Itse tehty daim – rapea mantelikrokantti ja paksu suklaakerros ovat lyömätön yhdistelmä
Gluteeniton
Kasvis
Munaton
2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h
Itse tehty daim ei häviä aidolle esikuvalleen. Yhdistä rapea mantelikrokantti paksuun kerrokseen maitosuklaata, ja voit olla varma, että nämä suklaat häviävät alta aikayksikön.
Mittaa voi, sokeri, siirappi ja suola teflonkattilaan. Lämmitä ainekset kiehumispisteeseen koko ajan hämmentäen. Keitä, kunnes seos on kullanruskeaa ja karamellimaista. Voit testata, että se on sopivaa laittamalla pienen määrän seosta kylmään veteen. Sopivan karamellisoitunut seos jähmettyy nopeasti.
Jauha mantelit karkeaksi jauheeksi ja sekoita karamelliseoksen joukkoon. Anna kiehua 3–5 minuuttia.
Kaada massa leivinpaperin päälle ja anna kovettua esimerkiksi jääkaapissa. Muodolla ei ole väliä.
Sulata maitosuklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa.
Leikkaa jähmettynyt massa noin 20 palaksi ja kasta varovasti pala kerrallaan suklaaseen. Anna itse tehdyn daim-palojen jähmettyä leivinpaperin päällä.