Maku

Janssoninkiusaus

1 h 5 min
MU
GL
3.89
3


 

Tulosta
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

  • 8 kplperunaa
  • 1 kplsipulia
  • 100 ganjovista
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 dlruokakermaa
  • 50 gtuoretta tilliä

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN50 min

Kuori perunat ja sipuli. Leikkaa perunat ohuiksi suikaleiksi ja hienonna sipuli. Valuta anjovisfileet ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.

Voitele uunivuoka öljyllä. Levitä vuokaan kerroksittain perunasuikaleita, sipulia ja anjovista, ripottele väleihin suolaa. Kaada vuokaan ainesten päälle puolet kermasta.

Paista janssoninkiusausta 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Lisää loput kermasta ja jatka paistamista vielä 25–30 minuuttia.

Ripottele janssoninkiusauksen pinnalle tuoretta tilliä ja tarjoa etikkapunajuurten kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.89