Kotivinkki

Itse tehty daim-suklaa

2 h 45 min
4.3
3

Itse tehty daim-suklaa

Tämän lähemmäksi aitoa Daim-suklaata tuskin pääsee. Yhdistä rapea mantelikrokantti paksuun kerrokseen maitosuklaata, ja voit olla varma, että nämä suklaat häviävät alta aikayksikön.
Teksti Lone Kjaer
Kuvat Tia Borgsmidt
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 100 gvoita
  • 3 dlruokokidesokeria
  • ⅓ dlvaaleaa siirappia
  • 1 tlsuolaa
  • 75 gmanteleita
  • 300 gmaitosuklaata

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h

1. Mittaa voi, sokeri, siirappi ja suola teflonkattilaan. Lämmitä ainekset kiehumispisteeseen koko ajan hämmentäen. Keitä, kunnes seos on kullanruskeaa ja karamellimaista. Voit testata, että se on sopivaa laittamalla pienen määrän seosta kylmään veteen. Sopivan karamellisoitunut seos jähmettyy nopeasti. 

2. Jauha mantelit karkeaksi jauheeksi ja sekoita karamelliseoksen joukkoon. Anna kiehua 3–5 minuuttia.

3. Kaada massa leivinpaperin päälle ja anna kovettua esimerkiksi jääkaapissa. Muodolla ei ole väliä.

4. Sulata maitosuklaa varovasti vesihauteessa tai mikrossa. Katso täältä ohjeita suklaan sulattamiseen.

5. Leikkaa jähmettynyt massa noin 20 palaksi ja kasta varovasti pala kerrallaan suklaaseen. Anna palojen jähmettyä leivinpaperin päällä.

Suosittelemme myös näitä:

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä