Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vihreä perunasalaatti hernepestolla – helppo ja herkullinen kesälisuke

20 min

Vihreä perunasalaatti saa upean värinsä hernepestosta. Täyteläinen pestokastike valmistetaan perinteiseen tyyliin yrteistä, parmesaanista ja manteleista. Ja sitten herkuttelemaan!

20.10.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
perunaa (keitettyjä)
Hernepesto
200 g
herneitä (tuore tai pakaste)
1 dl
manteleita (kuorettomia)
1½ dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
2 dl
tuoretta minttua (1 rku)
1 dl
tuoretta basilikaa (½ rkua)
1 dl
oliiviöljyä
½ dl
sitruunamehua
1 tl
suolaa
1/3 tl
mustapippuria

Vihreä perunasalaatti – ohje:

  1. Ryöppää riivittyjä herneitä kiehuvassa vedessä 1–2 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmällä vedellä. Mikäli käytät pakasteherneitä, kiehauta herneet ja huuhtele ne kylmällä vedellä.
  2. Paahda mantelit pannulla kauniin ruskeiksi. Nypi mintusta ja basilikasta lehdet.
  3. Mittaa kaikki peston aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Mikäli tahna jää paksuksi, ohenna tilkalla vettä tai öljyä.
  4. Pilko keitetyt perunat reiluiksi paloiksi. Sekoita perunasalaatin joukkoon pesto.
  5. Viimeistele vihreä perunasalaatti herneillä ja yrteillä.

Vinkki!

Kurkkaa myös suosittu perinteisen perunasalaatin ohje.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt