


Pekonikierteet – suolainen pikkupala drinkkien seuraksi
2 h 35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 15 min
Pekonikierteet maistuvat suloisesti salvialta, joka on täydellinen pari suolaisen kinkun kanssa. Tee herkullinen ruistaikina itse, piilota sisälle pekoni, pyöräytä kierteiksi ja viimeistele pellavansiemenillä. Kokeile, ihastut!
Reseptin ainekset
25 kpl
Taikina
250 g
voita
1 tlk
maitorahkaa (250 g)
2 1/2 dl
ruisjauhoja
3 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
Täyte
1 pkt
pekonia (170 g)
1 rku
salviaa (25 salvianlehteä)
Voitelu
1
muna
Pinnalle
4 rkl
pellavansiemeniä
Pekonikierteet tehdään näin:
- Sekoita keskenään huoneenlämpöinen voi ja rahka. Lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi.
- Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta pariksi tunniksi kylmään kovettumaan.
- Kauli taikina levyksi (50 cm x 30 cm) jauhotetulla alustalla.
- Levitä pekoniviipaleet pystyyn vieri viereen taikinalevyn pitkän sivun alareunaan.
- Paina salvianlehdet pekoniviipaleiden keskelle vieri viereen.
- Käännä levyn yläpuoli täytteen päälle. Leikkaa levystä saksilla tai terävällä veitsellä kahden sentin levyisiä nauhoja.
- Kierrä nauhat spiraaleiksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle.
- Voitele kierteet munalla. Ripottele pinnalle pellavansiemeniä.
- Paista kierteitä 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.
Vinkki!
Oikaise ja käytä kaupan valmistaikinaa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat