Vihreä perunasalaatti hernepestolla – helppo ja herkullinen kesälisuke
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Vihreä perunasalaatti saa upean värinsä hernepestosta. Täyteläinen pestokastike valmistetaan perinteiseen tyyliin yrteistä, parmesaanista ja manteleista. Ja sitten herkuttelemaan!
GL
MU
3.4
Kuvat
Julkaistu 20.10.2016

Vihreä perunasalaatti hernepestolla – helppo ja herkullinen kesälisuke
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1000 gperunaa (keitettyjä)
Hernepesto
- 200 gherneitä (tuore tai pakaste)
- 1 dlmanteleita (kuorettomia)
- 1½ dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
- 2 dltuoretta minttua (1 rku)
- 1 dltuoretta basilikaa (½ rkua)
- 1 dloliiviöljyä
- ½ dlsitruunamehua
- 1 tlsuolaa
- 1/3 tlmustapippuria
Vihreä perunasalaatti valmistuu näin:
- Ryöppää riivittyjä herneitä kiehuvassa vedessä 1–2 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmällä vedellä. Mikäli käytät pakasteherneitä, kiehauta herneet ja huuhtele ne kylmällä vedellä.
- Paahda mantelit pannulla kauniin ruskeiksi. Nypi mintusta ja basilikasta lehdet.
- Mittaa kaikki peston aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Mikäli tahna jää paksuksi, ohenna tilkalla vettä tai öljyä.
- Pilko keitetyt perunat reiluiksi paloiksi. Sekoita perunasalaatin joukkoon pesto.
- Viimeistele vihreä perunasalaatti herneillä ja yrteillä.
Vinkki!
Kurkkaa myös perinteisen perunasalaatin resepti!

Papu-perunasalaatti – ruokaisa, raikas ja herkullinen
Maku

Yrttinen perunasalaatti libanonilaisittain
Maku

Raikas perunasalaatti – kurkkaa resepti, joka vie kielen mennessään
Maku

Kevyt perunasalaatti – raikas lisuke täynnä makua
Maku

Paras perunasalaatti – moneen juhlaan sopiva hittitarjottava
Maku

Amerikkalainen perunasalaatti – täyteläinen klassikko
Maku

Perunasalaatti uusista perunoista – kesän parhaat maut samalla lautasella
Kotivinkki

Perunasalaatti – ohje, jolla valmistuu täydellinen herkku arkeen ja juhlaan
Maku