Papu-perunasalaatti – ruokaisa, raikas ja herkullinen
20 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
5 minPapu-perunasalaatti ja pähkinäinen kastike valmistuvat kotikeittiössä sukkelasti vaikka arki-iltana. Voit hyvin hyödyntää salaatissa aiemmalta aterialta ylijääneet keitetyt perunat.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.10.2017

Papu-perunasalaatti – ruokaisa, raikas ja herkullinen
Reseptin ainekset (4 annosta)
Papu-perunasalaatti
- 800 gperunoita (keitettyinä)
- 200 gvihreitä papuja
- 1 rkurucolaa
Kastike
- 1 dlsaksanpähkinöitä
- 2 rklvalkoista balsamiviinietikkaa
- 2 rkloliiviöljyä
- 1 tldijoninsinappia
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
Papu-perunasalaatti valmistuu näin:
- Paahda saksanpähkinät pannulla halutessasi. Rouhi ne pienemmiksi.
- Sekoita viinietikka, oliiviöljy, sinappi ja mausteet keskenään. Lisää pähkinärouhe kastikkeeseen.
- Paloittele keitetyt ja kuoritut perunat ja kaada kastike joukkoon. Nosta kulho jääkaappiin maustumaan.
- Huuhtele pavut ja leikkaa niistä päät pois ja puolita ne halutessasi. Keitä papuja vedessä 3–4 minuuttia, niin että ne jäävät rapsakoiksi.
- Kaada vesi pois ja jäähdytä pavut jääkylmässä vedessä nopeasti. Lisää pavut perunoiden joukkoon.
- Viimeistele papu-perunasalaatti rucolalla.

Raikas perunasalaatti – kurkkaa resepti, joka vie kielen mennessään
Maku

Kevyt perunasalaatti – raikas lisuke täynnä makua
Maku

Paras perunasalaatti – moneen juhlaan sopiva hittitarjottava
Maku

Yrttinen perunasalaatti libanonilaisittain
Maku

Amerikkalainen perunasalaatti – täyteläinen klassikko
Maku

Perunasalaatti uusista perunoista – kesän parhaat maut samalla lautasella
Kotivinkki

Perunasalaatti – ohje, jolla valmistuu täydellinen herkku arkeen ja juhlaan
Maku

Pekoni-perunasalaatti – lämmin herkku, joka vie kielen mennessään
Maku