


Janssoninkiusaus – klassikkoruokien kuningas maistuu niin arkiruokana kuin yöpalanakin
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Janssoninkiusaus on ruotsalaisten perinneruoka, josta on tullut monen suomalaisen suosikki. Maukas uuniruoka on helppo valmistaa, ja se maistuu niin lounaana kuin yöpalanakin.
Reseptin ainekset
4 annosta
Janssoninkiusaus
8 (800 g)
perunaa
1
sipulia
100 g
anjovista
½ rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
2 dl
ruokakermaa
1 dl
tilliä (hienonnettuna)
Janssoninkiusaus – ohje:
- Kuori perunat ja sipuli. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi tai halutessasi suikaleiksi. Hienonna sipuli. Valuta anjovisfileet ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.
- Voitele uunivuoka öljyllä. Levitä vuokaan kerroksittain perunasuikaleita, sipulia ja anjovista, ripottele väleihin suolaa. Kaada kerma ainesten päälle vuokaan.
- Paista janssoninkiusausta 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
- Ripottele janssoninkiusauksen pinnalle tuoretta tilliä ja tarjoa etikkapunajuurten kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat