Suklaan sulatus – neljä tapaa onnistua
Ruoka
Suklaan sulatus – neljä tapaa onnistua
Suklaan sulatus onnistuu helposti mikrossa tai hellalla. Lue vinkkimme ja onnistut!
8.11.2016
 | Päivitetty 27.11.2023
 |
Maku

1. Suklaan sulatus vesihauteessa

Paloittele suklaa metallikulhoon. Valitse kulhoa pienempi kattila, täytä kolmannes vedellä ja kiehauta vesi. Nosta kattila liedeltä ja nosta kulho kattilan päälle. Varmista ettei kulhon pohja osu veteen. Sekoita suklaata, kunnes se on sulanut. Suklaa ei tykkää vedestä, joten varmista, ettei kulhoon pääse vesihöyryä tai pisaraakaan vettä.

2. Suklaan sulatus mikrossa

Jos sinulla on mikro, paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon. Kuumenna suklaata miedolla teholla 15 sekuntia kerrallaan ja sekoita. Erityisesti valkosuklaa palaa helposti, joten ole tarkkana.

3. Suklaan sulatus suoraan kattilassa

Tätä tapaa emme suosittele, sillä kärähdysriski on korkea. Jos vesihaude tuntuu hankalalta ja mikroa ei ole, pienessä, paksupohjaisessa teräskattilassakin onnistut. Paloittele suklaa kattilaan, nosta kattila levylle ja väännä levy pienimmälle teholle. Sekoita taukoamatta ja ole tarkkana, ettei suklaa pääse palamaan.

4. Suklaan sulatus vesikulhossa

Tämäkään tapa ei saa varauksetonta suositustamme, sillä vesi ja suklaa ovat huonot kaverit. Valkosuklaalle tämä tapa saattaa olla hellävaraisin. Pilko suklaa suljettavaan ja ehdottoman ehjään muovipussiin. Sulje pussin suu ja laita se astiaan, jossa on reilun kädenlämpöistä vettä. Voit välillä sekoittaa pussia puristellen. Anna sulaa rauhassa.

Kommentoi »