Maku

Lohitikut – tuttujen cocktailtikkujen fiinimpi versio valmistuu yhtä helposti

50 min
4
0

Lohitikut ovat juhlien suloisia suupaloja. Tarvitset vain rieskaa, graavilohta, tuorejuustotäytettä ja kasan cocktailtikkuja. Tarjoa lohitikut alkujuoman kanssa. Juhlat voivat alkaa!
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (25 kpl)

Lohitikut

  • 600 ggraavilohta
  • 2 dltuoretta basilikaa
  • 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tlhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 rkltyrnijauhetta
  • 3rieskaa (suorakaiteen muotoista, esim. Fazer rullarieska)

Lisäksi

  • 25basilikanlehteä
  • 25cocktailtikkua

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Lohitikut valmistuvat näin helposti:

  1. Leikkaa graavilohi viistosti ohuiksi viipaleiksi.
  2. Silppua basilika kevyesti.
  3. Notkista tuorejuusto lusikalla ja sekoita joukkoon hunaja, suola ja tyrnijauhe.
  4. Levitä kolmasosa tuorejuustosta rieskalevylle, lado päälle lohta ja 1 dl basilikaa ja paina päälle toinen rieska. Toista toinen kerros samoin. Levitä loppu tuorejuusto ja lohet viimeisen rieskan päälle.
  5. Leikkaa levystä annospaloja (4 x 4 cm).
  6. Koristele palat basilikanlehdellä ja paina keskelle cocktailtikku. Säilytä lohitikut tarjoiluun asti jääkaapissa.

Vinkki!

Tee graavilohi itse! Makumaailmaan sopii esimerkiksi lakritsigraavattu lohi.

Vinkki!

Leikkaa graavilohi viipaleiksi ja sekoita tyrnitäyte jo edellisenä päivänä, niin saat koottua lohitikut nopeasti ennen vieraiden saapumista.

MITÄ PIDIT?
4