


Karkkiperunat – lisää uunissa paahdettuihin perunoihin siirappia ja huokaiset onnesta
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Karkkiperunat ovat uusi perunasuosikkisi, niin koukuttavia ne ovat. Keitä perunat, paahda uunissa ja lisää lopuksi taika-ainesosa eli siirappi. Näitä perunoita teet uudelleen ja uudelleen, juhlaan ja arkeen!
Reseptin ainekset
6 annosta
Karkkiperunat
2 kg
perunoita (pieniä)
6
valkosipulinkynttä
3
rosmariinin oksaa
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
5 rkl
oliiviöljyä
1/2 dl
siirappia
Viimeistelyyn
1 tl
sormisuolaa
Karkkiperunat tehdään näin:
- Pese ja kuori perunat.
- Keitä perunat lähes kypsiksi (10–15 min). Valuta keitinvesi pois ja höyrytä perunat kuiviksi.
- Halkaise perunat ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Saksi rosmariinin oksat noin sentin paloiksi. Ripottele valkosipuli, rosmariini, suola ja pippuri pellille. Valuta päälle öljy ja kääntele perunat sekaisin.
- Paahda perunoita 200 asteessa noin 25 minuuttia.
- Kääntele joukkoon siirappi ja paahda vielä 7–10 minuuttia tai kunnes karkkiperunat saavat väriä.
- Viimeistele karkkiperunat sormisuolalla ennen tarjoilua.
Vinkki!
Voit keittää perunat etukäteen mutta paahda ne vasta ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat