Maku

Pekonikierteet – suolainen pikkupala drinkkien seuraksi

2 h 35 min
4.33
0

Pekonikierteet maistuvat suloisesti salvialta, joka on täydellinen pari suolaisen kinkun kanssa. Tee herkullinen ruistaikina itse, piilota sisälle pekoni, pyöräytä kierteiksi ja viimeistele pellavansiemenillä. Kokeile, ihastut!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (25 kpl)

Taikina

  • 250 gvoita
  • 1 tlkmaitorahkaa (250 g)
  • 2 1/2 dlruisjauhoja
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa

Täyte

  • 1 pktpekonia (170 g)
  • 1 rkusalviaa (25 salvianlehteä)

Voitelu

  • 1muna

Pinnalle

  • 4 rklpellavansiemeniä

Tee näin

2 h 35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h 15 min

Pekonikierteet tehdään näin:

  1. Sekoita keskenään huoneenlämpöinen voi ja rahka. Lisää kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi.
  2. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta pariksi tunniksi kylmään kovettumaan.
  3. Kauli taikina levyksi (50 cm x 30 cm) jauhotetulla alustalla.
  4. Levitä pekoniviipaleet pystyyn vieri viereen taikinalevyn pitkän sivun alareunaan.
  5. Paina salvianlehdet pekoniviipaleiden keskelle vieri viereen.
  6. Käännä levyn yläpuoli täytteen päälle. Leikkaa levystä saksilla tai terävällä veitsellä kahden sentin levyisiä nauhoja.
  7. Kierrä nauhat spiraaleiksi ja nosta uunipellille leivinpaperin päälle.
  8. Voitele kierteet munalla. Ripottele pinnalle pellavansiemeniä.
  9. Paista kierteitä 225-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia.

Vinkki!

Oikaise ja käytä kaupan valmistaikinaa.

MITÄ PIDIT?
4.33