Ruokaisassa varhaisperunasalaatissa maistuu kesä – kokeile ja ihastu!
kasvis
1 h 50 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 15 min
Yrttejä, mausteita ja sitruunan raikkautta! Ruokaisassa varhaisperunasalaatissa on kesän maut parhaimmillaan. Tämän herkun tekemiseen voi käyttää myös edellisenä päivänä keitetyt perunat.

Reseptin ainekset 20 annosta
2 kgvarhaisperunoita
Kastike
2–3valkosipulinkynttä
½ ruukkulehtipersiljaa
½ ruukkuruohosipulia
½ ruukkubasilikaa
1½ dlöljyä
½ dlsitruunamehua
1 rkljyväsinappia
¼ dlseesaminsiemeniä
¼ dlauringonkukansiemeniä
¼ tlsuolaa
Valmista ruokaisa varhaisperunasalaatti näin:
- Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi muttei läpipehmeiksi, n. 10–15 min. Kaada vesi pois ja nosta kattilaan pari talouspaperia.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit. Sekoita kulhossa kastikeainekset.
- Leikkaa vähän jäähtyneet perunat pariin osaan ja nosta kulhoon. Kaada niille kastike, sekoita hellästi ja jätä jäähtymään.