Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Janssoninpiirakka – testaa tuttu kiusaus uudessa muodossa

2 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 50 min

Tuhti janssoninpiirakka on täydellinen hiukopala. Voit valmistella piirakan etukäteen ja kaataa muna-kermaseoksen päälle juuri ennen paistamista.

4.7.2017
Reseptin ainekset
2 pientä tai 1 iso piirakka, 8 annosta
Pohja
200 g
voita
1 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
ruisjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
1/2 dl
kylmää vettä
Täyte
10
keskikokoista varhaisperunaa
3–4
kesäsipulia varsineen
1 rkl
rypsiöljyä
1 1/2 dl
emmentaaliraastetta
1 prk (125 g/80 g)
anjovista
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
2
munaa
2 dl
kuohukermaa
2 tl
anjovispurkin lientä

Janssoninpiirakka – ohje:

  1. Pese ja keitä perunat kypsiksi, 20–30 minuuttia. Anna niiden jäähtyä täysin.
  2. Sekoita pehmennyt voi, parmesaani ja kuivat aineet tasaiseksi. Sekoita kylmä vesi nopeasti taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja nosta se jääkaappiin 1–2 tunniksi.
  3. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen kahden pienen (Ø 20 cm) tai yhden ison (Ø 28 cm) piirakkavuoan pohjan ja reunat peittäväksi levyksi. Nosta pohja vuokaan kaulinta apuna käyttäen.
  4. Pistele pohja ja tue reunat kaksinkertaisella foliolla valumisen välttämiseksi. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  5. Hienonna sipulit ja kuullota pehmeiksi öljyssä. Ripottele puolet juustoraasteesta ja sipulisilppu esipaistetun pohjan päälle.
  6. Silppua päälle anjovikset (säästä liemi). Viipaloi perunat ja levitä ne vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle loppu juusto. Sekoita munat kermaan, lisää anjovisliemi ja kaada seos piirakan päälle.
  7. Paista janssoninpiirakkaa 200-asteisessa uunissa vielä noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Viimeistele tillillä ja sipulinvarsilla.

Vinkki!

Ota talteen myös perinteisen janssoninkiusauksen ohje.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt