Kotivinkki

Ruokaisassa varhaisperunasalaatissa maistuu kesä – kokeile ja ihastu!

1 h 50 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
1 h 15 min
Yrttejä, mausteita ja sitruunan raikkautta! Ruokaisassa varhaisperunasalaatissa on kesän maut parhaimmillaan. Tämän herkun tekemiseen voi käyttää myös edellisenä päivänä keitetyt perunat.
KA
3.6
3
Julkaistu: 30.5.2018


Ainekset (20 annosta)

  • 2 kgvarhaisperunoita

Kastike

  • 2–3valkosipulinkynttä
  • ½ ruukkulehtipersiljaa
  • ½ ruukkuruohosipulia
  • ½ ruukkubasilikaa
  • 1½ dlöljyä
  • ½ dlsitruunamehua
  • 1 rkljyväsinappia
  • ¼ dlseesaminsiemeniä
  • ¼ dlauringonkukansiemeniä
  • ¼ tlsuolaa
Tulosta

Valmista ruokaisa varhaisperunasalaatti näin:

  1. Keitä perunat suolatussa vedessä kypsiksi muttei läpipehmeiksi, n. 10–15 min. Kaada vesi pois ja nosta kattilaan pari talouspaperia.
  2. Hienonna valkosipulinkynnet ja yrtit. Sekoita kulhossa kastikeainekset.
  3. Leikkaa vähän jäähtyneet perunat pariin osaan ja nosta kulhoon. Kaada niille kastike, sekoita hellästi ja jätä jäähtymään.
3 kommenttia