Maku

Uunissa paahdetut kesäkasvikset

55 min
4
0

Uunissa paahdetut kesäkasvikset

GL
LA
MA
MU
0
4
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Kylmäsavulohi antaa kivaa suolaisuutta uunissa paahdetuille makeille kesäkasviksille. Voit muunnella kasviksia kauden ainesten mukaan, sillä kaikkia kesäkasviksia voi paahtaa uunissa.

Ainekset (4 annosta)

  • 8 pientä varhaisperunaa
  • 1–2 naurista
  • 4nippuporkkanaa
  • 8retiisejä
  • 2sipulia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsormisuolaa
  • 1 rkltuoretta rosmariinia silputtuna
  • 1/2 tlmustapippuria myllystä
  • 150 gkylmäsavulohta

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN35 min

Pese perunat, nauris, porkkanat ja retiisit.

Kuori tarvittaessa ja lohko perunat ja nauris.

Kuori porkkanat. Ohuet porkkanat voi paahtaa kokonaisina, paksut kannattaa puolittaa. Lohko sipulit.

Pane kasvikset uunivuokaan. Valuta päälle öljyä ja kääntele se kasviksiin.

Ripottele päälle suolaa ja rosmariinia. Rouhi pinnalle pippuria.

Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Leikkaa kylmäsavulohi isohkoiksi paloiksi ja lisää kasvisten päälle, kun kypsennysaikaa on jäljellä noin 10 minuuttia.

Tarjoa paahdetut kesäkasvikset heti lämpimänä.

MITÄ PIDIT?
4