


Ruokaisassa varhaisperunasalaatissa maistuu kesä – kokeile ja ihastu!
1 h 50 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 1 h 15 min
Yrttejä, mausteita ja sitruunan raikkautta! Ruokaisassa varhaisperunasalaatissa on kesän maut parhaimmillaan. Tämän herkun tekemiseen voi käyttää myös edellisenä päivänä keitetyt perunat.
Reseptin ainekset
20 annosta
2 kg
varhaisperunoita
Kastike
2–3
valkosipulinkynttä
½ ruukku
lehtipersiljaa
½ ruukku
ruohosipulia
½ ruukku
basilikaa
1½ dl
öljyä
½ dl
sitruunamehua
1 rkl
jyväsinappia
¼ dl
seesaminsiemeniä
¼ dl
auringonkukansiemeniä
¼ tl
suolaa
Valmista ruokaisa varhaisperunasalaatti näin:
- Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi muttei läpipehmeiksi, n. 10–15 min. Kaada vesi pois ja nosta kattilaan pari talouspaperia.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit. Sekoita kulhossa kastikeainekset.
- Leikkaa vähän jäähtyneet perunat pariin osaan ja nosta kulhoon. Kaada niille kastike, sekoita hellästi ja jätä jäähtymään .
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat