Maku

Karkkiperunat – lisää uunissa paahdettuihin perunoihin siirappia ja huokaiset onnesta

1 h
KA
3.5
0

Karkkiperunat ovat uusi perunasuosikkisi, niin koukuttavia ne ovat. Keitä perunat, paahda uunissa ja lisää lopuksi taika-ainesosa eli siirappi. Näitä perunoita teet uudelleen ja uudelleen, juhlaan ja arkeen!
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

Karkkiperunat

  • 2 kgperunoita (pieniä)
  • 6valkosipulinkynttä
  • 3rosmariinin oksaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 5 rkloliiviöljyä
  • 1/2 dlsiirappia

Viimeistelyyn

  • 1 tlsormisuolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Karkkiperunat tehdään näin:

  1. Pese ja kuori perunat.
  2. Keitä perunat lähes kypsiksi (10–15 min). Valuta keitinvesi pois ja höyrytä perunat kuiviksi.
  3. Halkaise perunat ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Saksi rosmariinin oksat noin sentin paloiksi. Ripottele valkosipuli, rosmariini, suola ja pippuri pellille. Valuta päälle öljy ja kääntele perunat sekaisin.
  5. Paahda perunoita 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  6. Kääntele joukkoon siirappi ja paahda vielä 7–10 minuuttia tai kunnes karkkiperunat saavat väriä.
  7. Viimeistele karkkiperunat sormisuolalla ennen tarjoilua.

Vinkki!

Voit keittää perunat etukäteen mutta paahda ne vasta ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
3.5