Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Janssoninkiusaus – klassikkoruokien kuningas maistuu niin arkiruokana kuin yöpalanakin

1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min

Janssoninkiusaus on ruotsalaisten perinneruoka, josta on tullut monen suomalaisen suosikki. Maukas uuniruoka on helppo valmistaa, ja se maistuu niin lounaana kuin yöpalanakin.

21.4.2008
Reseptin ainekset
4 annosta
Janssoninkiusaus
8 (800 g)
perunaa
1
sipulia
100 g
anjovista
½ rkl
rypsiöljyä
½ tl
suolaa
2 dl
ruokakermaa
1 dl
tilliä (hienonnettuna)

Janssoninkiusaus – ohje:

  1. Kuori perunat ja sipuli. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi tai halutessasi suikaleiksi. Hienonna sipuli. Valuta anjovisfileet ja leikkaa pienemmiksi paloiksi.
  2. Voitele uunivuoka öljyllä. Levitä vuokaan kerroksittain perunasuikaleita, sipulia ja anjovista, ripottele väleihin suolaa. Kaada kerma ainesten päälle vuokaan.
  3. Paista janssoninkiusausta 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.
  4. Ripottele janssoninkiusauksen pinnalle tuoretta tilliä ja tarjoa etikkapunajuurten kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt