


Mäiskyperunasalaatti – kesän rapein salaatti syntyy litistetyistä ja grillatuista perunoista sekä sipsifanin unelmakastikkeesta
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Simppeli mäiskyperunasalaatti valmistetaan litistetyistä ja grillatuista perunoista sekä salaateista. Uudenlaisen perunasalaatin kruunaa maukas sourcream and onion -kastike.
Reseptin ainekset
4 annosta
8–10
varhaisperunaa
2−3 rkl
öljyä
1 tl
merisuolahiutaleita
½ tl
mustapippuria
1 rku
rucolaa
½ rku
tammenlehtisalaattia
½ (50 g)
friseesalaattia
Ranskankerma-sipulikastike
1 dl
ranskankermaa
½ dl
majoneesia
2–3 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
3 tl
sipulijauhetta
1 ½ tl
valkosipulijauhetta
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Mäiskyperunasalaatti – ohje:
- Pese perunat huolella ja keitä juuri ja juuri kypsiksi. Paina keitetyt perunat litteiksi esimerkiksi nyrkillä. Pirskota päälle öljyä ja ripottele suolaa ja pippuria. Grillaa murskatut perunat molemmin puolin rapeiksi.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Revi salaatit suupaloiksi. Laita tarjoiluvadille salaatteja ja mäiskyperunoita. Lusikoi päälle kastiketta.
Vinkit!
- Hyödynnä salaatissa edelliseltä aterialta ylijääneet keitetyt perunat.
- Katso myös suosittu perinteisen perunasalaatin ohje. Arkeen ja juhlaan sopiva herkku maistuu juuri sopivasti majoneesilta ja maustekurkulta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat