Suklaiset mansikkaleivokset ovat kahvipöydän näyttävin kerrosherkku
55 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
10 minSuklaiset mansikkaleivokset eivät jää huomaamatta vierailta! Ihanat kerrosherkut kostutetaan seljankukkamehulla ja väliin pursotetaan pakastekuivatuilla mansikoilla maustettua täytettä.
GL
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 4.5.2018

Suklaiset mansikkaleivokset ovat kahvipöydän näyttävin kerrosherkku
Reseptin ainekset (10 kpl)
Pohja
- 4munaa
- 1 ½ dlsokeria
- ¾ dlperunajauhoja
- ½ dltummaa kaakaojauhetta
- ½ dlmantelijauhetta
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 ½ dlmantelilastuja
Täyte
- ¾ dlpakastekuivattuja mansikoita (15 g)
- 2 dlvispikermaa
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
- ½ dltomusokeria
Kostutus
- ½ dlseljankukkamehua
Koristelu
- 1 dl pakastekuivattua mansikkarouhetta (esim. Dr. Oetker)
- 50 g maitosuklaata (rouhittuna)
Suklaiset mansikkaleivokset valmistuvat näin:
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet. Lisää seos vaahdon joukkoon. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle pellille (30 cm x 40 cm).
- Paista pohjaa 225 asteessa noin 8 minuuttia. Paahda mantelilastut paistinpannulla kauniin ruskeiksi ja levitä ne tasaisesti leivinpaperin päälle. Kumoa uunista otettu torttupohja varovasti mantelilastujen päälle.
- Valmista mansikkakreemi. Jauha kuivatut mansikat morttelissa tai muovipussissa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, tomusokeri ja mansikkajauhe. Vatkaa kreemi tasaiseksi.
- Et tarvitse tyllaa lainkaan. Kaada täyte pursotinpussiin ja leikkaa pussiin sentin aukko.
- Ota kakkulevystä muotilla 20 ympyrää (Ø 6 cm). Kostuta pohjat kevyesti seljankukkamehulla.
- Pursota jokaiselle ympyräpohjalle vieri viereen pieniä pyöreitä pursotuksia. Nosta kaksi pohjaa päällekkäin.
- Koristele leivosten pinta mansikka- ja suklaarouheella.
Voit koristella leivokset myös tuoreilla mansikoilla.