Maku

Porkkanakakku-kääretorttu – kääri klassikko rullalle!

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Porkkanakakku toimii myös kääretortun muodossa erittäin hyvin. Mikäli porkkanakakun paras osa on mielestäsi kuorrutus, niin tässä ohjeessa sitä on tosi paljon!
4.1
38
Julkaistu 29.8.2019


Reseptin ainekset (15 palaa)

Porkkanakakku-kääretorttu

  • 2 munaa (huoneenlämpöistä)
  • 2 dlsokeria
  • 100 gvoita (sulatettuna)
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 2 dlporkkanaraastetta (hienoksi raastettuna)

Täyte

  • 100 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 400 gtuorejuustoa (maustamatonta)
  • 5 dltomusokeria
Tulosta

Porkkanakakku-kääretorttu – ohje:

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.
  3. Lisää lopuksi porkkanaraaste.
  4. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Jäähdytä.
  5. Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sekaisin. Lisää lopuksi tomusokeri. Nosta täyte jääkaappiin odottamaan.
  6. Levitä täyte tasaisesti jäähtyneelle pohjalle. Kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla ja kääräise torttu lopuksi leivinpaperiin.
  7. Siirrä porkkanakakku-kääretorttu jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi.

Vinkki!

Maistuisiko myös tavallinen porkkanakakku? Kurkkaa mehevän porkkanakakun resepti!

38 kommenttia