Maku

Jotain muuta kuin kakkua! Yllätä äiti makeasti helpoilla suklaaherkuilla, leivoksilla tai kääretortullaJotain muuta kuin kakkua! Yllätä äiti makeasti helpoilla suklaaherkuilla, leivoksilla tai kääretortulla

Äitienpäivän herkut voivat kakun sijaan olla vaikkapa leivoksia tai makeisia. Näiden äitienpäiväherkkujen tekoon voivat osallistua myös perheen pienimmät.
Teksti Petra Tuominen
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Makea mutsi ansaitsee makean äitienpäivän. Perinteisen täytekakun sijaan äitienpäivänä voi ilahduttaa myös muilla herkuilla, eikä leipomisen tarvitse olla ollenkaan hankalaa. Nappaa vinkit äitienpäivän herkkuihin, jotka valmistuvat helposti koko perheen voimin.

Suussasulavaa suklaata

Helpot suklaabrowniet yhdistelevät viettelevästi makeaa ja suolaista.

Etsitkö gluteenitonta vaihtoehtoa? Tämä suklaaherkku valmistuu ilman jauhoja. Helppo suklaakakku maustetaan kahvilla ja kardemummalla, ja kolmikko muodostaa ehdottomasti kokeilemisen arvoisen makuyhdistelmän.

Helpot suklaabrowniet räjäyttävät äidin tajunnan! Juju on makean ja suolaisen yhdistelmässä. Suklaa ja kinuski saavat seurakseen suolapähkinöitä ja ripauksen sormisuolaa. Kinuski valmistuu vaivattomasti, kun vain keität avaamatonta kondensoitua maitotiivistepurkkia kattilassa muutaman tunnin.

Itse tehty Daim-suklaa on varma hitti suklaanystävälle. Yhdistä rapea mantelikrokantti paksuun kerrokseen maitosuklaata, ja voit olla varma, että nämä suklaat häviävät alta aikayksikön.

Rakkaus kätkeytyy kääretorttuun

Hempeää ja hurmaavaa, ihan niin kuin äitikin!

Tässä helppo kääretorttu hurmaavan hempeälle äidille. Pinkki kääretorttu värjätään viehkeäksi punaisella elintarvikevärillä. Voit tarjoilla kääretortun valmiiksi leikattuina leivoksina söpöiltä lautasilta.

Onko äiti porkkanakakun ystävä? Siinä tapauksessa kannattaa leipoa porkkanakakku-kääretorttu. Mikäli porkkanakakun paras osa on äidin mielestä sen kuorrute, niin tämä on juuri oikea leivonnainen, sillä kuorrutetta on paljon!

Perinteisen täytekakun ystävälle sopii mainiosti klassinen mansikkaunelmakääretorttu. Ei turhia kikkailuja!

Sano se leivoksin

Suklaiset mansikkaleivokset ovat kuin kakkuja minikoossa.

Kaunis leivos on kuin kakku minikoossa! Leivo äidille esimerkiksi helpot vadelmamousseleivokset Valmiista mantelimassasta tehty pohja on gluteeniton, helppo ja herkullinen.

Tämän helpommaksi ei leivonta muutu. Valkosuklaa-mascarponemoussetäytteiset leivokset kootaan kaupan valmiista kekseistä. Riittää kuin vatkaat kerman, lisäät mausteet ja pursotat täytteen keksien päälle.

Jos haluat hieman haastetta, äitienpäivän juhlapöydän näyttävimmät herkut ovat suklaiset mansikkaleivokset. Ihanat kerrosleivokset kostutetaan seljankukkamehulla ja väliin pursotetaan pakastekuivatuilla mansikoilla maustettua täytettä.

Juustokakkuja rakastavalle sopivat sen sijaan helpot tuorejuusto-suklaaleivokset.

Julkaistu: 9.5.2018