Maku

Marinoitu hirvipaisti

48 h 20 min
3.8
1

Marinoitu hirvipaisti

LA
MA
MU
1
3.8
Kaksi vuorokautta jääkaapissa marinoitu hirvipaisti palkitsee maullaan. Mausteseoksessa yhdistyvät katajanmarjat, yrtit ja olut. Suosittelemme kokeilemaan!
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2000 ghirvenpaistia (luutonta, pakastettua)

Mausteseos

  • 2 tlkatajanmarjoja
  • 2 tltimjamia
  • 2 tlrosmariinia
  • 1 tlmustapippuria (kokonaisia)
  • 2 dlykkösolutta (tummaa)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklsiirappia
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

48 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN48 h

Marinoitu hirvipaisti valmistuu näin:

Murskaa katajanmarjat, rosmariini, mustapippurit ja timjami huhmaressa. Sekoita mausteet, olut, öljy, siirappi ja suola keskenään. Kaada mausteseos isoon pakastus- tai paistopussiin jäisen paistin päälle. Nosta pussi kulhoon.

Anna marinoitua jääkaapissa noin 2 vuorokautta, kunnes paisti on kokonaan sulanut. Kääntele paistia marinoitumisen aikana.

Nosta paisti pussista uunivuokaan ja kuivaa pinta talouspaperilla. Työnnä lihalämpömittari paistin keskiosaan. Kypsennä 125-asteisessa uunissa noin 1 1/2–2 tuntia, kunnes lihan sisälämpötila on 60–62 astetta.

Valele paistia muutaman kerran kypsymisen aikana lihasta irronneella nesteellä.

Anna paistin vetäytyä noin 20 minuuttia ennen leikkaamista. Tällöin paisti vielä hieman kypsyy, mutta on sisältä edelleen punertavaa. Jos haluat läpikypsän paistin paista, kunnes lämpötila on noin 65 astetta. Anna paistin vetäytyä. Liemestä voit valmistaa kastikkeen.

Leikkaa marinoitu hirvipaisti poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa marinoitu hirvipaisti puolukkahillon tai mustaherukkahyytelön kanssa. Lisäkkeeksi sopivat keitetyt perunat ja höyrytetyt kasvikset.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä