Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Helppo mausteinen suklaa-kahvikakku

1 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 0 min

Helppo kahvikakku valmistuu ilman jauhoja! Suklaakakku maustetaan kahvilla ja kardemummalla, ja kolmikko muodostaa ehdottomasti kokeilemisen arvoisen makuyhdistelmän!

23.2.2015
Reseptin ainekset
10 palaa
300 g
tummaa suklaata
180 g
voita
2 1/2 dl
fariinisokeria
1/2 dl
vahvaa kahvia
1/2–1 tl
kardemummaa
4 kpl
munaa (eroteltuina)

Ota munat ajoissa huoneenlämpöön. Vuoraa 20-senttinen vuoka leivinpaperilla.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sulata suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa varovaisesti, laita sivuun hieman jäähtymään.

Keitä vahvaa kahvia/espressoa ja yhdistä sokeri kuumaan kahviin. Lisää seokseen keltuaiset yksi kerrallaan huolellisesti sekoittaen. Lisää sitten sulanut suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää kardemumma.

Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kolmasosa valkuaisvaahdosta suklaaseoksen joukkoon ja sekoita huolellisesti joukkoon. Kääntele sitten loput valkuaisvaahdosta varovaisesti ja kärsivällisesti joukkoon.

Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa n. 50 minuuttia tai kunnes kakun keskelle työnnettyyn puutikkuun tarttuu muutama märän sekä kuivan näköinen taikinamuru. Valmis kakku ei myöskään hytky liikaa keskeltä.

Munat on helpompi ja turvallisempi erottella jääkaappikylminä: halutessasi erottele keltuaiset valkuaisista ensin ja anna munien sitten lämmetä huoneenlämmössä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt