


Feta-perunasalaatti on täydellinen kaveri kesäisille grilliruoille – maussa yhdistyy pottujen paahteisuus ja juuston raikkaus
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Feta-perunasalaatti valmistetaan uunissa paahdetuista perunoista. Maun raikastavat hapokas vinegretti, punasipuli, tilli ja feta. Kurkkaa resepti, kokeile ja ihastu!
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
varhaisperunoita
2 rkl
oliiviöljyä
Kastike
2
punasipulia varsineen
½ dl
oliiviöljyä
2 rkl
vaaleaa balsamietikkaa
1 tl
suolaa
½ tl
sokeria
½ tl
mustapippuria
½ dl
pieniä kapriksia
Viimeistelyyn
1 dl
tilliä hienonnettuna
200 g
fetaa
Feta-perunasalaatti – ohje:
- Pese ja puolita tai lohko perunat. Levitä perunat uunipellille ja pirskottele oliiviöljyä pinnalle.
- Kypsennä 225 asteessa 20–30 minuuttia, kunnes perunat saavat hiukan väriä.
- Sekoita kastikkeen aineet salaattikulhossa. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna myös varret ja säästä ne viimeistelyä varten.
- Laita sipulisilppu kastikkeeseen ja anna maustua, kunnes perunat ovat kypsiä. Hienonna tilli.
- Nosta perunat kastikkeeseen. Anna jäähtyä haaleaksi. Lisää kaprikset, sipulinvarret ja tilli. Viimeistele salaatti murennetulla fetalla.
Vinkki!
Katso myös suosittu perinteisen perunasalaatin ohje. Arkeen ja juhlaan sopiva herkku maistuu juuri sopivasti majoneesilta ja maustekurkulta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat