Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kermainen ahvenkeitto uusista perunoista

35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min

Ahvenkeitto kermalla tai ilman on kalasoppien aatelia. Jos kalastat ahvenet itse, keitä liemi perkeistä. Valitse kesän ensimmäiseen ahvenkeittoon Siiklejä tai muita kiinteitä soppaperunoita.

5.9.2017
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
ahvenfileitä
1/2 tl
hienoa merisuolaa
8–10
varhaisperunaa
2
kesäsipulia
8 dl
kalalientä
4
maustepippuria
1
laakerinlehti
3
tillinvartta
2 dl
kuohu- tai ruokakermaa
2 tl
voita
1 dl
(kruunu)tilliä silputtuna
1 dl
sipulinvarsia silputtuna

Kermainen ahvenkeitto – ohje:

  1. Nypi ahvenfileistä ruodot. Ripottele kaloille suolaa ja anna maustua sillä aikaa, kun valmistelet keiton.
  2. Pese ja raaputa perunat kuorettomiksi. Viipaloi sipulit.
  3. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Lisää sipulit, maustepippurit, laakerinlehti ja tillin varret. Anna kiehua hetki ja lisää perunat. Keitä ne juuri ja juuri kypsiksi, 15–20 minuuttia. Poista tillinvarret.
  4. Lisää puolitetut ahvenfileet ja kerma. Anna keiton kiehua pari minuuttia. Viimeistele keitto voilla, tillisilpulla ja sipulinvarsilla.
  5. Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä hetki. Tarjoa kermainen ahvenkeitto tuoreen ruisleivän kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt