Kotivinkki

Litistetyt perunat – tähteestä herkuksi!

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Jäikö pottuja tähteeksi? Uunissa paahdetut, litistetyt perunat maistuvat ihanilta kirsikkatomaattien, mozzarellan ja yrttien kera.
4.8
0
Julkaistu: 30.6.2017


Ainekset (4 annosta)

  • 12pientä keitettyä perunaa

Mausteeksi

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlkuivattua timjamia
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlsuolaa
  • 1 dlparmesaania raastettuna

Lisäksi

  • 250 gkirsikkatomaatteja
  • 1 pktmozzarellapalloja (125 g)
  • tuoreyrttejä (esim. basilikaa tai timjamia)
Tulosta

1. Nosta perunat leivinpaperille uunipellille. Liiskaa perunat kevyesti haarukalla.

2. Lisää perunoiden päälle öljy, timjami, mustapippuri, suola ja parmesaani.

3. Paahda perunoita 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä ja ovat rapeita.

4. Lisää perunoiden sekaan huuhdeltuja ja halkaistuja kirsikkatomaatteja, mozzarellajuustoa ja tuoreyrttejä.

5. Tarjoa litistetyt perunat heti salaatin ja hyvän leivän kera.

Suosittelemme myös näitä

Kommentoi »