Maku

Pinkki kääretorttu on helppo ja hurmaavan hempeä leivonnainen

2 h 40 min
1.5
0

Pinkki kääretorttu värjätään viehkeäksi punaisella elintarvikevärillä. Voit tarjoilla kääretortun valmiiksi leikattuina leivoksina söpöiltä lautasilta.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12 annosta)

Pohja

  • 4munaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tlnestemäistä punaista elintarvikeväriä (Dr. Oetker)

Täyte

  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa (esim. Arla Luomu)
  • 50 gvoita
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 dltomusokeria

Tee näin

2 h 40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 10 min

Pinkki kääretorttu valmistuu näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita käännellen tasaiseksi. Lisää joukkoon punainen elin­tarvikeväri.
  3. Laita uunipellin päälle kaksi tai kolme leivinpaperia päällekkäin, jotta pohja ei tummu paistamisen aikana ja ihana pinkki väri säilyy.
  4. Kaada taikina leivinpaperien päälle ja paista 200-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.
  5. Ripottele kääretorttupohjan päälle sokeria ja kumoa se voipaperin päälle. Sokeri estää pinnan tarttumisen. Anna jäähtyä muutama minuutti. Irrota leivinpaperi mutta jätä se kääretorttupohjan päälle, kunnes pohja on täysin jäähtynyt.
  6. Vaahdota täytteen huoneenlämpöiset tuorejuusto ja voi keskenään. Mausta vaniljasokerilla. Lisää seokseen lopuksi tomusokeri ja sekoita täyte tasaiseksi.
  7. Levitä täyte kääretortun paistopinnan päälle ja rullaa tiukaksi paketiksi voipaperin sisään. Nosta jääkaappiin tekeytymään vähintään 2 tunniksi.
  8. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja nosta tarjolle.

Pohjataikinan väri pysyy kirkkaan pinkkinä, kun laitat uunipellille kaksi tai jopa kolme leivinpaperia päällekkäin.

MITÄ PIDIT?
1.5