Porkkanakakku-kääretorttu

45 min
4.2
16

Porkkanakakku-kääretorttu

Porkkanakakku toimii myös kääretortun muodossa erittäin hyvin. Mikäli porkkanakakun paras osa on se kuorrute, niin tässä sitä on paljon!
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Mika Rampa
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

  • 2 kplmunaa (huoneenlämpöistä)
  • 2 dlsokeria
  • 100 gvoita (sulatettuna)
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlkanelia
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlruokasoodaa
  • 2 dlporkkanaraastetta (hienoksi raastettuna)

Täyte

  • 100 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 400 gtuorejuustoa (maustamatonta)
  • 5 dltomusokeria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista porkkanakakkukääretorttu näin:

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voisula.

Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen.

Lisää lopuksi porkkanaraaste.

Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 200-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Jäähdytä.

Valmista täyte. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja tuorejuusto sekaisin. Lisää lopuksi tomusokeri. Nosta täyte jääkaappiin odottamaan.

Levitä täyte tasaisesti jäähtyneelle pohjalle. Kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla ja kääräise torttu lopuksi leivinpaperiin.

Siirrä porkkanakakkukääretorttu jääkaappiin maustumaan vähintään muutamaksi tunniksi.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä