Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mustikka-suklaakakku

55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min

Mustikka-suklaakakku yhdistää raikkaat mustikat ja täyteläisen suklaan herkulliseksi makupariksi. Ja mikä parasta: tämä kakku sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon!

17.6.2011
Reseptin ainekset
20 palaa
Mustikka-suklaakakku
150 g
tummaa suklaata
70 g
voita
6 kpl
munaa
2 dl
sokeria
1 dl
kaakaojauhetta
1/2 dl
maissitärkkelystä
1 tl
leivinjauhetta
5 dl
mustikoita
Koristeluun
1 dl
mustikoita

Mustikka-suklaakakku valmistuu näin:

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat ja jauhota kaakaojauheella.
  2. Paloittele suklaa kulhoon. Lisää voi ja sulata mikrossa varovasti miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
  3. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset ja sokeri löysäksi vaahdoksi. Riko keltuaisten rakenne ja lisää valkuaisvaahtoon sekoitellen.
  4. Yhdistä kaakaojauhe, leivinjauhe ja maissitärkkelys. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele hellästi sekaisin. Lisää lopuksi sulatettu suklaa.
  5. Kaada puolet taikinasta vuokaan ja ripottele päälle puolet mustikoista. Lisää loppu taikina, levitä tasaiseksi ja ripottele pinnalle loput mustikat.
  6. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Siivilöi jäähtyneen mustikka-suklaakakun pinnalle tomusokeria ja koristele mustikoilla.

Vinkki!

Tarjoile mustikka-suklaakakun seurana vaniljajäätelöä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt