3,8(24)
Karkkiperunat – lisää uunissa paahdettuihin perunoihin siirappia ja huokaiset onnesta
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Karkkiperunat ovat uusi perunasuosikkisi, niin koukuttavia ne ovat. Keitä perunat, paahda uunissa ja lisää lopuksi taika-ainesosa eli siirappi. Näitä perunoita teet uudelleen ja uudelleen, juhlaan ja arkeen!
13.11.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Karkkiperunat
2 kgperunoita (pieniä)
6valkosipulinkynttä
3rosmariinin oksaa
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
5 rkloliiviöljyä
1/2 dlsiirappia
Viimeistelyyn
1 tlsormisuolaa

Karkkiperunat tehdään näin:

  1. Pese ja kuori perunat.
  2. Keitä perunat lähes kypsiksi (10–15 min). Valuta keitinvesi pois ja höyrytä perunat kuiviksi.
  3. Halkaise perunat ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Saksi rosmariinin oksat noin sentin paloiksi. Ripottele valkosipuli, rosmariini, suola ja pippuri pellille. Valuta päälle öljy ja kääntele perunat sekaisin.
  5. Paahda perunoita 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  6. Kääntele joukkoon siirappi ja paahda vielä 7–10 minuuttia tai kunnes karkkiperunat saavat väriä.
  7. Viimeistele karkkiperunat sormisuolalla ennen tarjoilua.

Vinkki!

Voit keittää perunat etukäteen mutta paahda ne vasta ennen tarjoilua.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.