Kotivinkki

Feta-perunasalaatti on täydellinen kaveri kesäisille grilliruoille – maussa yhdistyy pottujen paahteisuus ja juuston raikkaus

55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Feta-perunasalaatti valmistetaan uunissa paahdetuista perunoista. Maun raikastavat hapokas vinegretti, punasipuli, tilli ja feta. Kurkkaa resepti, kokeile ja ihastu!
GL
KA
4.3
0
Julkaistu 17.6.2019


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • 1 kgvarhaisperunoita
  • 2 rkloliiviöljyä

Kastike

  • 2punasipulia varsineen
  • ½ dloliiviöljyä
  • 2 rklvaaleaa balsamietikkaa
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlsokeria
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ dlpieniä kapriksia

Viimeistelyyn

  • 1 dltilliä hienonnettuna
  • 200 gfetaa
Tulosta

Feta-perunasalaatti valmistuu näin:

  1. Pese ja puolita tai lohko perunat. Levitä perunat uunipellille ja pirskottele oliiviöljyä pinnalle.
  2. Kypsennä 225 asteessa 20–30 minuuttia, kunnes perunat saavat hiukan väriä.
  3. Sekoita kastikkeen aineet salaattikulhossa. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna myös varret ja säästä ne viimeistelyä varten.
  4. Laita sipulisilppu kastikkeeseen ja anna maustua, kunnes perunat ovat kypsiä. Hienonna tilli.
  5. Nosta perunat kastikkeeseen. Anna jäähtyä haaleaksi. Lisää kaprikset, sipulinvarret ja tilli. Viimeistele salaatti murennetulla fetalla.

Kommentoi »