Maku

Savuperunasalaatti valloittaa aivan erityisellä maullaan – hittiherkun kruunaa pekonirouheella ryyditetty piimäkastike

1 h 15 min
GL
4.67
0

Savuperunasalaatti on mainio lisuke kaikenlaisille grilliruoille. Savustuspussissa kypsennettäessä perunat saavat aivan erityisen maun, jota pekonirouheella maustettu piimäkastike korostaa.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

Savuperunasalaatti

  • 800 gperunaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsormisuolaa
  • 1 dltilli-basilikasilppua
  • 2kesäsipulia varsineen
  • 1nippu retiisejä
  • 2maustekurkkua

Piimäkastike

  • 2 dlpiimää
  • 4pekoniviipaletta rapeaksi paistettuna ja hienoksi rouhittuna
  • 1 rkltomaattipyrettä
  • 1 rklsinappia
  • ¼ tlmustapippuria

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Savuperunasalaatti valmistuu näin:

  1. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Pese ja kuivaa perunat hyvin. Kääntele perunat öljyssä, mausta suolalla. Pane perunat savustuspussiin ja sulje pussi. Savusta perunoita pussin ohjeen mukaan ensin kuumassa uunin lämmössä 15 minuuttia, laske lämpö 175-asteseen ja jatka savustamista 30 minuuttia.
  2. Anna perunoiden tekeytyä pussissa 15 minuuttia ennen pussin avaamista. Sekoita piimäkastikkeen ainekset keskenään.
  3. Pilko perunat kulhoon. Kääntele joukkoon yrttisilppu. Viipaloi sipulit varsineen, lohko retiisit, kuutioi maustekurkut. Sekoita salaattiainekset perunoihin. Tarjoa piimäkastike erikseen.

Vinkki!

Savustamisen voi myös tehdä grillissä. Tarkista savustuspussin sopivuus.

MITÄ PIDIT?
4.67