3,5(10)
Ruokaisassa varhaisperunasalaatissa maistuu kesä – kokeile ja ihastu!
kasvis
1 h 50 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 15 min
Yrttejä, mausteita ja sitruunan raikkautta! Ruokaisassa varhaisperunasalaatissa on kesän maut parhaimmillaan. Tämän herkun tekemiseen voi käyttää myös edellisenä päivänä keitetyt perunat.
Julkaistu 30.5.2018
Kotivinkki
Reseptin ainekset 20 annosta
2 kgvarhaisperunoita
Kastike
2–3valkosipulinkynttä
½ ruukkulehtipersiljaa
½ ruukkuruohosipulia
½ ruukkubasilikaa
1½ dlöljyä
½ dlsitruunamehua
1 rkljyväsinappia
¼ dlseesaminsiemeniä
¼ dlauringonkukansiemeniä
¼ tlsuolaa

Valmista ruokaisa varhaisperunasalaatti näin:

  1. Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi muttei läpipehmeiksi, n. 10–15 min. Kaada vesi pois ja nosta kattilaan pari talouspaperia.
  2. Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit. Sekoita kulhossa kastikeainekset.
  3. Leikkaa vähän jäähtyneet perunat pariin osaan ja nosta kulhoon. Kaada niille kastike, sekoita hellästi ja jätä jäähtymään.
3 kommenttia