Feta-perunasalaatti on täydellinen kaveri kesäisille grilliruoille – maussa yhdistyy pottujen paahteisuus ja juuston raikkaus
55 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
30 minFeta-perunasalaatti valmistetaan uunissa paahdetuista perunoista. Maun raikastavat hapokas vinegretti, punasipuli, tilli ja feta. Kurkkaa resepti, kokeile ja ihastu!
GL
KA
4.3
Kuvat
Julkaistu 17.6.2019

Feta-perunasalaatti on täydellinen kaveri kesäisille grilliruoille – maussa yhdistyy pottujen paahteisuus ja juuston raikkaus
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 kgvarhaisperunoita
- 2 rkloliiviöljyä
Kastike
- 2punasipulia varsineen
- ½ dloliiviöljyä
- 2 rklvaaleaa balsamietikkaa
- 1 tlsuolaa
- ½ tlsokeria
- ½ tlmustapippuria
- ½ dlpieniä kapriksia
Viimeistelyyn
- 1 dltilliä hienonnettuna
- 200 gfetaa
Feta-perunasalaatti valmistuu näin:
- Pese ja puolita tai lohko perunat. Levitä perunat uunipellille ja pirskottele oliiviöljyä pinnalle.
- Kypsennä 225 asteessa 20–30 minuuttia, kunnes perunat saavat hiukan väriä.
- Sekoita kastikkeen aineet salaattikulhossa. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna myös varret ja säästä ne viimeistelyä varten.
- Laita sipulisilppu kastikkeeseen ja anna maustua, kunnes perunat ovat kypsiä. Hienonna tilli.
- Nosta perunat kastikkeeseen. Anna jäähtyä haaleaksi. Lisää kaprikset, sipulinvarret ja tilli. Viimeistele salaatti murennetulla fetalla.

Perunasalaatti – ohje, jolla valmistuu täydellinen herkku arkeen ja juhlaan
Maku

Vihreä perunasalaatti hernepestolla – helppo ja herkullinen kesälisuke
Maku

Pekoni-perunasalaatti – lämmin herkku, joka vie kielen mennessään
Maku

Lohi-perunasalaatti
Maku

Papu-perunasalaatti – ruokaisa, raikas ja herkullinen
Maku

Perunasalaatti uusista perunoista – kesän parhaat maut samalla lautasella
Kotivinkki

Paras perunasalaatti – moneen juhlaan sopiva hittitarjottava
Maku

Nopea ja maukas kesäherkku: pottusalaatti savukalalla
Kotivinkki