Maku

Papu-perunasalaatti – ruokaisa, raikas ja herkullinen

20 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen5 min
Papu-perunasalaatti ja pähkinäinen kastike valmistuvat kotikeittiössä sukkelasti vaikka arki-iltana. Voit hyvin hyödyntää salaatissa aiemmalta aterialta ylijääneet keitetyt perunat.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4
0
Kuvat Timo Villanen


Ainekset (4 annosta)

Papu-perunasalaatti

  • 800 gperunoita (keitettyinä)
  • 200 gvihreitä papuja
  • 1 rkurucolaa

Kastike

  • 1 dlsaksanpähkinöitä
  • 2 rklvalkoista balsamiviinietikkaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 tldijoninsinappia
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
Tulosta

Papu-perunasalaatti valmistuu näin:

  1. Paahda saksanpähkinät pannulla halutessasi. Rouhi ne pienemmiksi.
  2. Sekoita viinietikka, oliiviöljy, sinappi ja mausteet keskenään. Lisää pähkinärouhe kastikkeeseen.
  3. Paloittele keitetyt ja kuoritut perunat ja kaada kastike joukkoon. Nosta kulho jääkaappiin maustumaan.
  4. Huuhtele pavut ja leikkaa niistä päät pois ja puolita ne halutessasi. Keitä papuja vedessä 3–4 minuuttia, niin että ne jäävät rapsakoiksi.
  5. Kaada vesi pois ja jäähdytä pavut jääkylmässä vedessä nopeasti. Lisää pavut perunoiden joukkoon.
  6. Viimeistele papu-perunasalaatti rucolalla.
MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »