4,2(5)
Sipulikupit suppilovahverotäytteellä – nyt saa syödä tarjoiluastiankin!
Kasvis
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Sipulikupit suppilovahverotäytteellä sopivat täydellisesti loppuvuoden juhlien alkuruoaksi. Kiehauta sipulit, täytä suppilovahvero-spelttiseoksella ja nosta pöytään. Herkullista ja näyttävää!
13.11.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
24 kpl
Sipulikupit suppilovahverotäytteellä
4punasipulia (pientä)
1 1/2 dlpunaviinietikkaa
1 1/2 dlvettä
1 1/2 rklsokeria
Täyte
1 dlspeltti-risottojyviä (SunSpelt)
1 rklkasvisfondia
1/2 tlsuolaa
100 gsuppilovahveroita
1 tljuoksevaa hunajaa
1/2 tlsuolaa
1/3 tlmustapippuria
1 dltimjamia (hienonnettuna)
Viimeistelyyn
1/2 prkranskankermaa (à 150 g)
1 rkltimjamia

Sienikupit suppilovahverotäytteellä tehdään näin:

Keitä täytteen spelttisuurimot kasvisfondilla ja suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 30 minuuttia.

Kuori ja halkaise sipulit.

Mittaa kattilaan etikka, vesi ja sokeri. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Lisää sipulinpuolikkaat ja keitä noin viisi minuuttia. Nosta sipulit liemestä ja anna jäähtyä.

Irrota sipulinpuolikkaiden kerrokset toisistaan niin, että saat kuppeja. Hienonna sipuleiden sisimmät osat.

Puhdista ja hienonna suppilovahverot. Nosta sienet pannulle ja kuumenna sekoitellen, kunnes sienistä on haihtunut enin neste. Kumoa sienet kulhoon ja lisää silputut sipulit.

Sekoita spelttisuurimot sieni-sipuliseoksen joukkoon. Lisää juokseva hunaja, suola, mustapippuri ja timjami.

Täytä sipulikupit sieni-spelttiseoksella. Lisää päälle nokare ranskankermaa ja pieni timjaminoksa.

Tarjoa alkupalana.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo