


Mustikka-suklaakakku
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Mustikka-suklaakakku yhdistää raikkaat mustikat ja täyteläisen suklaan herkulliseksi makupariksi. Ja mikä parasta: tämä kakku sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon!
Reseptin ainekset
20 palaa
Mustikka-suklaakakku
150 g
tummaa suklaata
70 g
voita
6 kpl
munaa
2 dl
sokeria
1 dl
kaakaojauhetta
1/2 dl
maissitärkkelystä
1 tl
leivinjauhetta
5 dl
mustikoita
Koristeluun
1 dl
mustikoita
Mustikka-suklaakakku valmistuu näin:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat ja jauhota kaakaojauheella.
- Paloittele suklaa kulhoon. Lisää voi ja sulata mikrossa varovasti miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Riko keltuaisten rakenne ja lisää valkuaisvaahtoon sekoitellen.
- Yhdistä kaakaojauhe, leivinjauhe ja maissitärkkelys. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele hellästi sekaisin. Lisää lopuksi sulatettu suklaa.
- Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele päälle puolet mustikoista. Lisää loppu taikina, levitä tasaiseksi ja ripottele pinnalle loput mustikat.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Siivilöi jäähtyneen mustikka-suklaakakun pinnalle tomusokeria ja koristele mustikoilla.
Vinkki!
Tarjoile mustikka-suklaakakun seurana vaniljajäätelöä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat