Maku

Marinoitu hirvipaisti – taatusti murea paistinautinto!

6 h 50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
6 h 30 min
Marinoitu hirvipaisti on juhlapöydän tyylikäs keskipiste. Sekoita maukas marinadi ja anna hirvelle kunnon kylpy. Kokeile, ihastut!
LA
MA
MU
3.9
4
Julkaistu: 12.11.2018


Ainekset (8 annosta)

Marinoitu hirvipaisti

  • noin 2 kghirvenpaistia

Marinadi

  • 1 rklkuminaa
  • 2 tlkokonaisia mustapippureita
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 rklWorcestershire-kastiketta
  • 2 rklpunaviinietikkaa
  • 2 rklrypsiöljyä

Paistamiseen

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 25 gvoita

Lisäksi

  • 1 tlsuolaa

Tilli-valkosipuliöljy

  • 1valkosipulinkynsi
  • 1/2nippua tilliä (à 100 g)
  • 1 dlrypsi- tai oliiviöljyä
  • 1/3 tlsuolaa
  • 1/3 tlmustapippuria
Tulosta

Marinoitu hirvipaisti valmistuu näin:

  1. Murskaa kuminat ja mustapippurit huhmareessa.
  2. Hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadit ainekset ja kaada seos isoon pakastus- tai paistopussiin paistin päälle. Anna marinoitua vähintään 4 tuntia jääkaapissa. Kääntele paistia marinoitumisen aikana.
  3. Nosta paisti lämpenemään noin tunti ennen kypsennystä. Kuivaa paistin pinta talouspaperilla.
  4. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannulla ja ruskista paistin pinta kauttaaltaan. Pannu saa olla hyvin kuuma, sillä suuri paisti jäähdyttää pannun nopeasti.
  5. Työnnä lihalämpömittari paistin keskiosaan.
  6. Kypsennä marinoitua hirvipaistia 125-asteisessa uunissa noin 2 tuntia, kunnes lihan sisälämpötila on 58–60 astetta. Jos haluat läpikypsän paistin, paista, kunnes lämpötila on noin 64 astetta.
  7. Valele paistia muutaman kerran kypsymisen aikana lihasta irronneella nesteellä.
  8. Ripottele kypsän paistin pintaan suolaa ja anna sen vetäytyä noin 20 minuuttia ennen leikkaamista.
  9. Leikkaa marinoitu hirvipaisti poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.
  10. Valmista tilli-valkosipuliöljy. Kuori valkosipulinkynsi. Laita valkosipulinkynsi, tilli, öljy ja mausteet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarjoa tilli-valkosipuliöljy marinoidun hirvipaistin kanssa.

Vinkki!

Liemestä voit valmistaa myös lämpimän kastikkeen.
4 kommenttia