


Suklaiset mansikkaleivokset ovat kahvipöydän näyttävin kerrosherkku
55 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 10 min
Suklaiset mansikkaleivokset eivät jää huomaamatta vierailta! Ihanat kerrosherkut kostutetaan seljankukkamehulla ja väliin pursotetaan pakastekuivatuilla mansikoilla maustettua täytettä.
Reseptin ainekset
10 kpl
Pohja
4
munaa
1 ½ dl
sokeria
¾ dl
perunajauhoja
½ dl
tummaa kaakaojauhetta
½ dl
mantelijauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1 ½ dl
mantelilastuja
Täyte
¾ dl
pakastekuivattuja mansikoita (15 g)
2 dl
vispikermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
½ dl
tomusokeria
Kostutus
½ dl
seljankukkamehua
Koristelu
1 dl
pakastekuivattua mansikkarouhetta (esim. Dr. Oetker)
50 g
maitosuklaata (rouhittuna)
Suklaiset mansikkaleivokset valmistuvat näin:
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet. Lisää seos vaahdon joukkoon. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle pellille (30 cm x 40 cm).
- Paista pohjaa 225 asteessa noin 8 minuuttia. Paahda mantelilastut paistinpannulla kauniin ruskeiksi ja levitä ne tasaisesti leivinpaperin päälle. Kumoa uunista otettu torttupohja varovasti mantelilastujen päälle.
- Valmista mansikkakreemi. Jauha kuivatut mansikat morttelissa tai muovipussissa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, tomusokeri ja mansikkajauhe. Vatkaa kreemi tasaiseksi.
- Et tarvitse tyllaa lainkaan. Kaada täyte pursotinpussiin ja leikkaa pussiin sentin aukko.
- Ota kakkulevystä muotilla 20 ympyrää (Ø 6 cm). Kostuta pohjat kevyesti seljankukkamehulla.
- Pursota jokaiselle ympyräpohjalle vieri viereen pieniä pyöreitä pursotuksia. Nosta kaksi pohjaa päällekkäin.
- Koristele leivosten pinta mansikka- ja suklaarouheella.
Voit koristella leivokset myös tuoreilla mansikoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat