Ruusukaalisalaatti – ripaus kanelia yllättää joulukauden kauneimmassa salaatissa
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Ruusukaalisalaatti hurmaa juhlapöydässä paitsi maullaan myös ulkomuodollaan. Nopeasti pannulla paistetut ruusukaalinlehdet säilyttävät upean vihreän värinsä, jota omena ja sinihomejuusto täydentävät tarjoiluvadilla. Kokeile ja ihastut!
KA
4.6
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 12.11.2018

Ruusukaalisalaatti – ripaus kanelia yllättää joulukauden kauneimmassa salaatissa
Reseptin ainekset (4 annosta)
Ruusukaalisalaatti
- 1 rsruusukaaleja (300 g)
- 2punakuorista hapanta omenaa (kotimaista)
- 1valkosipulinkynsi
- 1 rklrypsiöljyä
- 1/2 tlsuolaa
- 1/3 tlmustapippuria
- 1/3 tlkanelia
- 1 pktsinihomejuustoa (125 g, esim. Aura Gold)
Ruusukaalisalaatti tehdään näin:
- Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa kaaleista kannat ja irrota lehdet.
- Lohko omenat kuorineen ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Paista kaalinlehtiä pannulla öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes ne kypsyvät ja saavat hieman väriä. Lisää valkosipuli ja omenalohkot. Paista vielä hetki, kunnes omenat lämpiävät.
- Mausta suolalla, pippurilla ja kanelilla. Paloittele sinihomejuusto salaatin joukkoon.
Vinkki!
Voit myös leikata kaalit kahteen tai neljään osaan koosta riippuen.

Halpaa, terveellistä ja herkullista – tätä ”Suomen aliarvostetuinta kasvista” sinunkin kannattaa juuri nyt napata ostoskoriisi!

Tarte tatin ruusukaaleista
Maku

Ruusukaali-kinkkupiirakka
Kotivinkki

Ruusukaalipaistos 10 minuutissa
Kotivinkki

Vaahterasiirappiset ruusukaalit
Maku

Ruusukaali-chorizopannu
Maku

Uunissa paahdetut ruusukaalit
Maku

Lämmin ruusukaalisalaatti – paahdetuista kasviksista ja vuokaleipäkuutioista koottu salaatti saa raikkautta granaattiomenasta
Kotivinkki