4(6)
Uunissa paahdetut kesäkasvikset
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min
Kylmäsavulohi antaa kivaa suolaisuutta uunissa paahdetuille makeille kesäkasviksille. Voit muunnella kasviksia kauden ainesten mukaan, sillä kaikkia kesäkasviksia voi paahtaa uunissa.
10.8.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
8 pientä varhaisperunaa
1–2 naurista
4nippuporkkanaa
8retiisejä
2sipulia
2 rklrypsiöljyä
1 tlsormisuolaa
1 rkltuoretta rosmariinia silputtuna
1/2 tlmustapippuria myllystä
150 gkylmäsavulohta

Pese perunat, nauris, porkkanat ja retiisit.

Kuori tarvittaessa ja lohko perunat ja nauris.

Kuori porkkanat. Ohuet porkkanat voi paahtaa kokonaisina, paksut kannattaa puolittaa. Lohko sipulit.

Pane kasvikset uunivuokaan. Valuta päälle öljyä ja kääntele se kasviksiin.

Ripottele päälle suolaa ja rosmariinia. Rouhi pinnalle pippuria.

Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Leikkaa kylmäsavulohi isohkoiksi paloiksi ja lisää kasvisten päälle, kun kypsennysaikaa on jäljellä noin 10 minuuttia.

Tarjoa paahdetut kesäkasvikset heti lämpimänä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo