Maku

Varhaisperunasalaatti – kesän maukkain lisuke

1 h
GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0

Varhaisperunasalaatti on lyömätön kumppani kesän kalaruoille ja grilliherkuille, saunamakkaraa unohtamatta. Muista keittää perunat salaattiin hyvissä ajoin, jotta ne ehtivät jäähtyä ja napakoitua ennen pilkkomista.
Tulosta
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (4 annosta)

Varhaisperunasalaatti

  • 1 kgvarhaisperunoita
  • 2–3(puna)sipulia varsineen
  • 1 1/2 rklkapriksia
  • 1/2 nippuatilliä

Kastike

  • 1/4 dlrypsiöljyä
  • 1/4 dloliiviöljyä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 tldijoninsinappia
  • 1valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsokeria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Varhaisperunasalaatti valmistuu näin:

  1. Raaputa perunat puhtaiksi. Keitä ne juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, 20–30 minuuttia. Anna perunoiden jäähtyä jääkaapissa täysin.
  2. Leikkaa perunat kuutioiksi. Huuhdo ja silppua tai viipaloi sipulit varsineen. Valuta kaprikset liemestään. Huuhdo ja hienonna tilli. Yhdistä salaattiainekset.
  3. Sekoita kastikeainekset keskenään. Kaada kastike perunasalaatin päälle. Anna varhaisperunasalaatin maustua hetki ennen tarjoamista.
MITÄ PIDIT?
0