Savukala-perunasalaatti
gluteeniton
laktoositon
maidoton
munaton
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Savukala-perunasalaatti on ihana kesäherkku! Kapriksinen kastike maistuu täydelliseltä savustetun siian, uusien perunoiden ja sipulin kera.

Reseptin ainekset 4 annosta
Savukala-perunasalaatti
1 kguutta perunaa (keitettynä)
2punasipulia (varsineen)
1 rkufriseesalaattia
500 gsavustettua siikaa
Kastike
2 rklsitruunamehua
2 rkloliiviöljyä
2 rklkapriksia
1 tlsuolaa
1/2 tlvalkopippuria
1 tlhunajaa
Lisäksi
tillinoksia
sitruunanlohkoja
Savukala-perunasalaatti valmistuu näin:
- Paloittele keitetyt perunat. Pese ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Hienonna sipulinvarret.
- Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti pieneksi. Murra savusiiat ruodottomiksi, nahattomiksi paloiksi.
- Vatkaa kastikkeen ainekset kulhossa keskenään. Sekoita joukkoon kasvikset. Kumoa perunasalaatti halutessasi vadille.
- Levitä päälle kalapalat. Ripottele savukala-perunasalaatin päälle tillinoksia ja sitruunalohkoja.