Ruoka
Maku

Varhaisperunasalaatti – kesän maukkain lisuke

1 h
0
0

Varhaisperunasalaatti – kesän maukkain lisuke

GL
KA
LA
MA
MU
VE
0
0
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Varhaisperunasalaatti on lyömätön kumppani kesän kalaruoille ja grilliherkuille, saunamakkaraa unohtamatta. Muista keittää perunat salaattiin hyvissä ajoin, jotta ne ehtivät jäähtyä ja napakoitua ennen pilkkomista.

Ainekset (4 annosta)

Varhaisperunasalaatti

  • 1 kgvarhaisperunoita
  • 2–3(puna)sipulia varsineen
  • 1 1/2 rklkapriksia
  • 1/2 nippuatilliä

Kastike

  • 1/4 dlrypsiöljyä
  • 1/4 dloliiviöljyä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 tldijoninsinappia
  • 1valkosipulinkynsi (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsokeria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

Varhaisperunasalaatti valmistuu näin:

  1. Raaputa perunat puhtaiksi. Keitä ne juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, 20–30 minuuttia. Anna perunoiden jäähtyä jääkaapissa täysin.
  2. Leikkaa perunat kuutioiksi. Huuhdo ja silppua tai viipaloi sipulit varsineen. Valuta kaprikset liemestään. Huuhdo ja hienonna tilli. Yhdistä salaattiainekset.
  3. Sekoita kastikeainekset keskenään. Kaada kastike perunasalaatin päälle. Anna varhaisperunasalaatin maustua hetki ennen tarjoamista.
MITÄ PIDIT?
0