Ahvenkeitto kermalla tai ilman on kalasoppien aatelia. Jos kalastat ahvenet itse, keitä liemi perkeistä. Valitse kesän ensimmäiseen ahvenkeittoon Siiklejä tai muita kiinteitä soppaperunoita.
Nypi ahvenfileistä ruodot. Ripottele kaloille suolaa ja anna maustua sillä aikaa, kun valmistelet keiton.
Pese ja raaputa perunat kuorettomiksi. Viipaloi sipulit.
Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Lisää sipulit, maustepippurit, laakerinlehti ja tillin varret. Anna kiehua hetki ja lisää perunat. Keitä ne juuri ja juuri kypsiksi, 15–20 minuuttia. Poista tillinvarret.
Lisää puolitetut ahvenfileet ja kerma. Anna keiton kiehua pari minuuttia. Viimeistele keitto voilla, tillisilpulla ja sipulinvarsilla.
Peitä kattila kannella ja anna makujen tekeytyä hetki. Tarjoa kermainen ahvenkeitto tuoreen ruisleivän kanssa.