Rukiinen mustikkajuustokakku hurmaa maullaan ja upealla värillään – runsaan mustikkaisen viettelyksen kruunaa rukiinen pohja
Kasvis
5 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 5 h
Tämä mustikkajuustokakku herättää kahvipöydässä ihastuneita huokauksia! Upean violetti juustokakku hurmaa värillään ja maullaan ja rukiinen pohja tuo kakkuun luonnetta.
Valmista ensin juustokakun pohja. Sulata voi ja anna jäähtyä. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita joukkoon muna ja rasvasula.
Kiinnitä irtopohjavuokaan (Ø 26 cm) leivinpaperi. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille ohueksi kerrokseksi, aivan yläreunaan saakka. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Kun taikina on saanut jähmettyä kunnolla, se ei valahda reunoilta paistettaessa. (Älä käytä tässä kakussa leivontamargariinia - se saa taikinan valahtamaan vuoan reunoilta helpommin kuin voi.)
Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Mittaa mustikat ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi sekoittaen ja keitä miedolla lämmöllä ilman kantta noin 5 minuuttia.
Soseuta mustikat sauvasekoittimella tasaiseksi nektariksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.