Maku

Suklaiset mansikkaleivokset ovat kahvipöydän näyttävin kerrosherkku

55 min
GL
5
0

Suklaiset mansikkaleivokset eivät jää huomaamatta vierailta! Ihanat kerrosherkut kostutetaan seljankukkamehulla ja väliin pursotetaan pakastekuivatuilla mansikoilla maustettua täytettä.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (10 kpl)

Pohja

  • 4munaa
  • 1 ½ dlsokeria
  • ¾ dlperunajauhoja
  • ½ dltummaa kaakaojauhetta
  • ½ dlmantelijauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 ½ dlmantelilastuja

Täyte

  • ¾ dlpakastekuivattuja mansikoita (15 g)
  • 2 dlvispikermaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dltomusokeria

Kostutus

  • ½ dlseljankukkamehua

Koristelu

  • 1 dl pakastekuivattua mansikkarouhetta (esim. Dr. Oetker)
  • 50 g maitosuklaata (rouhittuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN10 min

Suklaiset mansikkaleivokset valmistuvat näin:

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet. Lisää seos vaahdon joukkoon. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle pellille (30 cm x 40 cm).
  2. Paista pohjaa 225 asteessa noin 8 minuuttia. Paahda mantelilastut paistinpannulla kauniin ruskeiksi ja levitä ne tasaisesti leivinpaperin päälle. Kumoa uunista otettu torttupohja varovasti mantelilastujen päälle.
  3. Valmista mansikkakreemi. Jauha kuivatut mansikat morttelissa tai muovipussissa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, tomusokeri ja mansikkajauhe. Vatkaa kreemi tasaiseksi.
  4. Et tarvitse tyllaa lainkaan. Kaada täyte pursotinpussiin ja leikkaa pussiin sentin aukko.
  5. Ota kakkulevystä muotilla 20 ympyrää (Ø 6 cm). Kostuta pohjat kevyesti seljankukkamehulla.
  6. Pursota jokaiselle ympyräpohjalle vieri viereen pieniä pyöreitä pursotuksia. Nosta kaksi pohjaa päällekkäin.
  7. Koristele leivosten pinta mansikka- ja suklaarouheella.

Voit koristella leivokset myös tuoreilla mansikoilla.

MITÄ PIDIT?
5