4,1(70)
Rukiinen mustikkajuustokakku hurmaa maullaan ja upealla värillään – runsaan mustikkaisen viettelyksen kruunaa rukiinen pohja
Kasvis
5 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 5 h
Tämä mustikkajuustokakku herättää kahvipöydässä ihastuneita huokauksia! Upean violetti juustokakku hurmaa värillään ja maullaan ja rukiinen pohja tuo kakkuun luonnetta. 
Reseptin ainekset
25 annosta
Pohja
100 gvoita
2 dlruisjauhoja
1 dlkaurahiutaleita
1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlsokeria
1 tlleivinjauhetta
1 kplmunaa
Täyte
500 gmustikoita (tuore tai pakaste)
1 dlvettä
6 kplliivatelehteä
4 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
400 gtuorejuustoa
200 gvaniljarahkaa
1 dlsokeria
1/2 dlsitruunamehua
Koristeeksi
100 gmustikoita (esim. pensasmustikoita)
1/4 dlsitruunamelissaa

Rukiinen mustikkajuustokakku – ohje:

  1. Valmista ensin juustokakun pohja. Sulata voi ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita joukkoon muna ja rasvasula.
  2. Kiinnitä irtopohjavuokaan (Ø 26 cm) leivinpaperi. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille ohueksi kerrokseksi, aivan yläreunaan saakka. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Kun taikina on saanut jähmettyä kunnolla, se ei valahda reunoilta paistettaessa. (Älä käytä tässä kakussa leivontamargariinia - se saa taikinan valahtamaan vuoan reunoilta helpommin kuin voi.)
  3. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Mittaa mustikat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 5 minuuttia.
  5. Soseuta mustikat sauvasekoittimella tasaiseksi nektariksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  6. Upota liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
  7. Sekoita tuorejuusto, rahka ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Vatkaa joukkoon mustikkanektari.
  8. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi, liuota ne mehuun ja sekoita juusto-mustikkatäytteeseen.
  9. Sekoita lopuksi joukkoon kermavaahto.
  10. Kaada täyte pohjan päälle ja anna mustikkajuustokakun hyytyä jääkaapissa 5 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
  11. Koristele mustikkajuustokakku mustikoilla ja halutessasi mustikan- tai sitruunamelissanlehdillä.

Vinkki!

  • Voit korvata ruisjauhot täysjyvävehnäjauhoilla.
  • Jos pidät amerikkalaistyylisen makeasta juustokakusta, lisää sokerin määrää.
  • Tee kakku mustikka-aikaan tuoreista marjoista ja koristele se mustikoilla ja mustikanlehdillä.
14 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.