Maku

Vihreä perunasalaatti hernepestolla – helppo ja herkullinen kesälisuke

20 min
GL
MU
5
0

Vihreä perunasalaatti saa upean värinsä hernepestosta. Täyteläinen pestokastike valmistetaan perinteiseen tyyliin yrteistä, parmesaanista ja manteleista. Ja sitten herkuttelemaan!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Petri Mulari

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gperunaa (keitettyjä)

Hernepesto

  • 200 gherneitä (tuore tai pakaste)
  • 1 dlmanteleita (kuorettomia)
  • 1½ dlparmesaanijuustoa (raastettuna)
  • 2 dltuoretta minttua (1 rku)
  • 1 dltuoretta basilikaa (½ rkua)
  • 1 dloliiviöljyä
  • ½ dlsitruunamehua
  • 1 tlsuolaa
  • 1/3 tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Vihreä perunasalaatti valmistuu näin:

  1. Ryöppää riivittyjä herneitä kiehuvassa vedessä 1–2 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmällä vedellä. Mikäli käytät pakasteherneitä, kiehauta herneet ja huuhtele ne kylmällä vedellä.
  2. Paahda mantelit pannulla kauniin ruskeiksi. Nypi mintusta ja basilikasta lehdet.
  3. Mittaa kaikki peston aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Mikäli tahna jää paksuksi, ohenna tilkalla vettä tai öljyä.
  4. Pilko keitetyt perunat reiluiksi paloiksi. Sekoita perunasalaatin joukkoon pesto.
  5. Viimeistele vihreä perunasalaatti herneillä ja yrteillä.

Vinkki!

Kurkkaa myös perinteisen perunasalaatin resepti!

MITÄ PIDIT?
5