Maku

Porkkanakakku-kääretorttu – kääri klassikko rullalle!

45 min
4.19
28

Porkkanakakku toimii myös kääretortun muodossa erittäin hyvin. Mikäli porkkanakakun paras osa on mielestäsi kuorrutus, niin tässä ohjeessa sitä on tosi paljon!
Tulosta
Kuvat Mika Rampa

Ainekset (15 palaa)

Porkkanakakku-kääretorttu

  • 2 munaa (huoneenlämpöistä)
  • 2 dlsokeria
  • 100 gvoita (sulatettuna)
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 2 dlporkkanaraastetta (hienoksi raastettuna)

Täyte

  • 100 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 400 gtuorejuustoa (maustamatonta)
  • 5 dltomusokeria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Porkkanakakku-kääretorttu leivotaan näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
  3. Lisää lopuksi porkkanaraaste.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Jäähdytä.
  5. Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sekaisin. Lisää lopuksi tomusokeri. Nosta täyte jääkaappiin odottamaan.
  6. Levitä täyte tasaisesti jäähtyneelle pohjalle. Kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla ja kääräise torttu lopuksi leivinpaperiin.
  7. Siirrä porkkanakakku-kääretorttu jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi.

Vinkki!

Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Kurkkaa mehevän porkkanakakun resepti!

MITÄ PIDIT?
4.19