Maku

Mausteinen suklaa-kahvikakku

1 h 10 min
5
0

Mausteinen suklaa-kahvikakku

Suklainen ja jauhoton suklaakakku maustetaan kahvilla ja kardemummalla, ja kolmikko muodostaa ehdottomasti kokeilemisen arvoisen makuyhdistelmän!
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 300 gtummaa suklaata
  • 180 gvoita
  • 2 1/2 dlfariinisokeria
  • 1/2 dlvahvaa kahvia
  • 1/2–1 tlkardemummaa
  • 4 kplmunaa (eroteltuina)

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h

Ota munat ajoissa huoneenlämpöön. Vuoraa 20-senttinen vuoka leivinpaperilla.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sulata suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa varovaisesti, laita sivuun hieman jäähtymään.

Keitä vahvaa kahvia/espressoa ja yhdistä sokeri kuumaan kahviin. Lisää seokseen keltuaiset yksi kerrallaan huolellisesti sekoittaen. Lisää sitten sulanut suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää kardemumma.

Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kolmasosa valkuaisvaahdosta suklaaseoksen joukkoon ja sekoita huolellisesti joukkoon. Kääntele sitten loput valkuaisvaahdosta varovaisesti ja kärsivällisesti joukkoon.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa n. 50 minuuttia tai kunnes kakun keskelle työnnettyyn puutikkuun tarttuu muutama märän sekä kuivan näköinen taikinamuru. Valmis kakku ei myöskään hytky liikaa keskeltä.

Vinkki!

- Munat on helpompi ja turvallisempi erottella jääkaappikylminä: halutessasi erottele keltuaiset valkuaisista ensin ja anna munien sitten lämmetä huoneenlämmössä.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä