3,3(8)
Palsternakka-lehtikaaligratiini – vieno sinapin maku tekee vuokaruoasta täydellisen parin paistille
Vegaaninen
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Palsternakka-lehtikaaligratiini sopii juhlapöytään. Kaurakermapohjainen kastike parittaa paahdetut palsternakat ja paistetun lehtikaalin ihanasti yhteen, ja vuoka maistuu ihanan elegantisti sinapille. Tätä vuokaa haluat santsata!
14.11.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Palsternakka-lehtikaaligratiini
1 kgpalsternakkaa
3 rkloliiviöljyä
1 tlsuolaa
1 pslehtikaalia (200 g)
1 rklrypsiöljyä
6 dlkaurakermaa
3 dlvettä
1kasvisliemikuutio
2 rklkokojyväsinappia
1 tlcurrya
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmuskottipähkinää
1/4 tlvalkopippuria
Vuokaan
1 rklruokaöljyä

Palsternakka-lehtikaaligratiini valmistuu näin:

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
  2. Kuori palsternakat ja viipaloi ne pitkittäin sentin tikuiksi. Levitä palaset uunipellille leivinpaperin päälle ja kääntele ne öljyssä.
  3. Ripottele päälle suolaa ja paahda 225 asteessa noin 25 minuuttia. Laske uunin lämpö 175 asteeseen.
  4. Huuhtele lehtikaali ja poista kova lehtiruoti. Silppua lehdet.
  5. Kuumenna öljy pannulla. Paista lehtikaali pehmeäksi. Lisää kaurakerma, vesi, murennettu liemikuutio, sinappi ja mausteet. Sekoita.
  6. Voitele uuniruoka. Levitä palsternakkaviipaleet vuokaan ja kaada päälle kaali-kermaseos. Sekoita kevyesti.
  7. Paista 175-asteisessa uunissa vielä 30 minuuttia.
  8. Anna gratiinin jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki!

Jos löydät mustakaalia, myös se sopii hyvin tähän vuokaan.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.