Jotain muuta kuin kakkua! Yllätä äiti makeasti helpoilla äitienpäiväleivonnaisilla: suklaaherkuilla, leivoksilla tai kääretortulla
Ruoka
Jotain muuta kuin kakkua! Yllätä äiti makeasti helpoilla äitienpäiväleivonnaisilla: suklaaherkuilla, leivoksilla tai kääretortulla
Äitienpäiväleivonnaiset voivat kakun sijaan olla vaikkapa kääretorttuja tai makeisia. Näiden äitienpäivän leivonnaisten tekoon voivat osallistua myös perheen pienimmät. Kurkkaa ideat ja poimi reseptit!

Makea mutsi ansaitsee makean äitienpäivän. Perinteisen täytekakun sijaan äitienpäivänä voi ilahduttaa myös muunlaisilla leivonnaisilla. Nämä äitienpäiväleivonnaiset valmistuvat helposti koko perheen voimin.

Äitienpäiväleivonnaiset: kääretorttuja, suklaaherkkuja sekä suloisia leivoksia

Äitienpäivänä rakkaus kätkeytyy kääretorttuun

Hempeää ja hurmaavaa, ihan niin kuin äitikin!

Tässä helppo äitienpäiväleivonnainen hurmaavan hempeälle äidille! Pinkki kääretorttu värjätään viehkeäksi punaisella elintarvikevärillä. Voit tarjoilla kääretortun valmiiksi leikattuina leivoksina söpöiltä lautasilta.

Onko äiti porkkanakakun ystävä? Siinä tapauksessa kannattaa leipoa porkkanakakku-kääretorttu. Mikäli porkkanakakun paras osa on äidin mielestä sen kuorrute, niin tämä on juuri oikea leivonnainen, sillä kuorrutetta on paljon!

Perinteisen täytekakun ystävälle sopii mainiosti klassinen mansikkaunelmakääretorttu. Tässä leivonnaisessa parasta on tietenkin maku, mutta myös se, ettei sen valmistuksessa tarvita turhaa kikkailua!

Rakastaako äiti suklaata? Näistä herkuista sitä löytyy!

Helpot suklaabrowniet yhdistelevät viettelevästi makeaa ja suolaista.

Etsitkö gluteenitonta vaihtoehtoa? Tämä suklaaherkku valmistuu ilman jauhoja. Helppo suklaakakku maustetaan kahvilla ja kardemummalla, ja kolmikko muodostaa ehdottomasti kokeilemisen arvoisen makuyhdistelmän.

Helpot suklaabrowniet räjäyttävät äidin tajunnan! Tämän äitienpäivään täydellisesti sopivan leivonnaisen juju on makean ja suolaisen yhdistelmässä. Suklaa ja kinuski saavat seurakseen suolapähkinöitä ja ripauksen sormisuolaa. Kinuski valmistuu vaivattomasti, kun vain keität avaamatonta kondensoitua maitotiivistepurkkia kattilassa muutaman tunnin.

Itse tehty Daim-suklaa on varma hitti suklaanystävälle. Yhdistä rapea mantelikrokantti paksuun kerrokseen maitosuklaata, ja voit olla varma, että nämä suklaat häviävät alta aikayksikön.

Äitienpäivän suloiset leivokset ovat tie äidin sydämeen

Suklaiset mansikkaleivokset ovat kuin kakkuja minikoossa.

Kaunis leivos on kuin kakku minikoossa! Leivo äidille äitienpäiväksi esimerkiksi helpot vadelmamousseleivokset. Valmiista mantelimassasta tehty pohja on gluteeniton, helppo ja herkullinen.

Tämän helpommaksi ei äitienpäiväleivonnaisten teko muutu! Valkosuklaa-mascarponemoussetäytteiset leivokset kootaan kaupan valmiista kekseistä. Riittää kuin vatkaat kerman, lisäät mausteet ja pursotat täytteen keksien päälle.

Jos haluat hieman haastetta, äitienpäivän juhlapöydän näyttävimmät leivonnaiset ovat suklaiset mansikkaleivokset. Ihanat kerrosleivokset kostutetaan seljankukkamehulla ja väliin pursotetaan pakastekuivatuilla mansikoilla maustettua täytettä.

Juustokakkuja rakastavalle sopivat sen sijaan helpot tuorejuusto-suklaaleivokset.

Juttu on julkaistu alun perin 9.5.2018.

Kommentoi »