Kotivinkki

Tuorejuusto-suklaaleivokset

1 h 30 min
0
0

Tuorejuusto-suklaaleivokset

Tuorejuusto-suklaaleivokset hurmaavat kauniilla värillään. Kaunis leivos sopii pääsiäisen kahvihetkeen ja maistuu sekä suklaakakun että juustokakun ystäville!
Teksti Aurora Airaskorpi
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 pellillinen )

Tumma taikina

  • 200 gvoita tai margariinia
  • 3 dlsokeria
  • 3kananmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 300 gpähkinäsuklaalevitettä
  • ripaus suolaa

Vaalea taikina

  • 400 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 2kananmunaa
  • 1 dlsokeria
  • ¾ dlvehnäjauhoja

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

1. Vatkaa rasva ja sokeri vaaleaksi seokseksi. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.

2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos, leviteja suola taikinaan.

3. Levitä tumma taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Jätä pinta epätasaiseksi.

4. Sekoita vaalean taikinan aineet. Tiputtele vaaleaa taikinaa lusikalla tumman taikinan päälle. Vedä lusikan varrella taikinoita pitkin niin, että värit sekoittuvat.

5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.

Katso myös: 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä