Kotivinkki

Itsenäisyyspäivän menu

Itsenäisyyspäivän menu

Itsenäisyyspäivän kunniaksi nautitaan kotimaisista raaka-aineista valmistettua juhlavaa Suomi-ruokaa.
Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Mainos

Suomi-menu

Lohitahnaa palttoonnapeilla

  • Lohitahnan voi valmistaa jo edellisenä päivänä ja nostella palttoonnapeille muutama tunti ennen h-hetkeä. Palttoonnapit kostuvat hieman, mutta pysyvät silti hauskan rapeina.

Hunajapaahdetut juurekset

Naudan sisäfileepihvit

Punaviinikastike 

  •  Punaviinikastikkeen voi keittää hyvissä ajoin. Siivilöi se valmiiksi kattilaan, mutta älä lisää vielä voita. Lämmitä kastike uudelleen juuri ennen tarjoilua ja viimeistele voilla. Älä keitä kastiketta enää voin lisäämisen jälkeen, se voi juoksettua eli muuttua rakeiseksi.
  • Hunajapaahdetut juurekset voi pestä, kuoria ja pilkkoa muutaman tunnin etukäteen. Säilytä perunaveneet kylmään veteen upotettuna. Sulje kaikki kasvikset suljetussa rasiassa jääkaapissa. Vasta juuri ennen tarjoilua, kaada perunoiden vesi pois ja kuivaa perunat. Levitä kaikki kasvikset ohjeen mukaan pellille, mausta ja kypsennä.
  • Kypsennä pihvit vasta alkupalojen jälkeen samalla, kun kasvikset kypsyvät uunissa ja kastike lämpenee kattilassa.

Jääkarpalot ja kuuma kinuskikastike

  • Valmista kinuskikastike hyvissä ajoin ja lämmitä uudestaan pääruoan jälkeen. Tarjoile suoraan pakastimesta otettujen karpaloiden kanssa.

Katso myös muut reseptit – valikoimassa yli 1000!
 

Julkaistu: 2.12.2010
Katso myös nämä