Maku

Mustikka-suklaakakku

55 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
30 min
Mustikka-suklaakakku yhdistää raikkaat mustikat ja täyteläisen suklaan herkulliseksi makupariksi. Ja mikä parasta: tämä kakku sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon!
GL
KA
3.8
5
Julkaistu 17.6.2011


Reseptin ainekset (20 palaa)

Mustikka-suklaakakku

  • 150 gtummaa suklaata
  • 70 gvoita
  • 6 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 1/2 dlmaissitärkkelystä
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 5 dlmustikoita

Koristeluun

  • 1 dlmustikoita
Tulosta

Mustikka-suklaakakku valmistuu näin:

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat ja jauhota kaakaojauheella.
  2. Paloittele suklaa kulhoon. Lisää voi ja sulata mikrossa varovasti miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
  3. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Riko keltuaisten rakenne ja lisää valkuaisvaahtoon sekoitellen.
  4. Yhdistä kaakaojauhe, leivinjauhe ja maissitärkkelys. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele hellästi sekaisin. Lisää lopuksi sulatettu suklaa.
  5. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele päälle puolet mustikoista. Lisää loppu taikina, levitä tasaiseksi ja ripottele pinnalle loput mustikat.
  6. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Siivilöi jäähtyneen mustikka-suklaakakun pinnalle tomusokeria ja koristele mustikoilla.

Vinkki!

Tarjoile mustikka-suklaakakun seurana vaniljajäätelöä.

5 kommenttia