Kermainen ahvenkeitto

1 h 5 min
5
0

Kermainen ahvenkeitto

GL
0
5
Teksti Juha Jormanainen
Kuvat Juha Jormanainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1300 gahvenia
  • 2 dlkuivaa valkoviiniä
  • 10 dlvettä
  • 1/2 tlmerisuolaa
  • 200 gsipulia (viipaloituna)
  • 75 gpurjoa (viipaloituna)
  • 3 rkltuoretta tilliä
  • 3 rklpersiljaa
  • 1/2 kpllaakerinlehteä
  • 3 kplahvenia (paloiteltuna)
  • 1/2 tlvalkopippuria
  • 2 kplkeltuaista
  • 3 dlkuohukermaa

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN40 min

Puhdista ruodoista ja kalanpäistä kaikki veri juoksevan veden alla ja poista kidukset. Pane perkeet ja ahvenet kattilaan.

Lisää viini, kylmä vesi ja suola. Kiehauta nopeasti ja kuori pinnalle nouseva vaahto tarkkaan pois.
Lisää kattilaan viipaloitu sipuli, purjo, tilli ja persilja sekä laakerinlehden puolikas. Anna kiehua keskilämmöllä puolisen tuntia.

Siivilöi neste toiseen kattilaan ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on litra lientä. Pane ahvenenpalat liemeen ja anna niiden kiehua muutaman minuutin ajan. Nosta kalanpalat reikäkauhalla liemestä ja pidä ne lämpiminä. Tarkista suola ja mausta valkopippurilla.

Sekoita keltuaiset huolellisesti 1 1/2 desiin kermaa ja vatkaa seos liemeen. Vatkaa loput kermasta löysäksi vaahdoksi. Kuumenna liemi, mutta älä anna sen kiehua. Sekoita kermavaahto liemen sekaan. Nosta kalanpalat lämpimille lautasille ja kaada kermainen ahvenliemi päälle. Koristele kermainen ahvenkeitto tillioksalla.

Kermaisen ahvenkeiton juomaksi sopii kivennäisvesi.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä