Mustikka-suklaakakku
55 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
30 minMustikka-suklaakakku yhdistää raikkaat mustikat ja täyteläisen suklaan herkulliseksi makupariksi. Ja mikä parasta: tämä kakku sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon!
GL
KA
3.8
Kuvat
Julkaistu 17.6.2011

Mustikka-suklaakakku
Reseptin ainekset (20 palaa)
Mustikka-suklaakakku
- 150 gtummaa suklaata
- 70 gvoita
- 6 kplmunaa
- 2 dlsokeria
- 1 dlkaakaojauhetta
- 1/2 dlmaissitärkkelystä
- 1 tlleivinjauhetta
- 5 dlmustikoita
Koristeluun
- 1 dlmustikoita
Mustikka-suklaakakku valmistuu näin:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat ja jauhota kaakaojauheella.
- Paloittele suklaa kulhoon. Lisää voi ja sulata mikrossa varovasti miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Riko keltuaisten rakenne ja lisää valkuaisvaahtoon sekoitellen.
- Yhdistä kaakaojauhe, leivinjauhe ja maissitärkkelys. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele hellästi sekaisin. Lisää lopuksi sulatettu suklaa.
- Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele päälle puolet mustikoista. Lisää loppu taikina, levitä tasaiseksi ja ripottele pinnalle loput mustikat.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Siivilöi jäähtyneen mustikka-suklaakakun pinnalle tomusokeria ja koristele mustikoilla.
Vinkki!
Tarjoile mustikka-suklaakakun seurana vaniljajäätelöä.

Amerikkalainen mustikkajuustokakku (American Blueberry Cheesecake)
Maku

Mustikka- tarte tatin – kesän ihanin mustikkapiirakka teki kuperkeikan
Maku

Köyhäritarikakku – kesän näyttävin kakku valmiista pullapitkosta, eikä edes tarvitse leipoa!
Maku

Gluteeniton poke-kakku – ihastu mustikan ja vaniljan klassiseen yhdistelmään
Kotivinkki

Mustikkapiirakka pullataikinaan
Maku

Sitruuna-mustikkapiirakka
Maku

Mustikkapannukakku
Maku

Valkosuklaa-mustikkapiirakka – tässä on kesän paras makupari
Kotivinkki