4,1(60)
Paras perunasalaatti – moneen juhlaan sopiva hittitarjottava
gluteeniton
kasvis
laktoositon
maidoton
munaton
10 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 h
Paras perunasalaatti syntyy tällä ohjeella! Marinoidut punasipulit, uudet perunat ja rucola muodostavat vastustamattoman hyvän kokonaisuuden. Tämä perunasalaatti on ehdoton hitti niin noutopöydässä, vappupiknikillä kuin uudenvuoden juhlissakin.
Reseptin ainekset 10 annosta
Paras perunasalaatti
3 dlpunasipulia
1 dlpunaviinietikkaa
3 dlrypsiöljyä
1 rklsokeria
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1500 guutta perunaa
35 gkapriksia
50 grucolaa

Paras perunasalaatti – ohje:

  1. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Siirrä viipaleet rasiaan tai kulhoon ja kaada päälle punaviinietikka ja öljy. Mausta seos sokerilla, suolalla ka pippurilla. Anna maustua jääkaapissa seuraavan päivään, sekoita välillä muutaman kerran.
  2. Pese perunat ja keitä kypsiksi. Jäähdytä. Kuori perunat tarvittaessa. leikkaa perunat neljään osaan.
  3. Valuta kaprikset ja hienonna ne kevyesti.
  4. Sekoita perunat ja kaprikset. Nostele marinoituneet punasipulit perunoiden sekaan.
  5. Kaada noin kolmasosa marinointiliemestä kastikkeeksi perunasalaattiin. Säästä loput liemestä ja käytä sitä salaatinkastikkeena tai lihan marinadina.
  6. Tarkista perunasalaatin maku, ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
  7. Levitä rucolanlehdet laakeaan tarjoiluastiaan, ja kaada perunasalaatti päälle. Voit myös sekoittaa rucolan perunasalaatin joukkoon.
  8. Tarjoa paras perunasalaatti juhlien noutopöydässä.

Vinkki!

Kurkkaa myös tämä suosittu perunasalaatin resepti!

5 kommenttia