasalaatin ohje.

Mäiskyperunasalaatti höystetään rapsakoilla ja raikkailla salaateilla.

10. Nappaa torilla koriin perunoiden lisäksi herneenpalkoja

Vihreän perunasalaatin kastikkeena toimii raikas hernepesto, johon uppoaa herneiden lisäksi tuoreita yrttejä, parmesaania ja manteleita. Ihanan raikasta!

Kesällä vihreä perunasalaatti syntyy tietysti tuoreista herneistä, mutta jos makua tulee talvella ikävä, voit tehdä sen myös pakasteherneistä.
Kommentoi »