


Pinkki kääretorttu on helppo ja hurmaavan hempeä leivonnainen
2 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 10 min
Pinkki kääretorttu värjätään viehkeäksi punaisella elintarvikevärillä. Voit tarjoilla kääretortun valmiiksi leikattuina leivoksina söpöiltä lautasilta.
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
4
munaa
2 dl
sokeria
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
nestemäistä punaista elintarvikeväriä (Dr. Oetker)
Täyte
200 g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Arla Luomu)
50 g
voita
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
tomusokeria
Pinkki kääretorttu – ohje:
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu.
- Yhdistä vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita käännellen tasaiseksi. Lisää joukkoon punainen elintarvikeväri.
- Laita uunipellin päälle kaksi tai kolme leivinpaperia päällekkäin, jotta pohja ei tummu paistamisen aikana ja ihana pinkki väri säilyy.
- Kaada taikina leivinpaperien päälle ja paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
- Ripottele kääretorttupohjan päälle sokeria ja kumoa se voipaperin päälle. Sokeri estää pinnan tarttumisen. Anna jäähtyä muutama minuutti. Irrota leivinpaperi mutta jätä se kääretorttupohjan päälle, kunnes pohja on täysin jäähtynyt.
- Vaahdota täytteen huoneenlämpöiset tuorejuusto ja voi keskenään. Mausta vaniljasokerilla. Lisää seokseen lopuksi tomusokeri ja sekoita täyte tasaiseksi.
- Levitä täyte kääretortun paistopinnan päälle ja rullaa tiukaksi paketiksi voipaperin sisään. Nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään 2 tunniksi.
- Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja nosta tarjolle.
Pohjataikinan väri pysyy kirkkaan pinkkinä, kun laitat uunipellille kaksi tai jopa kolme leivinpaperia päällekkäin.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat