Maku

Ruusukaalisalaatti – ripaus kanelia yllättää joulukauden kauneimmassa salaatissa

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Ruusukaalisalaatti hurmaa juhlapöydässä paitsi maullaan myös ulkomuodollaan. Nopeasti pannulla paistetut ruusukaalinlehdet säilyttävät upean vihreän värinsä, jota omena ja sinihomejuusto täydentävät tarjoiluvadilla. Kokeile ja ihastut!
KA
4.4
1
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

Ruusukaalisalaatti

  • 1 rsruusukaaleja (300 g)
  • 2punakuorista hapanta omenaa (kotimaista)
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/3 tlmustapippuria
  • 1/3 tlkanelia
  • 1 pktsinihomejuustoa (125 g, esim. Aura Gold)
Tulosta

Ruusukaalisalaatti tehdään näin:

  1. Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa kaaleista kannat ja irrota lehdet.
  2. Lohko omenat kuorineen ja hienonna valkosipulinkynnet.
  3. Paista kaalinlehtiä pannulla öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes ne kypsyvät ja saavat hieman väriä. Lisää valkosipuli ja omenalohkot. Paista vielä hetki, kunnes omenat lämpiävät.
  4. Mausta suolalla, pippurilla ja kanelilla. Paloittele sinihomejuusto salaatin joukkoon.

Vinkki!

Voit myös leikata kaalit kahteen tai neljään osaan koosta riippuen.

MITÄ PIDIT?
4.4