Kotivinkki

Ruokaisassa varhaisperunasalaatissa maistuu kesä – kokeile ja ihastu!

1 h 50 min
4.5
2

Ruokaisassa varhaisperunasalaatissa maistuu kesä – kokeile ja ihastu!

KA
2
4.5
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Yrttejä, mausteita ja sitruunan raikkautta! Ruokaisassa varhaisperunasalaatissa on kesän maut parhaimmillaan. Tämän herkun tekemiseen voi käyttää myös edellisenä päivänä keitetyt perunat.

Ainekset (20 annosta)

  • 2 kgvarhaisperunoita

Kastike

  • 2–3valkosipulinkynttä
  • ½ ruukkulehtipersiljaa
  • ½ ruukkuruohosipulia
  • ½ ruukkubasilikaa
  • 1½ dlöljyä
  • ½ dlsitruunamehua
  • 1 rkljyväsinappia
  • ¼ dlseesaminsiemeniä
  • ¼ dlauringonkukansiemeniä
  • ¼ tlsuolaa

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Valmista ruokaisa varhaisperunasalaatti näin:

  1. Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi muttei läpipehmeiksi, n. 10–15 min. Kaada vesi pois ja nosta kattilaan pari talouspaperia.
  2. Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit. Sekoita kulhossa kastikeainekset.
  3. Leikkaa vähän jäähtyneet perunat pariin osaan ja nosta kulhoon. Kaada niille kastike, sekoita hellästi ja jätä jäähtymään .
MITÄ PIDIT?
4.5