Maku

Karkkiperunat – lisää uunissa paahdettuihin perunoihin siirappia ja huokaiset onnesta

1 h
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen40 min
Karkkiperunat ovat uusi perunasuosikkisi, niin koukuttavia ne ovat. Keitä perunat, paahda uunissa ja lisää lopuksi taika-ainesosa eli siirappi. Näitä perunoita teet uudelleen ja uudelleen, juhlaan ja arkeen!
KA
3.77
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (6 annosta)

Karkkiperunat

  • 2 kgperunoita (pieniä)
  • 6valkosipulinkynttä
  • 3rosmariinin oksaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 5 rkloliiviöljyä
  • 1/2 dlsiirappia

Viimeistelyyn

  • 1 tlsormisuolaa
Tulosta

Karkkiperunat tehdään näin:

  1. Pese ja kuori perunat.
  2. Keitä perunat lähes kypsiksi (10–15 min). Valuta keitinvesi pois ja höyrytä perunat kuiviksi.
  3. Halkaise perunat ja levitä ne uunipellille leivinpaperin päälle.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Saksi rosmariinin oksat noin sentin paloiksi. Ripottele valkosipuli, rosmariini, suola ja pippuri pellille. Valuta päälle öljy ja kääntele perunat sekaisin.
  5. Paahda perunoita 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  6. Kääntele joukkoon siirappi ja paahda vielä 7–10 minuuttia tai kunnes karkkiperunat saavat väriä.
  7. Viimeistele karkkiperunat sormisuolalla ennen tarjoilua.

Vinkki!

Voit keittää perunat etukäteen mutta paahda ne vasta ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
3.77