4,5(20)
Kermainen ahvenkeitto uusista perunoista
Gluteeniton
Munaton
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Ahvenkeitto kermalla tai ilman on kalasoppien aatelia. Jos kalastat ahvenet itse, keitä liemi perkeistä. Valitse kesän ensimmäiseen ahvenkeittoon Siiklejä tai muita kiinteitä soppaperunoita.
5.9.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
4 annosta
400 gahvenfileitä
1/2 tlhienoa merisuolaa
8–10 varhaisperunaa
2kesäsipulia
8 dlkalalientä
4maustepippuria
1laakerinlehti
3 tillinvartta
2 dlkuohu- tai ruokakermaa
2 tlvoita
1 dl(kruunu)tilliä silputtuna
1 dlsipulinvarsia silputtuna

Kermainen ahvenkeitto – ohje:

  1. Nypi ahvenfileistä ruodot. Ripottele kaloille suolaa ja anna maustua sillä aikaa, kun valmistelet keiton.
  2. Pese ja raaputa perunat kuorettomiksi. Viipaloi sipulit.
  3. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Lisää sipulit, maustepippurit, laakerinlehti ja tillin varret. Anna kiehua hetki ja lisää perunat. Keitä ne juuri ja juuri kypsiksi, 15–20 minuuttia. Poista tillinvarret.
  4. Lisää puolitetut ahvenfileet ja kerma. Anna keiton kiehua pari minuuttia. Viimeistele keitto voilla, tillisilpulla ja sipulinvarsilla.
  5. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä hetki. Tarjoa kermainen ahvenkeitto tuoreen ruisleivän kanssa.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.