


Palsternakka-lehtikaaligratiini – vieno sinapin maku tekee vuokaruoasta täydellisen parin paistille
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Palsternakka-lehtikaaligratiini sopii juhlapöytään. Kaurakermapohjainen kastike parittaa paahdetut palsternakat ja paistetun lehtikaalin ihanasti yhteen, ja vuoka maistuu ihanan elegantisti sinapille. Tätä vuokaa haluat santsata!
Reseptin ainekset
4 annosta
Palsternakka-lehtikaaligratiini
1 kg
palsternakkaa
3 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
1 ps
lehtikaalia (200 g)
1 rkl
rypsiöljyä
6 dl
kaurakermaa
3 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2 rkl
kokojyväsinappia
1 tl
currya
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
muskottipähkinää
1/4 tl
valkopippuria
Vuokaan
1 rkl
ruokaöljyä
Palsternakka-lehtikaaligratiini valmistuu näin:
- Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
- Kuori palsternakat ja viipaloi ne pitkittäin sentin tikuiksi. Levitä palaset uunipellille leivinpaperin päälle ja kääntele ne öljyssä.
- Ripottele päälle suolaa ja paahda 225 asteessa noin 25 minuuttia. Laske uunin lämpö 175 asteeseen.
- Huuhtele lehtikaali ja poista kova lehtiruoti. Silppua lehdet.
- Kuumenna öljy pannulla. Paista lehtikaali pehmeäksi. Lisää kaurakerma, vesi, murennettu liemikuutio, sinappi ja mausteet. Sekoita.
- Voitele uuniruoka. Levitä palsternakkaviipaleet vuokaan ja kaada päälle kaali-kermaseos. Sekoita kevyesti.
- Paista 175-asteisessa uunissa vielä 30 minuuttia.
- Anna gratiinin jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
Vinkki!
Jos löydät mustakaalia, myös se sopii hyvin tähän vuokaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat