Maku

Mustikkamimosa – itsenäisyyspäiväjuhlien kaunein alkumalja on tässä!

1 h 20 min
VE
3.17
0

Mustikkamimosa näyttää todella juhlavalta mutta valmistuu helposti. Keitä siirappi mustikoista ja timjamista vaikka jo pari päivää etukäteen jääkaappiin odottamaan. Kun haluat kohottaa maljan, kaada kuohuviinit laseihin ja lorauta päälle siirappia. Kippis, rakas Suomi!
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6–8 annosta)

Mustikka-timjamisiirappi

  • 200 gmustikoita (pakaste)
  • 1 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • 1/2 rkutimjamia

Lisäksi

  • 1 plokuivaa kuohuviiniä

Koristelu

  • 1/2 dlmustikoita
  • 8 oksaatuoretta timjamia

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Mustikkamimosa tehdään näin:

  1. Kaada mustikat kattilaan ja lisää vesi, sokeri ja timjaminoksat.
  2. Keitä 10–15 minuuttia. Älä painele mustikoita keittämisen aikana.
  3. Kun neste on haihtunut noin puoleen, siivilöi seos ja jäähdytä. Nosta jääkaappiin.
  4. Kaada laseihin kylmää kuohuviiniä ja kaada päälle kylmää mustikkasiirappia. Hyvä suhde on 2 dl kuohuviiniä ja 1 rkl mustikkasiirappia.
  5. Koristele maljat mustikoilla ja timjaminoksilla.

Vinkki!

Syö siivilään jäänyt mustikkamäski vaikka aamupuuron tai jogurtin kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.17