


Janssoninpiirakka – testaa tuttu kiusaus uudessa muodossa
2 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 50 min
Tuhti janssoninpiirakka on täydellinen hiukopala. Voit valmistella piirakan etukäteen ja kaataa muna-kermaseoksen päälle juuri ennen paistamista.
Reseptin ainekset
2 pientä tai 1 iso piirakka, 8 annosta
Pohja
200 g
voita
1 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
3 dl
vehnäjauhoja
2 dl
ruisjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
1/2 dl
kylmää vettä
Täyte
10
keskikokoista varhaisperunaa
3–4
kesäsipulia varsineen
1 rkl
rypsiöljyä
1 1/2 dl
emmentaaliraastetta
1 prk (125 g/80 g)
anjovista
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
2
munaa
2 dl
kuohukermaa
2 tl
anjovispurkin lientä
Janssoninpiirakka – ohje:
- Pese ja keitä perunat kypsiksi, 20–30 minuuttia. Anna niiden jäähtyä täysin.
- Sekoita pehmennyt voi, parmesaani ja kuivat aineet tasaiseksi. Sekoita kylmä vesi nopeasti taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja nosta se jääkaappiin 1–2 tunniksi.
- Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen kahden pienen (Ø 20 cm) tai yhden ison (Ø 28 cm) piirakkavuoan pohjan ja reunat peittäväksi levyksi. Nosta pohja vuokaan kaulinta apuna käyttäen.
- Pistele pohja ja tue reunat kaksinkertaisella foliolla valumisen välttämiseksi. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Hienonna sipulit ja kuullota pehmeiksi öljyssä. Ripottele puolet juustoraasteesta ja sipulisilppu esipaistetun pohjan päälle.
- Silppua päälle anjovikset (säästä liemi). Viipaloi perunat ja levitä ne vuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle loppu juusto. Sekoita munat kermaan, lisää anjovisliemi ja kaada seos piirakan päälle.
- Paista janssoninpiirakkaa 200-asteisessa uunissa vielä noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Viimeistele tillillä ja sipulinvarsilla.
Vinkki!
Ota talteen myös perinteisen janssoninkiusauksen ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat