Kotivinkki

Litistetyt perunat – tähteestä herkuksi!

15 min
0
0

Litistetyt perunat – tähteestä herkuksi!

Jäikö pottuja tähteeksi? Uunissa paahdetut, litistetyt perunat maistuvat ihanilta kirsikkatomaattien, mozzarellan ja yrttien kera.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 12pientä keitettyä perunaa

Mausteeksi

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tlkuivattua timjamia
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlsuolaa
  • 1 dlparmesaania raastettuna

Lisäksi

  • 250 gkirsikkatomaatteja
  • 1 pktmozzarellapalloja (125 g)
  • tuoreyrttejä (esim. basilikaa tai timjamia)

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Nosta perunat leivinpaperille uunipellille. Liiskaa perunat kevyesti haarukalla.

2. Lisää perunoiden päälle öljy, timjami, mustapippuri, suola ja parmesaani.

3. Paahda perunoita 225-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä ja ovat rapeita.

4. Lisää perunoiden sekaan huuhdeltuja ja halkaistuja kirsikkatomaatteja, mozzarellajuustoa ja tuoreyrttejä.

5. Tarjoa litistetyt perunat heti salaatin ja hyvän leivän kera.

Suosittelemme myös näitä

Murskatut uudet juustoperunat

Murskatut uuniperunat ja pekoni-juustotäyte

Karamellisoitu pekoni uunissa – tämän parempaa ei pekonista saa

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä