


Papu-perunasalaatti – ruokaisa, raikas ja herkullinen
20 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 5 min
Papu-perunasalaatti ja pähkinäinen kastike valmistuvat kotikeittiössä sukkelasti vaikka arki-iltana. Voit hyvin hyödyntää salaatissa aiemmalta aterialta ylijääneet keitetyt perunat.
Reseptin ainekset
4 annosta
Papu-perunasalaatti
800 g
perunoita (keitettyinä)
200 g
vihreitä papuja
1 rku
rucolaa
Kastike
1 dl
saksanpähkinöitä
2 rkl
valkoista balsamiviinietikkaa
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
dijoninsinappia
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Papu-perunasalaatti – ohje:
- Paahda saksanpähkinät pannulla halutessasi. Rouhi ne pienemmiksi.
- Sekoita viinietikka, oliiviöljy, sinappi ja mausteet keskenään. Lisää pähkinärouhe kastikkeeseen.
- Paloittele keitetyt ja kuoritut perunat ja kaada kastike joukkoon. Nosta kulho jääkaappiin maustumaan.
- Huuhtele pavut ja leikkaa niistä päät pois ja puolita ne halutessasi. Keitä papuja vedessä 3–4 minuuttia, niin että ne jäävät rapsakoiksi.
- Kaada vesi pois ja jäähdytä pavut jääkylmässä vedessä nopeasti. Lisää pavut perunoiden joukkoon.
- Viimeistele papu-perunasalaatti rucolalla.
Vinkki!
Katso myös suosittu perinteisen perunasalaatin ohje. Arkeen ja juhlaan sopiva herkku maistuu juuri sopivasti majoneesilta ja maustekurkulta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat