


Mozzarellaa, parmankinkkua, pestoa... Italialainen perunasalaatti yhdistää antipastopöydän parhaat maut!
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Italialainen perunasalaatti pursuaa toinen toistaan herkullisempia makuja. Ruokaisa salaatti vie nälän mennessään. Katso resepti ja kokkaa vaikkapa noutopöytään tai kesälounaaksi!
Reseptin ainekset
4–5 annosta
Italialainen perunasalaatti
1 kg
varhaisperunoita
1 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
1 rs
tuorepestoa (70 g)
2 rkl
oliiviöljyä
70 g
parmankinkkua
150 g
pieniä mozzarellapalloja
100 g
grillattuja artisokansydämiä (säilyke)
250 g
miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
½ dl
pinjansiemeniä
150 g
salaattisekoitusta
100 g
vihreitä oliiveja
Viimeistely
½ rku
basilikaa
Italialainen perunasalaatti − ohje:
- Pese perunat ja leikkaa pienet puoliksi ja isommat 3−4 osaan. Kuivaa perunat liinan päällä tai talouspaperilla. Siirrä perunat kulhoon ja mausta oliiviöljyllä, suolalla ja mustapippurilla.
- Paista perunoita uunipellillä 250 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin ruskeita.
- Sekoita öljy pestoon. Kaada pestoseos kuumien perunoiden joukkoon ja sekoita varovasti. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
- Levitä parmankinkkuviipaleet leivinpaperin päälle pellille. Paista rapeiksi uunin yläosassa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Valuta mozzarellapallot ja artisokansydämet. Puolita tomaatit. Murustele kinkku pienemmiksi paloiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi.
- Levitä salaattisekoitus vadille. Lisää muut ainekset ja viimeistele italialainen perunasalaatti basilikanlehdillä.
Vinkki!
Katso myös suosittu perinteisen perunasalaatin ohje. Arkeen ja juhlaan sopiva herkku maistuu juuri sopivasti majoneesilta ja maustekurkulta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat