Maku

Sipulikupit suppilovahverotäytteellä – nyt saa syödä tarjoiluastiankin!

50 min
KA
0
0

Sipulikupit suppilovahverotäytteellä sopivat täydellisesti loppuvuoden juhlien alkuruoaksi. Kiehauta sipulit, täytä suppilovahvero-spelttiseoksella ja nosta pöytään. Herkullista ja näyttävää!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (24 kpl)

Sipulikupit suppilovahverotäytteellä

  • 4punasipulia (pientä)
  • 1 1/2 dlpunaviinietikkaa
  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 1/2 rklsokeria

Täyte

  • 1 dlspeltti-risottojyviä (SunSpelt)
  • 1 rklkasvisfondia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 100 gsuppilovahveroita
  • 1 tljuoksevaa hunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/3 tlmustapippuria
  • 1 dltimjamia (hienonnettuna)

Viimeistelyyn

  • 1/2 prkranskankermaa (à 150 g)
  • 1 rkltimjamia

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Sienikupit suppilovahverotäytteellä tehdään näin:

Keitä täytteen spelttisuurimot kasvisfondilla ja suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 30 minuuttia.

Kuori ja halkaise sipulit.

Mittaa kattilaan etikka, vesi ja sokeri. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Lisää sipulinpuolikkaat ja keitä noin viisi minuuttia. Nosta sipulit liemestä ja anna jäähtyä.

Irrota sipulinpuolikkaiden kerrokset toisistaan niin, että saat kuppeja. Hienonna sipuleiden sisimmät osat.

Puhdista ja hienonna suppilovahverot. Nosta sienet pannulle ja kuumenna sekoitellen, kunnes sienistä on haihtunut enin neste. Kumoa sienet kulhoon ja lisää silputut sipulit.

Sekoita spelttisuurimot sieni-sipuliseoksen joukkoon. Lisää juokseva hunaja, suola, mustapippuri ja timjami.

Täytä sipulikupit sieni-spelttiseoksella. Lisää päälle nokare ranskankermaa ja pieni timjaminoksa.

Tarjoa alkupalana.

MITÄ PIDIT?
0