Marinoitu hirvipaisti – taatusti murea paistinautinto!
6 h 45 min
LA
MA
MU

Marinoitu hirvipaisti – taatusti murea paistinautinto!
Marinoitu hirvipaisti on juhlapöydän tyylikäs keskipiste. Sekoita maukas marinadi ja anna hirvelle kunnon kylpy. Kokeile, ihastut!
Ainekset (6 annosta)
Marinoitu hirvipaisti
- 2000 ghirvenpaistia (luutonta, pakastettua)
Marinadi
- 1 rklkuminaa
- 2 tlkokonaisia mustapippureita
- 3valkosipulinkynttä
- 2 rklWorcestershire-kastiketta
- 2 rklpunaviinietikkaa
- 2 rklrypsiöljyä
Paistamiseen
- 1 rklrypsiöljyä
- 25 gvoita
Lisäksi
- 1 tlsuolaa
Tilli-valkosipuliöljy
- 1/2nippua tilliä ((à 100 g))
- 1valkosipulinkynsi
- 1/3 tlsuolaa
- 1/3 tlmustapippuria
- 1 dlrypsi- tai oliiviöljyä
Tee näin
6 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN6 h 30 min
Marinoitu hirvipaisti valmistuu näin:
- Murskaa kuminat ja mustapippurit huhmareessa.
- Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadit ainekset ja kaada seos isoon pakastus- tai paistopussiin paistin päälle. Anna marinoitua vähintään 4 tuntia jääkaapissa. Kääntele paistia marinoitumisen aikana.
- Nosta paisti lämpenemään noin tunti ennen kypsennystä. Kuivaa paistin pinta talouspaperilla.
- Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla ja ruskista paistin pinta kauttaaltaan. Pannu saa olla hyvin kuuma, sillä suuri paisti jäähdyttää pannun nopeasti.
- Työnnä lihalämpömittari paistin keskiosaan.
- Kypsennä marinoitua hirvipaistia 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes lihan sisälämpötila on 58–60 astetta. Jos haluat läpikypsän paistin, paista, kunnes lämpötila on noin 64 astetta.
- Valele paistia muutaman kerran kypsymisen aikana lihasta irronneella nesteellä.
- Ripottele kypsän paistin pintaan suolaa ja anna sen vetäytyä noin 20 minuuttia ennen leikkaamista.
- Leikkaa marinoitu hirvipaisti poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.
- Nypi tillistä lehdet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Laita kaikki aineet sauvasekoittimen kulhoon ja jauha tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarjoile tilli-valkosipuliöljy marinoidun hirvipaistin kanssa.
Vinkki!
Liemestä voit valmistaa myös lämpimän kastikkeen.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.89