
Varhaisperunasalaatti
Varhaisperunoista tehty raikas perunasalaatti on klassikko, joka sopii niin grilliruoan kaveriksi, brunssille kuin kesän juhliin. Perunoiden seuraksi pilkotaan reilusti punasipulia ja tilliä. Koko komeus viimeistellään hapokkaan sitruksisella kastikkeella sekä kapriksilla.
Neitsytperunapiirakka
Nauti varhaisperunoista italialaisittain mehevässä perunapiirakassa, jossa riittää herkuteltavaa isommallekin porukalle. Välimerellisen makuelämyksen takaavat sardiinit ja oliivit.
Ahvenkeitto uusista perunoista
Voiko olla parempaa mökkiruokaa kuin itse tehty ahvenkeitto? Tässä reseptissä kiinteät uudet perunat sujahtavat pataan kalan, kesäsipulin sekä kerman seuraksi.
Litistetyt perunat
Jäikö edelliseltä aterialta valmiiksi keitettyjä perunoita? Litistä potut ja sujauta ne uuniin paahtumaan. Lisää vielä kirsikkatomaatteja sekä mozzarellapalloja – ja kappas, tähteistä tulikin mitä mainioin lisuke!
Voipotut
Kesän herkullisin perunahitti on tässä! Ihanat voipotut saavat täyteläisen makunsa ruskistetusta voista ja salviasta. Nämä perunat ovat niin herkullisia, että tulevat katoamaan pöydästä alta aikayksikön.
Rosmariinisuolaperunat grillissä
Yksinkertainen toimii aina. Rosmariinisuolatuissa perunoissa on hienostuneen yrttinen maku sekä ihanan paahteinen pinta. Lisäksi ne valmistuvat helposti grillissä muiden herkkujen kanssa.
Janssonin piirakka
Janssonin kiusaus sai uuden muodon. Mehevässä Janssonin piirakassa hurmaavat tutut maut sekä tietenkin ihanat varhaisperunat. Tätä kannattaa kokeilla!
Papu-perunasalaatti
Kesäinen vihreys tuli myös lautasille. Ruokaisa papu-perunasalaatti sopii erinomaisesti vaikkapa kevyeksi lounaaksi. Salaattiin voi käyttää myös aiemmalta aterialta ylijääneet perunat.
Grillatut perunavartaat
Lähi-idän makumaailma kohtaa suomalaiset varhaisperunat näissä mausteisissa perunavartaissa. Vartaat kypsyvät paahteisiksi grillissä. Seurakseen perunaherkku saa raikkaan tahinikastikkeen.
Uunissa paahdetut kesäkasvikset
Herkullisia kesäkasviksia sisältävä annos rakentuu perunoista, nauriskuutioista, retiiseistä sekä porkkanoista. Sen salaisuus löytyy kylmäsavulohesta, joka lisätään kasvisten joukkoon kypsennyksen loppuvaiheessa.