Holvikaaren paluu! Kasarilta tuttu muoto näyttää taas ihanan ajankohtaiselta – 14 kuvaa

Holvikaaren paluu! Kasarilta tuttu muoto näyttää taas ihanan ajankohtaiselta – 14 kuvaa
Holvikaaren muotoiset oviaukot ovat nyt vähintään yhtä trendikkäitä kuin 1980- ja 90-luvulla. Jos omassa kodissa ei moisia ole, voi klassista muotoa tuoda sisustukseen monin muin tavoin. Inspiroidu kauniista kodeista ja poimi suosikki-ideasi!
Julkaistu 2.3.2023

Kaariovet ja -ikkunat – upeat katseenvangitsijat

Holvikaari on tuttu muoto ennen kaikkea ovissa ja ikkunoissa. Takavuosina kaariovia ja -ikkunoita on kuitenkin ahkerasti laitettu umpeen tai vaihdettu neliskulmaisiin. Jos kodistasi vielä löytyy moinen helmi, säästä se ihmeessä – näin upealta se nimittäin voi näyttää:

Riinan ja Jonin paritalokodissa 1980-luvulta peräisin oleva oviaukko sai uuden ilmeen metallirunkoisella lasiovella.
Jyhkeä oviaukko johdattaa harmoniseen makuusoppeen jugendtalon ylimmän kerroksen asunnossa.
Yli satavuotiaassa navetassa näkyy kaaria niin oviaukoissa kuin ikkunoissa. Maria perheineen on remontoinut sukutilansa vanhaan navettaan kodin, jossa kunnioitetaan alkuperäisiä elementtejä.
Näyttävä kaari-ikkuna on Hanan (kuvassa) ja Vanessan kimppakämpän katseenvangitsija. Lähihoitajakaverusten koti sijaitsee Helsingin Ullanlinnassa.
Sisustusarkkitehti Loréna Kukkamäen kotona oviaukon muotoa korostaa kurvikas musta ruukku, jonka Loréna on tehnyt itse.
1939 rakennetussa funkistalossa on näyttäviä kaari-ikkunoita. Ne erottuvat upeasti vasten vanhan roosan sävyä, jonka Maria ja Janne valitsivat ulkoseiniin valkoisen tilalle.
Vaikka kansanfunkista edustavan talon ulko-ovi on neliskulmainen, Maria keksi piirtää eteiseen kaarevan katon. Toimii!

Kaari toimii myös pienemmissä yksityiskohdissa

Ihastuitko kaarimuotoon, mutta kotisi rakenteissa ei sellaista ole? Ei syytä huoleen! Voit tuoda trendikkään muodon sisustukseen muillakin tavoin. Miten olisi vaikkapa holvikaaren mallinen vartalopeili tai seinälle maalattu kaari sängynpäätynä?

Matto on helppo tapa tuoda kaarimuoto sisustukseen. Huonekalufirma Hakolan luovan johtajan Annaleena Hakolan kotona sama muoto toistuu jopa leikkuulaudassa.
Jättikokoinen peili on oviaukon veroinen holvikaari Janinan kaksiossa. Flosin lattiavalaisin toistaa samaa muotokieltä.
Hillitympää toteutusta hakeva valitsee pienemmän peilin, kuten sisustusarkkitehti Laura Luoto. Laura on käyttänyt peiliä asetelmassa kodissaan Helsingin Kampissa.
Kaareva muoto toistuu muissakin Lauran kodin yksityiskohdissa. Vanhan kaapin hän on tuunannut maalaamalla ja vaihtamalla lasiovien tilalle rottinkiverkkoa. Takavasemmalla pilkottaa rottinkisermi, sekin toki kaareva!
Jonnan ja Tuomaksen sängynpäädyssä on art deco -tyyliä. Lue koko juttu heidän perheensä mansardikattoisesta kodista täällä.
Pensseliin tarttuminen on helppo tapa tuoda trendimuoto kotiin. Tee vaikka, kuten Tytti teki, ja maalaa sängylle kehykset seinään. Kurkkaa Tytin pastellisävyiseen kotiin.
Muotoilija ja taitelija Sini Salmisen ruokailutilaa hallitsee kaarevalinjainen pöytä. Samanhenkiset muodot leikittelevät myös Sinin taiteessa, kuten taustalla näkyvissä julisteissa. Kurkista Sinin Kööpenhaminen-kotiin täällä.
Kommentoi »