Kotivinkki

Mozzarellaa, parmankinkkua, pestoa... Italialainen perunasalaatti yhdistää antipastopöydän parhaat maut!

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Italialainen perunasalaatti pursuaa toinen toistaan herkullisempia makuja. Ruokaisa salaatti vie nälän mennessään. Katso resepti ja kokkaa vaikkapa noutopöytään tai kesälounaaksi!
4.2
0
Julkaistu: 18.6.2021


Ainekset (4–5 annosta)

  • 1 kgvarhaisperunoita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • 1 rstuorepestoa (70 g)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 70 gparmankinkkua
  • 150 gpieniä mozzarellapalloja
  • 100 ggrillattuja artisokansydämiä (säilyke)
  • 250 gminiluumu- tai kirsikkatomaatteja
  • ½ dlpinjansiemeniä
  • 150 gsalaattisekoitusta
  • 100 gvihreitä oliiveja

Viimeistely

  • ½ rkubasilikaa
Tulosta

Italialainen perunasalaatti valmistuu näin:

  1. Pese perunat ja leikkaa pienet puoliksi ja isommat 3−4 osaan. Kuivaa perunat liinan päällä tai talouspaperilla. Siirrä peru­nat kulhoon ja mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.
  2. Paista perunoita uunipellillä 250 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
  3. Sekoita öljy pestoon. Kaada pestoseos kuumien perunoiden joukkoon ja sekoita varovasti. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  4. Levitä parmankinkkuviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Paista rapeiksi uunin yläosassa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Valuta mozzarellapallot ja artisokan­sydämet. Puolita tomaatit. Murustele kinkku pienemmiksi paloiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi.
  6. Levitä salaattisekoitus vadille. Lisää muut ainekset ja viimeistele italialainen perunasalaatti basilikan­lehdillä.
Kommentoi »