Maku

Janssoninkiusaus – klassikkoruokien kuningas maistuu niin arkiruokana kuin yöpalanakin

1 h
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
45 min
Janssoninkiusaus on ruotsalaisten perinneruoka, josta on tullut monen suomalaisen suosikki. Maukas uuniruoka on helppo valmistaa, ja se maistuu niin lounaana kuin yöpalanakin.
MU
GL
3.8
3
Julkaistu: 21.4.2008


Ainekset (4 annosta)

Janssoninkiusaus

  • 8 (800 g)perunaa
  • 1sipulia
  • 100 ganjovista
  • ½ rklrypsiöljyä
  • ½ tlsuolaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 1 dltilliä (hienonnettuna)
Tulosta

Janssoninkiusaus valmistuu helposti näin:

  1. Kuori perunat ja sipuli. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi tai halutessasi suikaleiksi. Hienonna sipuli. Valuta anjovisfileet ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.
  2. Voitele uunivuoka öljyllä. Levitä vuokaan kerroksittain perunasuikaleita, sipulia ja anjovista, ripottele väleihin suolaa. Kaada kerma ainesten päälle vuokaan.
  3. Paista janssoninkiusausta 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
  4. Ripottele janssoninkiusauksen pinnalle tuoretta tilliä ja tarjoa etikkapunajuurten kanssa.
MITÄ PIDIT?
3.8
3 kommenttia