Uudet potut ihastuttavat – katso 10 reseptiä, joiden pääosassa ovat herkulliset varhaisperunat
Ruoka
Uudet potut ihastuttavat – katso 10 reseptiä, joiden pääosassa ovat herkulliset varhaisperunat
Varhaisperunat ovat kesän vastustamattominta herkkua! Perunat maistuvat ihan sellaisinaan, mutta monikäyttöiset potut taipuvat mainiosti myös piirakoiksi ja salaatteihin. Kokeile myös kokonaan uusia perunaherkkuja ja tapoja tarjoilla varhaisperunat.
26.6.2018
 |
Meillä kotona

Varhaisperunasalaatti

Varhaisperunoista tehty raikas perunasalaatti on klassikko, joka sopii niin grilliruoan kaveriksi, brunssille kuin kesän juhliin. Perunoiden seuraksi pilkotaan reilusti punasipulia ja tilliä. Koko komeus viimeistellään hapokkaan sitruksisella kastikkeella sekä kapriksilla.

Neitsytperunapiirakka

Nauti varhaisperunoista italialaisittain mehevässä perunapiirakassa, jossa riittää herkuteltavaa isommallekin porukalle. Välimerellisen makuelämyksen takaavat sardiinit ja oliivit.

Ahvenkeitto uusista perunoista

Voiko olla parempaa mökkiruokaa kuin itse tehty ahvenkeitto? Tässä reseptissä kiinteät uudet perunat sujahtavat pataan kalan, kesäsipulin sekä kerman seuraksi.

Litistetyt perunat

Jäikö edelliseltä aterialta valmiiksi keitettyjä perunoita? Litistä potut ja sujauta ne uuniin paahtumaan. Lisää vielä kirsikkatomaatteja sekä mozzarellapalloja – ja kappas, tähteistä tulikin mitä mainioin lisuke!

Voipotut

Kesän herkullisin perunahitti on tässä! Ihanat voipotut saavat täyteläisen makunsa ruskistetusta voista ja salviasta. Nämä perunat ovat niin herkullisia, että tulevat katoamaan pöydästä alta aikayksikön.

Rosmariinisuolaperunat grillissä

Yksinkertainen toimii aina. Rosmariinisuolatuissa perunoissa on hienostuneen yrttinen maku sekä ihanan paahteinen pinta. Lisäksi ne valmistuvat helposti grillissä muiden herkkujen kanssa.

Janssonin piirakka

Janssonin kiusaus sai uuden muodon. Mehevässä Janssonin piirakassa hurmaavat tutut maut sekä tietenkin ihanat varhaisperunat. Tätä kannattaa kokeilla!

Papu-perunasalaatti

Kesäinen vihreys tuli myös lautasille. Ruokaisa papu-perunasalaatti sopii erinomaisesti vaikkapa kevyeksi lounaaksi. Salaattiin voi käyttää myös aiemmalta aterialta ylijääneet perunat.

Grillatut perunavartaat

Lähi-idän makumaailma kohtaa suomalaiset varhaisperunat näissä mausteisissa perunavartaissa. Vartaat kypsyvät paahteisiksi grillissä. Seurakseen perunaherkku saa raikkaan tahinikastikkeen.

Uunissa paahdetut kesäkasvikset

Herkullisia kesäkasviksia sisältävä annos rakentuu perunoista, nauriskuutioista, retiiseistä sekä porkkanoista. Sen salaisuus löytyy kylmäsavulohesta, joka lisätään kasvisten joukkoon kypsennyksen loppuvaiheessa.

1 kommentti