Maku

Uunissa paahdetut kesäkasvikset

55 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
35 min
Kylmäsavulohi antaa kivaa suolaisuutta uunissa paahdetuille makeille kesäkasviksille. Voit muunnella kasviksia kauden ainesten mukaan, sillä kaikkia kesäkasviksia voi paahtaa uunissa.
GL
LA
MA
MU
4
0
Julkaistu: 10.8.2017


Ainekset (4 annosta)

  • 8 pientä varhaisperunaa
  • 1–2 naurista
  • 4nippuporkkanaa
  • 8retiisejä
  • 2sipulia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlsormisuolaa
  • 1 rkltuoretta rosmariinia silputtuna
  • 1/2 tlmustapippuria myllystä
  • 150 gkylmäsavulohta
Tulosta

Pese perunat, nauris, porkkanat ja retiisit.

Kuori tarvittaessa ja lohko perunat ja nauris.

Kuori porkkanat. Ohuet porkkanat voi paahtaa kokonaisina, paksut kannattaa puolittaa. Lohko sipulit.

Pane kasvikset uunivuokaan. Valuta päälle öljyä ja kääntele se kasviksiin.

Ripottele päälle suolaa ja rosmariinia. Rouhi pinnalle pippuria.

Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Leikkaa kylmäsavulohi isohkoiksi paloiksi ja lisää kasvisten päälle, kun kypsennysaikaa on jäljellä noin 10 minuuttia.

Tarjoa paahdetut kesäkasvikset heti lämpimänä.

Kommentoi »