4,4(13)
Savukala-perunasalaatti
gluteeniton
laktoositon
maidoton
munaton
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Savukala-perunasalaatti on ihana kesäherkku! Kapriksinen kastike maistuu täydelliseltä savustetun siian, uusien perunoiden ja sipulin kera.
Julkaistu 14.6.2013
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
Savukala-perunasalaatti
1 kguutta perunaa (keitettynä)
2punasipulia (varsineen)
1 rkufriseesalaattia
500 gsavustettua siikaa
Kastike
2 rklsitruunamehua
2 rkloliiviöljyä
2 rklkapriksia
1 tlsuolaa
1/2 tlvalkopippuria
1 tlhunajaa
Lisäksi
tillinoksia
sitruunanlohkoja

Savukala-perunasalaatti valmistuu näin:

  1. Paloittele keitetyt perunat. Pese ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi. Hienonna sipulinvarret.
  2. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti pieneksi. Murra savusiiat ruodottomiksi, nahattomiksi paloiksi.
  3. Vatkaa kastikkeen ainekset kulhossa keskenään. Sekoita joukkoon kasvikset. Kumoa perunasalaatti halutessasi vadille.
  4. Levitä päälle kalapalat. Ripottele savukala-perunasalaatin päälle tillinoksia ja sitruunalohkoja.
Kommentoi »