Maku

Palsternakka-lehtikaaligratiini – vieno sinapin maku tekee vuokaruoasta täydellisen parin paistille

35 min
VE
3.33
0

Palsternakka-lehtikaaligratiini sopii juhlapöytään. Kaurakermapohjainen kastike parittaa paahdetut palsternakat ja paistetun lehtikaalin ihanasti yhteen, ja vuoka maistuu ihanan elegantisti sinapille. Tätä vuokaa haluat santsata!
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Palsternakka-lehtikaaligratiini

  • 1 kgpalsternakkaa
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 pslehtikaalia (200 g)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 6 dlkaurakermaa
  • 3 dlvettä
  • 1kasvisliemikuutio
  • 2 rklkokojyväsinappia
  • 1 tlcurrya
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmuskottipähkinää
  • 1/4 tlvalkopippuria

Vuokaan

  • 1 rklruokaöljyä

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Palsternakka-lehtikaaligratiini valmistuu näin:

Kuumenna uuni 225-asteiseksi.

Kuori palsternakat ja viipaloi ne pitkittäin sentin tikuiksi. Levitä palaset uunipellille leivinpaperin päälle ja kääntele ne öljyssä.

Ripottele päälle suolaa ja paahda 225 asteessa noin 25 minuuttia. Laske uunin lämpö 175 asteeseen.

Huuhtele lehtikaali ja poista kova lehtiruoti. Silppua lehdet.

Kuumenna öljy pannulla. Paista lehtikaali pehmeäksi. Lisää kaurakerma, vesi, murennettu liemikuutio, sinappi ja mausteet. Sekoita.

Voitele uuniruoka. Levitä palsternakkaviipaleet vuokaan ja kaada päälle kaali-kermaseos. Sekoita kevyesti.

Paista 175-asteisessa uunissa vielä 30 minuuttia.

Anna gratiinin jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki!

Jos löydät mustakaalia, myös se sopii hyvin tähän vuokaan.

MITÄ PIDIT?
3.33