
Tapa 1: Suklaan sulatus vesihauteessa
Paloittele suklaa metallikulhoon. Valitse kulhoa pienempi kattila, täytä kolmannes vedellä ja kiehauta vesi. Nosta kattila liedeltä ja nosta kulho kattilan päälle. Varmista ettei kulhon pohja osu veteen. Sekoita suklaata, kunnes se on sulanut. Suklaa ei tykkää vedestä, joten varmista, ettei kulhoon pääse vesihöyryä tai pisaraakaan vettä.
Tapa 2: Suklaan sulatus mikrossa
Jos sinulla on mikro, Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon. Kuumenna suklaata miedolla teholla 15 sekuntia kerrallaan ja sekoita. Erityisesti valkosuklaa palaa helposti, joten ole tarkkana.
Tapa 3: Suklaan sulatus suoraan kattilassa
Tätä tapaa emme suosittele, sillä kärähdysriski on korkea. Jos vesihaude tuntuu hankalalta ja mikroa ei ole, pienessä, paksupohjaisessa teräskattilassakin onnistut. Paloittele suklaa kattilaan, nosta kattila levylle ja väännä levy pienimmälle teholle. Sekoita taukoamatta ja ole tarkkana, ettei suklaa pääse palamaan.
Tapa 4: Suklaan sulatus vesikulhossa
Tämäkään tapa ei saa varauksetonta suositustamme, sillä vesi ja suklaa ovat huonot kaverit. Valkosuklaalle tämä tapa saattaa olla hellävaraisin. Pilko suklaa suljettavaan ja ehdottoman ehjään muovipussiin. Sulje pussin suu ja laita se astiaan, jossa on reilun kädenlämpöistä vettä. Voit välillä sekoittaa pussia puristellen. Anna sulaa rauhassa.