50-luvun villitys! 12 kuvaa kodeista, jotka kodikas retrotyyli on vallannut
Sisustus
50-luvun villitys! 12 kuvaa kodeista, jotka kodikas retrotyyli on vallannut
"Ihmisenkokoisia" huonekaluja, siroja tiikkikalusteita ja retroestetiikkaa – 1950-luvun sisustuksesta on sukeutunut oikea suomalaisten lempilapsi. Kokosimme 12 kuvaa kodeista, joissa 50-luku on kauniisti näkyvillä.
10.9.2020
 |
Meillä kotona

Ihasteletko sinäkin 1950-luvun linjakkaita kalusteita ja estetiikkaa? Ei ihme jos nyökkäilet, sillä 50-luvusta on sukeutunut varsinainen sisustajien lempivuosikymmen, selvisi Meillä kotona -sivuston sisustuskyselyssä. Kuten eräs vastaaja sen tiivisti:

"Pidän 50-luvun muotokielestä, keveydestä ja murretuista väreistä. Huonekalut ovat ihmisen kokoisia ja kunnon puuta."

Kaikkien meidän fiftarifanien iloksi kokosimme kuvakoosteen kodeista, joissa 50-luvun sisustus näkyy kauniisti.

50-luvun sisustus ihastuttaa – katso kuvat!

Laura ja Tuomas ovat sisustaneet vuokrakaksionsa vintagekalusteilla, omalla keramiikalla ja valtavalla määrällä viherkasveja. Talo on rakennettu 50-luvulla, ja pariskunnan kodissa aikakausi saa reilusti näkyä myös sisustuksessa. Kurkista Lauran ja Tuomaksen kotiin täältä.
50-luvun sisustus on Veran mieleen. Hän asuu rintamamiestalossa, jossa vuosikymmenen tyyli saa näkyä vahvasti. Kaikki kalusteet eivät kuitenkaan hänestä saa olla samalta vuosikymmeneltä – muuten koti alkaisi muistuttaa liikaa mummolaa. Kurkista hurmaavaan 50-luvun kotiin täältä.
Pihlgren ja Ritolan 50-lukulainen Kirsikkapuu-tapetti koristaa makuuhuonetta Veran kodissa.

Lue myös: 50-luvun keittiö ihastuttaa taas – metsästä retrokaappeja kirppikseltä & 4 muuta tapaa saada kodikasta nostalgiaa omaan keittiöön

Omakotitalon keittiö henkii 1950-luvun tunnelmaa. Alakaapistot on teetetty puusepällä ja yläkaapit pelastettiin remontin alta naapuritalosta.
Elinan ja Pasin koti huokuu 50-luvun estetiikkaa ja vaikutteita Amerikasta. Elina on haka tekemään edullisia löytöjä Facebookin kierrätysryhmistä ja kirppiksiltä. Kierrätyslöytöjä ovat esimerkiksi olohuoneen astiakaappi, työhuoneen ryijymatto, wieniläistuoli ja riippuvalaisin.
1950-luvulla rakennetussa kesäkodissa esikuvana on moderni amerikkalainen arkkitehtuuri. Komeat lehmännahkatuolit ja tarjoiluvaunu ovat osa alkuperäistä sisustusta.
Annan kodissa, Lars Sonckin suunnittelemassa kivitalossa Kauniaisissa eri vuosikymmenten tyylit yhdistyvät sulavaksi kokonaisuudeksi. Mukana tietysti myös 50-lukua!

Lue myös: Tiikkikalusteet viedään nyt käsistä – ”Senkkejä menisi nuoriin koteihin niin paljon kuin niitä löytyy”

Tiikki on arvopuuta, josta tehtyjen esineiden kultakausi oli 1950–60-luvulla.
Opettajapari hurmaantui iittiläisen Wallinmaa-nimisen talon aidosta 50-luvun tunnelmasta, joka näkyy esimerkiksi verannan puolipaneloinnissa.
"Olemme halunneet kunnioittaa talon alkuperäistä tunnelmaa ja sävymaailmaa. Sisustus on eleetön ja henkii 50-luvun vaikutteita", Wallinmaa-talon asukas Leena kertoo.
Meja on poiminut kotinsa puuterisen värimaailman kerrostalokotinsa rakennusaikakaudelta 50-luvulta. Verhoilua vaille valmis Hiort af Ornäsin 50-luvun sohva on Mejan kunnostama. Katso kaikki kuvat Mejan vaaleanpunaisesta kodista täältä.

Näin vaalit itse 50-luvun henkeä sisustuksessa

  • Suosi pastellisävyjä ja murrettuja värejä. Valitse tapetteihin selkeitä, graafisia kuvioita tai hillittyä tekstiilipintaa muistuttavia kuoseja.
  • Vaali vanhoja panelointeja ja anna puun näkyä. Erityisesti tiikki ja sormipaneelit sopivat aikakauden henkeen.
  • Valitse lattiaan linoleumia, korkkia tai parkettia.
  • Listat saavat olla simppeleitä ja siroja.
  • Suosi yksityiskohdissa messinkiä ja sähkökalusteissa bakeliittia.

Lue myös: Pihkala-blogin Maija remontoi pienen kylpyhuoneensa 50-luvun henkeen

Pieni kylpyhuone oli remontoitu viimeksi 90-luvulla, eikä tila vastannut enää tarpeita. Pihkala-blogistaan tuttu sisustusarkkitehti Maija Rasila remontoi tilan 1950-luvun eleettömän modernismin henkeen.
Kommentoi »