


Marinoitu hirvipaisti – taatusti murea paistinautinto!
6 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 6 h 30 min
Marinoitu hirvipaisti on juhlapöydän tyylikäs keskipiste. Sekoita maukas marinadi ja anna hirvelle kunnon kylpy. Kokeile, ihastut!
Reseptin ainekset
8 annosta
Marinoitu hirvipaisti
noin 2 kg
hirvenpaistia
Marinadi
1 rkl
kuminaa
2 tl
kokonaisia mustapippureita
3
valkosipulinkynttä
2 rkl
Worcestershire-kastiketta
2 rkl
punaviinietikkaa
2 rkl
rypsiöljyä
Paistamiseen
1 rkl
rypsiöljyä
25 g
voita
Lisäksi
1 tl
suolaa
Tilli-valkosipuliöljy
1
valkosipulinkynsi
1/2
nippua tilliä (à 100 g)
1 dl
rypsi- tai oliiviöljyä
1/3 tl
suolaa
1/3 tl
mustapippuria
Marinoitu hirvipaisti – ohje:
- Murskaa kuminat ja mustapippurit huhmareessa.
- Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadit ainekset ja kaada seos isoon pakastus- tai paistopussiin paistin päälle. Anna marinoitua vähintään 4 tuntia jääkaapissa. Kääntele paistia marinoitumisen aikana.
- Nosta paisti lämpenemään noin tunti ennen kypsennystä. Kuivaa paistin pinta talouspaperilla.
- Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla ja ruskista paistin pinta kauttaaltaan. Pannu saa olla hyvin kuuma, sillä suuri paisti jäähdyttää pannun nopeasti.
- Työnnä lihalämpömittari paistin keskiosaan.
- Kypsennä marinoitua hirvipaistia 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes lihan sisälämpötila on 58–60 astetta. Jos haluat läpikypsän paistin, paista, kunnes lämpötila on noin 64 astetta.
- Valele paistia muutaman kerran kypsymisen aikana lihasta irronneella nesteellä.
- Ripottele kypsän paistin pintaan suolaa ja anna sen vetäytyä noin 20 minuuttia ennen leikkaamista.
- Leikkaa marinoitu hirvipaisti poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.
- 10Valmista tilli-valkosipuliöljy. Kuori valkosipulinkynsi. Laita valkosipulinkynsi, tilli, öljy ja mausteet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarjoa tilli-valkosipuliöljy marinoidun hirvipaistin kanssa.
Vinkki!
Liemestä voit valmistaa myös lämpimän kastikkeen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat