Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Palsternakka-lehtikaaligratiini – vieno sinapin maku tekee vuokaruoasta täydellisen parin paistille

35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min

Palsternakka-lehtikaaligratiini sopii juhlapöytään. Kaurakermapohjainen kastike parittaa paahdetut palsternakat ja paistetun lehtikaalin ihanasti yhteen, ja vuoka maistuu ihanan elegantisti sinapille. Tätä vuokaa haluat santsata!

14.11.2018
Reseptin ainekset
4 annosta
Palsternakka-lehtikaaligratiini
1 kg
palsternakkaa
3 rkl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
1 ps
lehtikaalia (200 g)
1 rkl
rypsiöljyä
6 dl
kaurakermaa
3 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2 rkl
kokojyväsinappia
1 tl
currya
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
muskottipähkinää
1/4 tl
valkopippuria
Vuokaan
1 rkl
ruokaöljyä

Palsternakka-lehtikaaligratiini valmistuu näin:

  1. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
  2. Kuori palsternakat ja viipaloi ne pitkittäin sentin tikuiksi. Levitä palaset uunipellille leivinpaperin päälle ja kääntele ne öljyssä.
  3. Ripottele päälle suolaa ja paahda 225 asteessa noin 25 minuuttia. Laske uunin lämpö 175 asteeseen.
  4. Huuhtele lehtikaali ja poista kova lehtiruoti. Silppua lehdet.
  5. Kuumenna öljy pannulla. Paista lehtikaali pehmeäksi. Lisää kaurakerma, vesi, murennettu liemikuutio, sinappi ja mausteet. Sekoita.
  6. Voitele uuniruoka. Levitä palsternakkaviipaleet vuokaan ja kaada päälle kaali-kermaseos. Sekoita kevyesti.
  7. Paista 175-asteisessa uunissa vielä 30 minuuttia.
  8. Anna gratiinin jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki!

Jos löydät mustakaalia, myös se sopii hyvin tähän vuokaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt