Maku

Mansikkaunelmakääretorttu

45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
4.1
0
Julkaistu: 19.6.2012


Reseptin ainekset (15 annosta)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 1/2 dlmaissitärkkelystä
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta

Täyte ja kuorrutus

  • 150 gtummaa suklaata
  • 5 dlkuohukermaa
  • 2 rklsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 500 gmansikoita
Tulosta

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munavaahtoon siivilän läpi. Kääntele jauhoseos taikinaan varovasti sekoittaen.

Levitä taikina uunipellille ja paista torttupohjaa noin 8 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy sokeroidulle leivinpaperiarkille.

Tee täyte ja kuorrutus. Rouhi suklaa terävällä veitsellä, säästä kourallinen rouhetta koristeeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon suklaarouhe ja sokerit. Ota 1/3 vaahdosta sivuun kuorrutusta varten.

Paloittele mansikat, säästä muutamia mansikoita koristeeksi. Levitä suklaa-kermatäyte täysin jäähtyneelle pohjalle ja levitä päälle mansikkapalat.

Kääri unelmatorttu rullalle, kiedo se leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin hetkeksi vetäytymään.

Siirrä mansikkaunelmakääretorttu tarjoiluvadille ja levitä pintaan loppu vaahto. Koristele unelmakääretorttu suklaarouheella ja mansikoilla.

Kommentoi »