Maku

Neitsytperunapiirakka

2 h 30 min
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
1 h 30 min
Italian Cuisine Master Chef -kilpailun voittajan, Flavio Giacoletton, laatima perunapiirakka on tuhti, maukas ja todella riittoisa. Valmista se uusista perunoista.
LA
MA
MU
4.7
0
Julkaistu 25.6.2014


Reseptin ainekset (20 palaa)

Taikina

  • 25 ghiivaa
  • 3 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 8 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 500 guutta perunaa
  • 800 gpurjoa
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kpllaakerinlehteä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 300 gsilakkafileitä
  • 80 gsardiinia
  • 20 kplkivettömiä oliiveja
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
Tulosta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja öljy. Lisää taikinaan jauhoja vähitellen samalla vaivaten. Alusta taikinaa muutama minuutti.

Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi (noin tunti).

Pese perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä napakan kypsiksi.

Valuta ja viipaloi perunat.

Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

Kuullota purjoa ja valkosipulia laakerinlehtien kanssa öljyssä 15–20 minuuttia.

Lisää silakkafileet ja sardellit. Paista, kunnes kalat murenevat purjoseokseen. Lisää oliivit ja mausteet. Poista laakerinlehdet.

Taputtele tai kauli taikina öljytyn leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi.

Asettele perunaviipaleet taikinan päälle. Ripottele pinnalle tilli.

Levitä perunoiden päälle hiukan jäähtynyt täyte.

Paista 190-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt ja pinta kauniin värinen.

* Resepti on Sanna Lehtosen ystävän, Italian Cuisine Master Chef -kilpailun voittaja Flavio Giacoletton käsialaa.

Kommentoi »