


Mustikkamimosa – itsenäisyyspäiväjuhlien kaunein alkumalja on tässä!
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Mustikkamimosa näyttää todella juhlavalta mutta valmistuu helposti. Keitä siirappi mustikoista ja timjamista vaikka jo pari päivää etukäteen jääkaappiin odottamaan. Kun haluat kohottaa maljan, kaada kuohuviinit laseihin ja lorauta päälle siirappia. Kippis, rakas Suomi!
Reseptin ainekset
6–8 annosta
Mustikka-timjamisiirappi
200 g
mustikoita (pakaste)
1 dl
vettä
1 dl
sokeria
1/2 rku
timjamia
Lisäksi
1 plo
kuivaa kuohuviiniä
Koristelu
1/2 dl
mustikoita
8 oksaa
tuoretta timjamia
Mustikkamimosa tehdään näin:
- Kaada mustikat kattilaan ja lisää vesi, sokeri ja timjaminoksat.
- Keitä 10–15 minuuttia. Älä painele mustikoita keittämisen aikana.
- Kun neste on haihtunut noin puoleen, siivilöi seos ja jäähdytä. Nosta jääkaappiin.
- Kaada laseihin kylmää kuohuviiniä ja kaada päälle kylmää mustikkasiirappia. Hyvä suhde on 2 dl kuohuviiniä ja 1 rkl mustikkasiirappia.
- Koristele maljat mustikoilla ja timjaminoksilla.
Vinkki!
Syö siivilään jäänyt mustikkamäski vaikka aamupuuron tai jogurtin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat