Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pinkki kääretorttu on helppo ja hurmaavan hempeä leivonnainen

2 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 10 min

Pinkki kääretorttu värjätään viehkeäksi punaisella elintarvikevärillä. Voit tarjoilla kääretortun valmiiksi leikattuina leivoksina söpöiltä lautasilta.

8.5.2018
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
4
munaa
2 dl
sokeria
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
nestemäistä punaista elintarvikeväriä (Dr. Oetker)
Täyte
200 g
maustamatonta tuorejuustoa (esim. Arla Luomu)
50 g
voita
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
tomusokeria

Pinkki kääretorttu – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita käännellen tasaiseksi. Lisää joukkoon punainen elin­tarvikeväri.
  3. Laita uunipellin päälle kaksi tai kolme leivinpaperia päällekkäin, jotta pohja ei tummu paistamisen aikana ja ihana pinkki väri säilyy.
  4. Kaada taikina leivinpaperien päälle ja paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  5. Ripottele kääretorttupohjan päälle sokeria ja kumoa se voipaperin päälle. Sokeri estää pinnan tarttumisen. Anna jäähtyä muutama minuutti. Irrota leivinpaperi mutta jätä se kääretorttupohjan päälle, kunnes pohja on täysin jäähtynyt.
  6. Vaahdota täytteen huoneenlämpöiset tuorejuusto ja voi keskenään. Mausta vaniljasokerilla. Lisää seokseen lopuksi tomusokeri ja sekoita täyte tasaiseksi.
  7. Levitä täyte kääretortun paistopinnan päälle ja rullaa tiukaksi paketiksi voipaperin sisään. Nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään 2 tunniksi.
  8. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja nosta tarjolle.

Pohjataikinan väri pysyy kirkkaan pinkkinä, kun laitat uunipellille kaksi tai jopa kolme leivinpaperia päällekkäin.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt