


Lohitikut – tuttujen cocktailtikkujen fiinimpi versio valmistuu yhtä helposti
50 min
Lohitikut ovat juhlien suloisia suupaloja. Tarvitset vain rieskaa, graavilohta, tuorejuustotäytettä ja kasan cocktailtikkuja. Tarjoa lohitikut alkujuoman kanssa. Juhlat voivat alkaa!
Reseptin ainekset
25 kpl
Lohitikut
600 g
graavilohta
2 dl
tuoretta basilikaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 tl
hunajaa
1/2 tl
suolaa
1 rkl
tyrnijauhetta
3
rieskaa (suorakaiteen muotoista, esim. Fazer rullarieska)
Lisäksi
25
basilikanlehteä
25
cocktailtikkua
Lohitikut valmistuvat näin helposti:
- Leikkaa graavilohi viistosti ohuiksi viipaleiksi.
- Silppua basilika kevyesti.
- Notkista tuorejuusto lusikalla ja sekoita joukkoon hunaja, suola ja tyrnijauhe.
- Levitä kolmasosa tuorejuustosta rieskalevylle, lado päälle lohta ja 1 dl basilikaa ja paina päälle toinen rieska. Toista toinen kerros samoin. Levitä loppu tuorejuusto ja lohet viimeisen rieskan päälle.
- Leikkaa levystä annospaloja (4 x 4 cm).
- Koristele palat basilikanlehdellä ja paina keskelle cocktailtikku. Säilytä lohitikut tarjoiluun asti jääkaapissa.
Vinkki!
Tee graavilohi itse! Makumaailmaan sopii esimerkiksi lakritsigraavattu lohi.
Vinkki!
Leikkaa graavilohi viipaleiksi ja sekoita tyrnitäyte jo edellisenä päivänä, niin saat koottua lohitikut nopeasti ennen vieraiden saapumista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat