Lohitikut – tuttujen cocktailtikkujen fiinimpi versio valmistuu yhtä helposti
50 min
{
Aktiivinen
50 minPassiivinen
Lohitikut ovat juhlien suloisia suupaloja. Tarvitset vain rieskaa, graavilohta, tuorejuustotäytettä ja kasan cocktailtikkuja. Tarjoa lohitikut alkujuoman kanssa. Juhlat voivat alkaa!
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.11.2018

Lohitikut – tuttujen cocktailtikkujen fiinimpi versio valmistuu yhtä helposti
Reseptin ainekset (25 kpl)
Lohitikut
- 600 ggraavilohta
- 2 dltuoretta basilikaa
- 200 gmaustamatonta tuorejuustoa
- 1 tlhunajaa
- 1/2 tlsuolaa
- 1 rkltyrnijauhetta
- 3rieskaa (suorakaiteen muotoista, esim. Fazer rullarieska)
Lisäksi
- 25basilikanlehteä
- 25cocktailtikkua
Lohitikut valmistuvat näin helposti:
- Leikkaa graavilohi viistosti ohuiksi viipaleiksi.
- Silppua basilika kevyesti.
- Notkista tuorejuusto lusikalla ja sekoita joukkoon hunaja, suola ja tyrnijauhe.
- Levitä kolmasosa tuorejuustosta rieskalevylle, lado päälle lohta ja 1 dl basilikaa ja paina päälle toinen rieska. Toista toinen kerros samoin. Levitä loppu tuorejuusto ja lohet viimeisen rieskan päälle.
- Leikkaa levystä annospaloja (4 x 4 cm).
- Koristele palat basilikanlehdellä ja paina keskelle cocktailtikku. Säilytä lohitikut tarjoiluun asti jääkaapissa.
Vinkki!
Tee graavilohi itse! Makumaailmaan sopii esimerkiksi lakritsigraavattu lohi.
Vinkki!
Leikkaa graavilohi viipaleiksi ja sekoita tyrnitäyte jo edellisenä päivänä, niin saat koottua lohitikut nopeasti ennen vieraiden saapumista.

Herkkutattibruschetta – italialainen klassikko uudella twistillä
Kotivinkki

Helpot poropalat
Maku

Mätimunat – resepti, jolla valmistat näyttävät ja herkulliset alkupalat pikkuvaivalla
Kotivinkki

Savuporotahna rapeilla jälkiuunilastuilla – taivaallinen alkupala tai naposteltava on valmis vain 5 minuutissa
Kotivinkki

Paras graavilohi – joulupöydän kestosuosikki, joka on helppo tehdä myös itse
Maku

Graavilohimaljat
Maku

Graavilohi – näin valmistat klassisen lohiherkun itse!
Kotivinkki

Lohirullat wasabilla
Kotivinkki