3,8(10)
Janssoninkiusaus – klassikkoruokien kuningas maistuu niin arkiruokana kuin yöpalanakin
Munaton
Gluteeniton
1 h
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Janssoninkiusaus on ruotsalaisten perinneruoka, josta on tullut monen suomalaisen suosikki. Maukas uuniruoka on helppo valmistaa, ja se maistuu niin lounaana kuin yöpalanakin.
21.4.2008
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
Janssoninkiusaus
8 (800 g)perunaa
1sipulia
100 ganjovista
½ rklrypsiöljyä
½ tlsuolaa
2 dlruokakermaa
1 dltilliä (hienonnettuna)

Janssoninkiusaus – ohje:

  1. Kuori perunat ja sipuli. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi tai halutessasi suikaleiksi. Hienonna sipuli. Valuta anjovisfileet ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.
  2. Voitele uunivuoka öljyllä. Levitä vuokaan kerroksittain perunasuikaleita, sipulia ja anjovista, ripottele väleihin suolaa. Kaada kerma ainesten päälle vuokaan.
  3. Paista janssoninkiusausta 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
  4. Ripottele janssoninkiusauksen pinnalle tuoretta tilliä ja tarjoa etikkapunajuurten kanssa.
3 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.