Janssoninkiusaus – klassikkoruokien kuningas maistuu niin arkiruokana kuin yöpalanakin
munaton
gluteeniton
1 h
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Janssoninkiusaus on ruotsalaisten perinneruoka, josta on tullut monen suomalaisen suosikki. Maukas uuniruoka on helppo valmistaa, ja se maistuu niin lounaana kuin yöpalanakin.

Reseptin ainekset 4 annosta
Janssoninkiusaus
8 (800 g)perunaa
1sipulia
100 ganjovista
½ rklrypsiöljyä
½ tlsuolaa
2 dlruokakermaa
1 dltilliä (hienonnettuna)
Janssoninkiusaus valmistuu helposti näin:
- Kuori perunat ja sipuli. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi tai halutessasi suikaleiksi. Hienonna sipuli. Valuta anjovisfileet ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.
- Voitele uunivuoka öljyllä. Levitä vuokaan kerroksittain perunasuikaleita, sipulia ja anjovista, ripottele väleihin suolaa. Kaada kerma ainesten päälle vuokaan.
- Paista janssoninkiusausta 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
- Ripottele janssoninkiusauksen pinnalle tuoretta tilliä ja tarjoa etikkapunajuurten kanssa.