


Ruusukaalisalaatti – ripaus kanelia yllättää joulukauden kauneimmassa salaatissa
20 min
Ruusukaalisalaatti hurmaa juhlapöydässä paitsi maullaan myös ulkomuodollaan. Nopeasti pannulla paistetut ruusukaalinlehdet säilyttävät upean vihreän värinsä, jota omena ja sinihomejuusto täydentävät tarjoiluvadilla. Kokeile ja ihastut!
Reseptin ainekset
4 annosta
Ruusukaalisalaatti
1 rs
ruusukaaleja (300 g)
2
punakuorista hapanta omenaa (kotimaista)
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/3 tl
mustapippuria
1/3 tl
kanelia
1 pkt
sinihomejuustoa (125 g, esim. Aura Gold)
Ruusukaalisalaatti – ohje:
- Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa kaaleista kannat ja irrota lehdet.
- Lohko omenat kuorineen ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Paista kaalinlehtiä pannulla öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes ne kypsyvät ja saavat hieman väriä. Lisää valkosipuli ja omenalohkot. Paista vielä hetki, kunnes omenat lämpiävät.
- Mausta suolalla, pippurilla ja kanelilla. Paloittele sinihomejuusto salaatin joukkoon.
Vinkki!
Voit myös leikata kaalit kahteen tai neljään osaan koosta riippuen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat