


Vihreä perunasalaatti hernepestolla – helppo ja herkullinen kesälisuke
20 min
Vihreä perunasalaatti saa upean värinsä hernepestosta. Täyteläinen pestokastike valmistetaan perinteiseen tyyliin yrteistä, parmesaanista ja manteleista. Ja sitten herkuttelemaan!
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
perunaa (keitettyjä)
Hernepesto
200 g
herneitä (tuore tai pakaste)
1 dl
manteleita (kuorettomia)
1½ dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
2 dl
tuoretta minttua (1 rku)
1 dl
tuoretta basilikaa (½ rkua)
1 dl
oliiviöljyä
½ dl
sitruunamehua
1 tl
suolaa
1/3 tl
mustapippuria
Vihreä perunasalaatti – ohje:
- Ryöppää riivittyjä herneitä kiehuvassa vedessä 1–2 minuuttia. Valuta ja jäähdytä kylmällä vedellä. Mikäli käytät pakasteherneitä, kiehauta herneet ja huuhtele ne kylmällä vedellä.
- Paahda mantelit pannulla kauniin ruskeiksi. Nypi mintusta ja basilikasta lehdet.
- Mittaa kaikki peston aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita tasaiseksi tahnaksi. Mikäli tahna jää paksuksi, ohenna tilkalla vettä tai öljyä.
- Pilko keitetyt perunat reiluiksi paloiksi. Sekoita perunasalaatin joukkoon pesto.
- Viimeistele vihreä perunasalaatti herneillä ja yrteillä.
Vinkki!
Kurkkaa myös suosittu perinteisen perunasalaatin ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
